Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 10:33:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: varranje adsl-a i podešavanje rutera  (Pročitano 1770 puta)
11. Jan 2013, 00:43:44
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Danas sam dobio opremu za adsl (inače sam uzeo totalov paket Total mix), spojim sve kako treba, a internet baguje. ocene na speed testu nenormalno variraju. Često se desilo da uopšte nemam internet konekciju. Zvao sam korisnički centar i rekli su mi da ću biti kontaktiran. Da ne bih čekao njihov poziv 3-4 dana, da li iko zna u čemu je problem? još da napomenem da u sobi u kojoj se nalazi ruter imam nenormalno loš signal na mobilnom telefonu.

I kako podesiti tp link ruter, znam da se podešava na nekom sajtu al ne bih nešto da sjebem Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 5
1. Koji paket, tj brzinu imas?
2. Kakve rezultate speedtest pokazuje?
3. Koji ruter?
4. Jesi pre totalovog adsl-a koristio neki drugi adsl?
5. Ako jesi, da li je i sa njim bilo problema?

ADSL internet funkcionise preko fiksnog telefona, odnosno telefonske parice, nema veze sa signalom za mobilni. Ovde moze biti do vise faktora, na primer:
- pogresno povezivanje modema kod korisnika
- losa instalacija u stanu/kuci/zgradi, tropolne uticnice koje unose veliko slabljenje
- manje verovatan uzrok je neispravnost modema/rutera;
- losa parica od centrale do samog korisnika, i sl.

Za ruter te uopste nisam razumeo. Sta da se podesi ako vec imas net preko njega?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
1. sa njihovog sajta: "U okviru Total MIX-a nudimo vam i najveću moguću internet brzinu na vašoj liniji. U zavisnosti od toga brzine se kreću do 20 Mb/s za download, a brzina za upload je do 1 Mb/s, uz neograničeni internet, bez merenja i ograničavanja protoka."
2. nekad ovako http://www.speedtest.net/result/2427788590.png a nekad i ovako http://www.speedtest.net/result/2428430377.png, nekad čak i manje a nekad nema konekcije.
3. TP LINk je ruter, na kutiji piše ovo: tp link wireless n adsl2+ modem router
4. Prvi mi je ovo ruter.

- Pogrešno nije povezan sigurno, kod drugara isto tako i sve radi.
- Loša instalacija? Možda, mada nemam pojma o čemu govoriš. ali ako je to, šta ja mogu da uradim sem da se preselim?
- Možda je neispravnost rutera, daj Bože da nije neko veće njesra.
- ako je loša parica, šta ja da uradim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Još sam primetio da kad mi je ruter upaljen,  stari fikni telefon mu zuji kad god se podigne slušalica, kako to da rešim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Ako zuji onda je pogresno povezan onaj spliter u 90% slucajeva. Da li se mozda zezne internet konekcija kada te neko pozove na fiksni i ti se javis? Proveri to.

Citat
U okviru Total MIX-a nudimo vam i najveću moguću internet brzinu na vašoj liniji

Ovo je magicna stvar u ugovorima i reklamama. Brzina je dakle do 20 megabita ali moze da bude i 2 megabita ako je tvoja linija losa ili je dalje malo od centrale.

Vidim da ti je ping ok, upload ok, brzina skidanja varira. Odradi evidenciju kada ti je internet najboolji, kada je najgori, kada ga nemas itd. Vidi jel se to desava po nekom sablonu ili neprekidno varira.

A za ruter si mi sve reko osim koji je ruter. Znam da je adsl ruter, nego koja je oznaka samog rutera? Onaj broj posle TL.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 10:33:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.