Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 02:25:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uticaj oca na ćerku  (Pročitano 10374 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Ja to o chemu ti prichash nisam imala. Poljubac pred spavanje i laku noc jako jako retko, na prste jedne ruke da se izbroji.
Jako je lepo od tebe shto zhelish da ti cerka napreduje pa je i usmeravash ka nekom hobiju i usavrshavanju i tako i treba da bude. Nemoj dozvoliti nikada sebi da pozelish da tvoja cerka bude sve ono shto tisi uspeo da postignesh i da ostvaruje zhelje koje si ti imao kao mladic. U tom sluchaju ona ce pre ili kasnije to shvatiti kao jedan teret i svaki neuspeh u tome bice joj mnogostruko veci i tezhi. Ima 11 godina, dakle sposobna je da izabere shta joj odgovara, shta je ispunjava i chini je srecnom. Ja sam kao mala strashno zelela da sviram klavir, ali za to nije bilo mogucnosti, tako mi je bar bilo obrazlozheno. Da li su u pitanju bile mogucnosti, ili se to smatralo nepotrebnim, ja to nikada necu znati. U svakom sluchaju ja klavir nikada nisam nauchila da sviram i danas mi je pomalo krivo zbog toga.
Ono shto jeovde recheno u smislu "nikad kao otac" podrazumevalo se (bar sa moje strane) da ne bih zelela da moj izabranik ima karakteristike mog oca, jer bi to znachilo da pored sebe imam osobu koja je nehajna, kojoj su najvazhniji samo njegovi problemi, koja ne daje pet para na moje potrebe i zhelje. Osobu koja nikada nece pitati "kako si?" , "da li si dobro?" , "jel imash neki problem?" , "jel mogu nekako da ti pomognem?" , osobu koja nikada nece prichati samnom i zheleti da chuje bilo shta o meni sem da li sam dala ispit i kad cu da pochnem da spremam sledeci. Meni to nije potrebno. Meni je potrebno neshto drugo, neshto lepo ako me razumesh shta hocu da kazhem. Moj otac nije jaka figura, sav kredibilitet i koji je imao kod mene dok sam bila jako mala potroshio je kada sam doshla u godine da shvatim da mi u principu nemamo vishe o chemu da razgovaramo, jer ja vishe nisam mala devojcica koja zavisi od njega i koja samo zheli da se igra i da bude bezbrizhna. Chim su nastupili prvi problemi vezani za odrastanje i potrebe, on je kukavichki pobegao, nije uspeo da nadje nachin da se nosi sa odgovornoscu i sa "bremenom" koje nosi titula oca jednog zenskog deteta. Ponekad se pitam shta bi bilo da je imao vishe dece? Da je imao recimo dve ili tri cerke ? Verovatno bi otishao od nas, ili bi zavrshio u nekoj ustanovi ...
Sav "posao" i brigu oko mene preuzela je moja majka kojoj cu biti do groba zahvalna shto je i pored svih svojih problema, bolesti i nemoci uspela da se izbori za to da mi se nadje ma kakav problem da je u pitanju. Ona mi je bila zamena i za oca i za setre i za bracu. Beskrajno nezhna i osetljiva uspevala je da bude hrabra i jaka kada je situacija to zahtevala i u mojim ochima ona ce uvek biti nishta drugo do moj stub i pobednik.
Ako zhelish da budesh dobar otac i oslonac i figura svom detetu, osluskuj njene potrebe, prichaj sa njom o svakodnevnim stvarima, ma koliko ti to nekad predstavljalo gubljenje vremena. Dete jako brzo poraste, dok se okrenesh vec je tinejdzer, sve je manje u kuci. Iskoristi te godine kada je vezana za tvoje krilo i rech i ulij joj beskrajno poverenje i ljubav. Neka te gleda shirom otvorenih ochiju kao da si vilenjak koji je doshao da ispuni neku nenu trenutnu zhelju. Te stvari pamte se celog zhivota, to je ono shto treba da nosimo sa sobom u srcu dok dishemo i trudimo se da jednog dana nashoj deci i deci nashe dece prenesemo kao najlepshe nasledje. Ne obasipaj dete samo prezentima , vec i  ljubavlju, slusaj je pazljivo kad ti pricha, makar to bile i dechije gluposti koje danas jesu sutra nisu. Teshi je kad plache, smej se sa njom, posveti joj pazhnju, uvrsti u svakodnevni zhivot neki "samo vash" momenat, kao shto je recimo pecanje , odvedi je na reku/jezero/more i smejte se i zabavljajte, na utakmicu, samo vas dvoje, budi njen princ , neko ko je nikada nece izneveriti. Ako ti posao i obaveze ne dozvoljavaju ovakve akcije, odredi jedan dan mesechno koji ce biti samo vash i mama nece biti pozvana Smiley Ako je napravila neku glupost ili uradila neshto shto nikako ne sme, ne dernjaj se kao domorodac, vec deluj ozbiljno u razgovoru sa njom i nauchi je da shvati da je pogreshila, sve kroz razgovor. I nikad joj ne priredjuj neprijatne scene, kao recimo svadja sa suprugom, nervoza pred njom, vika, psovanje, ako ti dodje da izlomish neshto skloni se negde gde te ne mozhe videti i polomi neshto. Takve stvari ostavljaju duboke posledice na decu. Ne kazhem da dace treba da zhive pod staklenim zvonom, daleko od svega shto je loshe i da steknu pogreshnu sliku o svetu, ali joshe je veoma mala, ima vremena, naucice godinama da je zhivot vishe siv nego beo, ne pruzaj joj tu mogucnost u samom domu.
Moji roditelji su se chesto svadjali kad sam ja bila mala i to su prizori koji se teshko zaboravljaju, uvek sam ja izvlachila najdeblji kraj, jer sam bila strashno osetljiva i strashno me je to pogadjalo. Vremenom su svadje prestale i uspeli su da pronadju neki zajednichki jezik, uglavnom tako shto je moj otac prestao da pricha sa svima nama, pa rasprava nije ni moglo da bude.
Eto, napisah se ja, uglavnom shvatio si kakva figura bi trebalo da budesh, mada ja mislim da si vec na dobrom putu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

