Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 04:33:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Najbolji filmovi genijalnog reditelja?
The Killing (1956)
0%  (0)
Paths of Glory (1957)
4.3%  (2)
Spartacus (1960)
4.3%  (2)
Lolita (1962)
2.2%  (1)
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
10.9%  (5)
2001: A Space Odyssey (1968)
10.9%  (5)
A Clockwork Orange (1971)
26.1%  (12)
Barry Lyndon (1975)
4.3%  (2)
The Shining (1980)
13%  (6)
Full Metal Jacket (1987)
17.4%  (8)
Eyes Wide Shut (1999)
6.5%  (3)
Ukupno glasova: 28
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Večni Stenli Kjubrik  (Pročitano 4353 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
umetnost, inteligencija, ispred svoje generacije... toliko o kjubriku i njegovim delima... zaista, jedan jedini i vecni Smile
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ali dobro, nisu mu bas svi filmovi "genijalni", on je ipak snimio oko 11 filmova i samo su mu dva ili tri remek dijela. Ono drugo su samo dobri filmovi. Kad sam bio mal bio mi je Stenly bog, ali kad sad pogledam spisak filmova nije bas ono neko bogastvo. Jedini razlog sto je on toliko velik je zato sto je bio stidljiv i nije volio putovat, i zato ga rijedko ikad iko vidio. Ali ipak, A Clockwork Orange je #1 na spisci moji najbolji filmova!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Ali dobro, nisu mu bas svi filmovi "genijalni", on je ipak snimio oko 11 filmova i samo su mu dva ili tri remek dijela. Ono drugo su samo dobri filmovi. Kad sam bio mal bio mi je Stenly bog, ali kad sad pogledam spisak filmova nije bas ono neko bogastvo. Jedini razlog sto je on toliko velik je zato sto je bio stidljiv i nije volio putovat, i zato ga rijedko ikad iko vidio. Ali ipak, A Clockwork Orange je #1 na spisci moji najbolji filmova!

Ajde razmisli shta si rekao sad.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Apple N73
enfant terrible, nisi mi uopšte jasan. Pojasni nam malo ovo  što si rekao, 'leba ti!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa neznam sta da vam kazem, on je super reziser, ali kako sam odrasto i poceo gledat sve sa kriticnim okom vidim ipak da on nije ta legenda o kojem svi ljudi pricaju. Mislim nije bolji od drugi "veliki" rezisera. Kad sam neke godina pregledo njegove filmove koji su mi bili fenomenalni kad sam bio mal, primjetio sam da je on previse pazljiv. I zato mu svi filmovi ispadnu umjetni, i to mi se nesvidja. Ja volim kad osijetim da su ljudi zivi, a ne kad umjetnost preuzme osjecaj. Neznam kako da vam objasnim. Probat cu da kazem nesta o svakom filmu...

The Killing (1956) i Lolita (1962) su tipicni filmovi u svojoj kategoriji, znaci nista posebno. Nisu losi ali nisu ni bolji od drugi filmova.

Paths of Glory (1957) je vec jedan izvrstan anti-ratni film sto i danas stoji na svojim nogama. Kasnije se Stanley vratio na temu sa Full Metal Jacket (1987), ali onda vise nije bio anti-ratni film nego film o fenomenu rata. Od svi ratni filmova mi je ovaj naj vise iskren; prvi puta sam osijetio kako je biti ubica, i da sve nije crno-bijelo u ratu.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964); malo se nasmijes ali ipak nije dosta dramatican da bi ja bio dosta engazovan. Ali glumci, scenografija i rezija = super!

2001: A Space Odyssey (1968); e ovdje se vec nalazimo u jednom remek dijelu. Jedan od najbolji science fiction filmova; mnogo ljudi kazu da je dosadan ali jag ga uvijek mogu gledat.

A Clockwork Orange (1971); najbolji film po mom misljenu; savrsen kontrast medu slike, rijeci i scenografije; pitam se sta je ovo ali nemogu da prestanem gledat. Kao i knjiga film te drzi cvrsto o pocetka do zadnje scene.

Barry Lyndon (1975); kad sam ga gledao prvi puta bio mi je super, ali sto ga vise gledas sve vise vidis da se Stanley usro o straha da film nebi bio nista manje od "perfekt". Ovdje vec ulazimo u problematiku Kubricka; umjesto osjecaja on trazi umjetnu perfekciju.

The Shining (1980); razumijem zasto ljudi se plase ovog filma. Ipak mi ocekivamo da smo sigurni u nasoj familiji, i da nas otac nece ganjat sa sijekirom! Nije mi bas neko remek dijelo, svi govore kako je ovo najbolji horror film svi vremena, pa i moze biti. Ali kao psihologicni thriller je super!

Eyes Wide Shut (1999); sta da vam kazem. Osjecam desperaciju i zadnje udahe jednog o najbolji filmski redatelja. Film je pun sebe, i previse umjetan. Radije bi da se radi u drugom stoljecu (kao i u kjnizi) nego danasnjem New Yorku.

Ja ovdje ustvari vidim samo jedno remek dijelo, i to je 2001: A Space Odyssey. Ono drugo su zaista fenomenalni filmovi...kao mnogi filmovi drugi "dobri" redatelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 04:33:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.