Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 16:39:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Verni i u grobu!  (Pročitano 770 puta)
10. Mar 2010, 15:39:36
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Za neke možda i bizarna ideja začeta na Zapadu, u razvijenoj Holandiji, već na "prvu loptu" je prihvaćena od Srba koji se bave pogrebnim uslugama.

- Želite da budete sahranjeni u sanducima s obeležjima vašeg omiljenog kluba, Crvene zvezde, Partizana, nekog drugoligaša, trećeligaša? Nema problema, javite nam se i ispunićemo vam želju - rekao je za Alo! Božidar Janićijević, vlasnik pogrebnog preduzeća "Svitanje" iz Beograda.

A sve je krenulo od izvesnog Jana van Kesela, domišljatog proizvođača sanduka iz Ajndhovena. Čovek je u duhu marketinških trendova modernog doba prvi osmislio način kako da poboljša prodaju svojih artikla. Odlučio je da započne proizvodnju sanduka u bojama fudbalskih ekipa, za početak holandskih, znajući da među komšijama ima dosta onih koji su "do smrti" odani svom klubu.

Naš Božidar Janićijević priznaje da je njegov kolega došao na "odličnu ideju".

- Taj potez Holanđanina me ne čudi, tamo ljudi lakše i brže prihvataju neke stvari. Ovim poslom se bavim punih 17 godina i niko mi u radnju nije ušao s nekim takvom narudžbinom, iako sam se svega nagledao i naslušao. Moj posao je takav da moja firma uvek nastoji da mušterijama ispuni želje u teškim trenucima, pa ukoliko se pojavi i takva neka ideja - moguće ju je sprovesti. Baš ću ovih dana da iskalkulišem koliko bi jedan takav sanduk koštao. Uostalom, bio sam na mnogo sahrana gde su sanduci kićeni šalovima Crvene zvezde i Partizana, što se ne bi radili i sanduci u klupskim bojama - dodao je Janićijević.

Delije već pevaju: Mesto popa, Džaju mi zovite!

Dokle ide privrženost navijačkih grupa svedoči i jedna pesma Delija sa "severa" koja se peva više od deceniju, a objavljena je i na muzičkom CD-u Zvezdinih pristalica. Između ostalog, reči idu ovako:

Kad ja umrem i ostavim telo,
Sašite mi Zvezdino odelo,
Od zastave sanduk napravite,
Mesto popa, Džaju mi zovite.

Hamburgovo groblje

Znate li da nemački Hamburg već ima svoje "fudbalsko groblje"? U neposrednoj blizini stadiona navijači mogu da pronađu poslednje konačište, i to pod travom kakva je u originalu na glavnom terenu. Kovčezi su, naravno, plavi.

Bogati navijači mogu sebi da priušte ono što se zove "VIP loža", odnosno porodičnu grobnicu koja košta 10.500 evra. Jeftinija mesta za urne koštaju 2.500 evra. To su takozvana mesta za stajanje. Svoje groblje ima i Boka juniors - za navijače i legende kluba!

Gospodin Jan van Kensel, holandski proizvođač pogrebne opreme, u startu je naišao na jednu začkoljicu. Naime, obavezan je da klubovima plati deo prava na korišćenje njihovih klupskih obeležja prilikom pravljenja "navijačkih sanduka". Alo! pita beogradske večite rivale - kako bi ste vi reagovali?

- Zatekli ste me. Zaista nisam razmišljao o tako nečemu. Tema je toliko bizarna da mi nikad nije pala na pamet. A kad me već pitate, nisam ni siguran da bi takva sahrana bila u duhu pravoslavlja - reče Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Slično su saopštili i iz komšijskog tabora.

- Znam da u Evropi postoji tako nešto, ali FK Partizan nije imao ni slične zahteve. Korišćenja grba svakako košta. Cenu određujemo u zavisnosti od situacije. U ovom slučaju nemamo utvrđen cenovnik. Kad bi se sutra neko pojavio da na sanduk stavi Partizanov grb, iskreno, ne bih znao šta da kažem. Konsultovao bih se sa starijim kolegama - iskren je bio Vladimir Jarić, direktor marketinga Partizana.
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 16:39:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.