Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 01:16:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: US accused of making insect spy robots!  (Pročitano 1039 puta)
12. Okt 2007, 10:15:21
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Pre neku godinu su poceli sa proucavanjem borbe protiv protivnickih letecih minijatura... bice zanimljivo, vidim ja  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Pre neku godinu su poceli sa proucavanjem borbe protiv protivnickih letecih minijatura... bice zanimljivo, vidim ja  Smile
Evo i prvih rezultata tih istrazivanja:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

cyganenko_muholovka.jpg
(47.03 KB, 500x375)
1137665746.jpg
(32.82 KB, 424x287)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo se ti sali ramone 23 (ono sa biljkom mesojedkom u saksiji - luda fora Smile), ali "pocelo je pocelo?". Zamisli oblak takvih malih djavol al nesto gadno im ugrade - sada je to nezamislivo, al bice mozda dovoljna samo minijaturna kapljica necega... itd.

Vidis, dao si super ideju: nano-mehanicka biljka mesojed koja moze da gadja (lepjivim sprejem), ometa elektronski i laznim signalom privlaci nano-bubice, a moze i fizicki da chapi na kraju ( Smile Smile Smile) i fino slaze u kontejneru (u vidu saksije) gde se prvo sve analizira, provaljuju shifre, frekvencije i sta ti ja sev znam). Sprava ce biti jeftina, lepo bojadisana, da je pozeli svaka domacica 21. veka. Smile

Salu na stranu stvari su krenule , isve manje i manje ih prave. Zna li iko ima li kod nas neko ko se time bavi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
A sta kazes na tradicionalni muvopich, onu tepalicu pored biljke mesozderke? Smile
Mi smo razvili kontramere jos pre nego su ovi izmislili ove male uav-e, ma mi smo uvek deset godina ispred njih. Oni se jos i ne dosete neke naprave a mi vec imamo kontrameru. Smile

Ali salu na stranu, ove spravice se poodavno razvijaju, a najnezgodnije ce biti ako razviju nano robote koje ce biti tesko uociti vizuelno. Pitam se kakve su realne protivmere za ove spravice, mozda neki mini EMP-ovi koji bi im sprzili elektroniku ili nesto na tom principu?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Realne mere? Pa jato vrabaca  Smile To je za njih buba, insekt ili kako to zovu na svom jeziku tj. kjlunu, kad ih vide ima sve da ih iskljucaju. Priroda ima lek za sve  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
HTC HD2
problem je ako budu bili steltovani  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
A otkud ptice znaju da su oni steltovani,njima sve jedno, nismo ni mi znali da je onaj steltovan pa smo se zahebali i oboriliga, necemo vise mame mi Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma dobro kaze pilot, priroda ima lek za sve. Slepi mishevi su smrt za insekte - cuju ih i otkrivaju ultrazvukom. Nama samo trebaju takve usi - pozabijas po nekoliko parova po basti, ili instaliras po ogradi, krovu, terasi, sve to povezano jos sa osetljivim mikrofonima, pa program koji razlikuje pravo zujanje insekata od ovih vestackih. A onda kad ih lociras ispalis im samo malo jacu struju da ih spalis. Ali jos bolje: naprave se jos manje bube koje kad cuju ove onda lete na njih i kace se (kao oce da se pare - taj fazon Smile), tako se nagomilaju, otezaju ih i sruse. Te male bube treba da znaju samo to da treba da se priheftaju za ove velike - znaci skroz primitivan mozak.

A u krajnoj liniji imamo i ramonovu sljopalicu, a mislim i da rostiljski dim i isparenja od luka, slanine i rakije mogu ozbiljno ostetiti te uljeze. Drmnes jednu pa huknes. Smile

Al, stvarno da li nasi nesto rade na tome i uopste na micro robotima? Znam da je g. prof. Koruga (mislim da je on na masinskom fakultetu) jedan od vodecih strucnjaka za nanotehnologiju ne samo kod nas nego i u svetu.
U utvi su napravili bespilotnu letelicu koja, iako dosta mala, ipak je velika (pravi gigsnt) u odnosu na letilici koje su mogle stati na dlan, a kamoli na ove najnovije velicine insekata.

Mislim da veoma skoro mozemo ocekivati i manje od 1cm.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 01:16:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.