Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 19:46:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi nikad ne slave genocid  (Pročitano 1577 puta)
08. Avg 2005, 11:18:17
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Sanda Rašković-Ivić: Iz Hrvatske se šalju veoma loše poruke

Srbi nikad ne slave genocid

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-Ivić izjavila je u intervjuu Fonetu da se "Oluja" i Srebrenica često porede, ali da nikome u Srbiji nije palo na pamet da Srebrenicu slavi kao briljantnu vojnu akciju.

"Čak i najekstremniji u Srbiji su taj zločin osudili. Mislim da je to dobro, da idemo tim putem, a ne da se ugledamo na naše susede i da nam delirijum pobede pomuti osećanje dobra i zla", rekla je Rašković-Ivić.

"Ovih dana šalje se iz Hrvatske jedna veoma loša poruka. Dok Srbi tuguju i dok su na parastosima, Hrvatska država slavi 'Oluju' kao briljantnu vojnu pobedu, kao oslobođenje, dodeljuje se ordenje. To što hrvatski vrh šalje i predsedniku Tadiću i premijeru Koštunici i državi poruke oko 'Oluje', govori samo u prilog tome da Hrvatska nije još došla do onog nivoa svesti koji omogućava da se ljudi suoče sa vlastitim delima, zločinom - a ovo je nedvosmisleno zločin", naglasila je ona. Sanda Rašković-Ivić je rekla da se "Oluja" ne može nazvati ekscesom, već je to jedina "zločinačka akcija, koja ima genocidni karakter jer ju je organizovala i sprovela država".

"Koliko se meni čini, 'Oluja' je jedina zločinačka akcija, a bilo ih je mnogo, na svim stranama, među svim narodima, u toku ratova devedesetih godina, koja ima genocidni karakter jer ju je organizovala država", rekla je Rašković-Ivić. Prema njenim rečima, 250.000 ljudi je isterano iz svojih kuća, polja, fabrika, bolnica i škola, oteto je 50.000 stanarskih prava, 30.000 kuća je porušeno, ubijeno 2. 650 ljudi, i to sigurno ne može da se nazove ekscesom.

Glas javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Posto sada imam TV u sobi, gledao sam i "njihove" reakcije, izvestaje, proslave i ono sto smo mi prezentovali na B-92 i RTS-u... i opet sam dosao do slicnih zakljucaka, kao i uvek. I jedni i drugi u ponecem imaju pravo, ali i jedni i drugi imaju krivo - da tako kazem - u drugim aspektima tih dogadjaja i tih odnosa. Tako da je to moj generalni zakljucak.

Sto se tice toga da oni slave ono kao pobedu, smesno je to iz aspekta da im pravi otpor nije pruzen, da su Srbi ostali na cedilu i bili bez icije pomoci svakako, kao i to da su osam sati besomucno bombardovali civile u koloni... tako da toliko o njihovoj "velicanstvenoj pobedi". S druge strane, to jeste bila njihova drzava, medjunarodno priznata, a mi nismo umeli diplomatijom i istrajnoscu da se borimo za nase nacionalne interese. Mozda nismo imali drugih sredstava osim balvana, ali nazalost oni su na svojoj strani imali Nemacku, Vatikan i ostale, a protiv takvih sila je nemoguce pobediti oruzjem.

Isto tako, tacno je da mi ne slavimo Srebrenicu, ali je zalosno da ni nasa svest nije do kraja razvijena i odmakla dalje od pre desetak godina, zato sto se jos uvek mogu procitati u nekim nasim krajevima jezive poruke tipa: "Noz-zica-Srebrenica". Ovo svakako ukazuje na genocidne sklonosti nekih nasih ljudi.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@Sasha1

Zaboravljas stvari. Hrvatska nikad nije postojala. Postojala je samo Srbija pre 1. Svetskog rata, a posle samo Jugoslavija. Ako se Jugoslavija raspadne oni treba da se vrate pod Austrougarsku, odnosno danasnju Austriju i Ugarsku. Cak deo bi trebao da pripadne Italiji. Hrvatska nikad nije postojala u medjunarodnim razmerama. Ustav 1974 je definisao samo adminstrativne granice: federalnih a ne nezavisnih jedinica.