ko zna zasto je to dobro

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 5560
Zastava ZEMUN
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630 bl6c n818gb
thanks  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Don't take life to seriously, you're not going to survive it anyway
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Vau...  5114 slova Smiley

Munka , lepo napisano Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
e alal ti munka... na trudu i na recima  Smile

moj odnos sa mojim ocem je bio slican, tj. onako stranjski, i bez razumevanja, komunikacije i vec svega sto si navela da je i tebi nedostajalo.
kaze mi majka da nije tako bilo dok sam bila sasvim mala, toga se ne secam... ali znam da ga je zanimanje za svoju decu proslo.

tek kad je umro, shvatila sam da sam ga ipak i pored svega mnogo volela, iako sam uglavnom mislila da ga ne podnosim i da je sve super samo kad nije tu, a bogami podosta vremena i nije bivao tu.
i tada sam i osetila koliko mi je krivo sto smo tolike godine proziveli kao stranci, a cesto i kao neprijatelji...
tek kad sam ja sasvim odrasla, a on ostareo i vise vremena provodio kod kuce, poceo se zanimati za mene. i ne za mene, vec za nekakvo postovanje koje bih ja trebala i morala osecati prema njemu- dragi moji, to se zasluzuje, ne potrazuje se... Smile
moja majka je, za razliku od oca, to postovanje i odanost svoje cerke zasluzila na sve moguce nacine
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Citat
tek kad sam ja sasvim odrasla, a on ostareo i vise vremena provodio kod kuce, poceo se zanimati za mene. i ne za mene, vec za nekakvo postovanje koje bih ja trebala i morala osecati prema njemu- dragi moji, to se zasluzuje, ne potrazuje se...

Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Ne treba bas ni samo kriviti ljude... mozda ni oni nisu imali super odnos sa svojim roditeljima ... ja bih uvek popricao , iskreno sa mojima ... mada verovatno nekima i ne vredi govoriti...

...Macak bas si me ubila sa ovom pricom -_-
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
porichati sa zidom ...
probash i kad stignesh do 2 987 344 - tog puta vishe ti nije zanimljivo i shvatish da zhivot prolazi pored tebe, a ti gubish vreme i zhivce na nekog ko ne daje ni zlu paru na to.
Sa razumnim bicima razgovor se isplati, dodje se do neke poente. Ovako svrhe nema. Sem svadje naravno, ako neko voli da se svadja, ne pravim pitanje. Ja ne volim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Samo sam rekao da ne treba ni potceniti par iskrenih reci ( pocinjem da zvucim kao znate vec ko  SmileSmiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
porichati sa zidom ...
probash i kad stignesh do 2 987 344 - tog puta vishe ti nije zanimljivo i shvatish da zhivot prolazi pored tebe, a ti gubish vreme i zhivce na nekog ko ne daje ni zlu paru na to.
Sa razumnim bicima razgovor se isplati, dodje se do neke poente. Ovako svrhe nema. Sem svadje naravno, ako neko voli da se svadja, ne pravim pitanje. Ja ne volim.

yep.. tako nekako..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 02:25:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.