Nista nije crno ili belo slazem se, ali ovo prethodno su cinjenice.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Bosanka u zemlji Hrvata

Zodijak
Pol Žena
Poruke 78
Zastava Absurdistan
komunista, ne zamjeri i ne misli da te pratim na svakom koraku, al stvarno bulaznis... i to stalno isto, ko pokvarena gramofonska ploca...

otkud ti ta logika da raspadanje sfr juge poredis sa prilikama prije prvog (?) svj. rata? i otkud ti ta logika da raspadanje jedne drzave vracas unazad, kako je nekad bilo ? po cemu to, majke ti? onda bi po toj logici i srbija trebala biti ponovo kraljevina?

prije svega zaboravljas, namjerno ili ne, kralja tomislava i druge, kad je hrvatska kao kraljevina itekako bila drzava...

no, ako cemo tvojom logikom, da se juga raspala, onda bi hrvatska trebala pod drzavu shs, jer ta drzava odnosno njeno narodno vijece su zajedno sa srbijom stvorili kraljevinu shs.

imam osjecaj da si negdje "pokupio" te bisere, koje se fino poslozise u tvoj mozgicu, onako kako tebi odgovara, pa ih sad reprodukujes ovdje kao papiga. a bas nemaju veze sa mozgom!

sasha1...
dobro si neke stvari primjetio... u tom kontekst mene samo zanima zasto nije prihvacen plan Z4? isti onaj kojeg sad, gle cuda, odjednom hvali vuk draskovic...

moram da priznam da se sa srpskim narodom u hrvatskoj gadno poigralo. i hrvatska i srpska strana su isle na otvoren sukob, jer rat je pljacka koja je svima dobro dosla. koliko god su ovi sa jedne strane kitili ustaskim znakovljem (i tu ne mislim na sahovnicu!), toliko i ovi o srbiji do karlobaga i sl.  malo onih razboritih ljudi koji su pokusali sprijeciti krvoprolice kao reichl-kir su ubijeni. zlocini hrvata nad srbima bit ce procesuirani, kad tad... to je hrvatski problem i na svu srecu i pored glasnih idiota, ima razboritih i istinoljubivih hrvata koji zlocin nazivaju zlocinom.

ali mene vise zanima kakav ce biti odnos srba uopste prema svojim vozdovima koji ih tako lako iznevjerise? vidjeli smo tzv. "mirnu reintegraciju" vukovara... naravno problemi postoje i nije lako, al zar nije mogao i ostatak se tako mirno reintegrirati... il sto su ljudi tako masovno odlazili... naravno, kad u jednom selu ostanu tri babe, sansa da ih se ubije je velika, al kad ostanu svi... pa ne mogu bash sve pobiti?! il je istina ona teza da je njih milosevic htio na kosovo poslati?

mislim, sve je bolje od ovoga stanja sad (potucanje po srbiji), zar ne?
IP sačuvana
social share
First they came for the Jews and I did not speak out because I was not a Jew.
Then they came for the Communists and I did not speak out because I was not a Communist.
Then they came for the trade unionists and I did not speak out because I was not a trade unionist.
Then they came for me and there was no one left to speak out for me.

Martin Niemoeller
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Republika Srpska

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 995
Zastava
mob
Nokia N95
Ne znam ja vise nista sta se sa nama desava, u Srbiji se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, kao i nasih komsija ujki, oni su jos gori od nas...
IP sačuvana
social share
Kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Bosanka u zemlji Hrvata

Zodijak
Pol Žena
Poruke 78
Zastava Absurdistan
Ne znam ja vise nista sta se sa nama desava, u Srbiji se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, kao i nasih komsija ujki, oni su jos gori od nas...

ma najbitnije da je kod ujki gore, a sto se mi gusimo u govnima.. sve po onoj: nek komsiji crkne krava... Smile
IP sačuvana
social share
First they came for the Jews and I did not speak out because I was not a Jew.
Then they came for the Communists and I did not speak out because I was not a Communist.
Then they came for the trade unionists and I did not speak out because I was not a trade unionist.
Then they came for me and there was no one left to speak out for me.

Martin Niemoeller
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Srpska politika: Imas 2 krave. Ne treba ti treca jer ti se ne isplati drzanje ni ove dvije. Zelis da komsiji crkne krava.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 19:46:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.