2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Univerzijada u Beogradu 2009. - Pripreme  (Pročitano 18969 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
I bese otvaranje..
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6300
Boža i Mirko su bili vrh  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB09: Srbija sigurna protiv Libana

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Libam sa 3:0 po setovima (25:13, 25:11, 25:14), u prvom kolu grupe A na Univerzijadi u Beogradu

Srpski studenti su, prema očekivanju, maksimalno savladali Liban, u meču koji je trajao manje od jednog časa. Odbojkaši Srbije će u 2. kolu A grupe, igrati protiv Južnoafričke Repubilke, u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu 3. jula.

U ostalim utakmicama Grupe A Južna Koreja je pobedila Južnu Afriku sa 3:0, dok je Rusija istim rezultatom bila bolja od Švedske.

U Grupi B Švajcarska je pobedila Kinu sa 3:1.

Reprezentacija Egipta pobedila je Sloveniju sa 3:0, dok je Kanada pobedila Veliku Britaniju sa 3:0, a Ukrajina je bila bolja od Japana sa 3:0 u Grupi C.

Selekcija Poljske pobedila je Hong Kong sa 3:0, Češka je bila bolja od Nemačke sa 3:2, dok je reprezentacija UAE pobedila Australiju sa 3:2 u Grupi D.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB09: Srbija bolja od Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku sa 96:54 (19:12, 18:13, 29:16, 30:13), u drugoj utakmici Grupe A na Univerzijadi.

Selekciju Srbije su do pobede predvodile Miljana Musović sa 17, Maja Šćekić sa 13 i Knežević Adrijana sa 12 poena. U poraženoj ekipi istakla se Aurelija Karmona sa 20 poena. Reprezentacija Srbije sada ima tri boda u Grupi A, dok je selekcija SAD prva sa bodom više.

Selektor Ivić istakao je posle utakmice da su njegove izabranice večeras maksimalno odradile sve zadatke na terenu.

"Večerašnja pobeda ima veliki značaj, jer smo ostali u trci za četvrtfinale. Neophodna nam je pobeda nad ekipom SAD i ja mislim da smo u tom susretu favoriti, jer igramo pred našom publikom", zaključio je Ivić.

U toj grupi selekcija SAD pobedila je Veliku Britaniju sa 93:59 (27:7, 22:15, 26:20, 18:17).

Košarkašice Japana pobedile su Kanadu sa 90:78 (19:14, 25:20, 25:21, 21:23), dok je Australija bila bolja od Slovačke sa 73:63 (21:16, 19:15, 19:14, 14:18) u utakmicama Grupe B.

Reprezentativke Tajvana pobedile su Mozambik sa 73:62 (24:15, 20:17, 19:14, 10:16), dok je Rusija pobedila Mađarsku sa u Grupi C sa 82:60 (21:10, 24:22, 24:11, 13:17).

U Grupi D Češka je pobedila Kinu sa 101:71 (27:18, 24:15, 23:27, 27:11), dok je Poljska savladala Tursku sa 80:74 (26:9, 19:18, 16:25, 19:22).

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB09: Ubedljiva pobeda protiv Grka

Muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradskoj areni Grčku sa 81:50 (22:15, 20:8, 24:12, 15:15), u prvoj utakmici Grupe A na Univerzijadi.

Selekciju Srbije do pobede su predvodili Marko Kešelj sa 15 i Dejan Borovnjak sa 14 poena, dok je Nemanja Bjelica dodao devet, a Nemanja Protić sedam. U selekciji Grčke istakao se Sotiros Manolopulos sa 14 poena.

Košarkaši Srbije su na startu Univerzitetskog turnira ostaviil odličan utisak. Savladali su Grke brzom i inteligentnom igrom, uz jednostavna rešenja kojima su lako probijali odbranu protivnika.

Samo prvih par minuta susreta izabranici Aleksandra Kesara tražili su ključ za "bravu" protivnika, da bi potom nametnuli odgovarajući ritam i stekli značajnu prednost. Naši košarkaši su u potpunosti dominirali, pa su Grci bili bez izgleda da u ovom meču izbore povoljan rezultat.

Pobeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a publiku u Areni na noge je digao Nemanja Milošević efektnim zakucavanjima. Naš tim je jedino u poslednjoj četvrtini zaigrao opuštenije, dozvolivši rivalu da ublaži poraz.

"Ozbiljno smo prišli ovoj utakmici u kojoj je kontakt sa publikom bio od velikog značaja. Zadovoljan sam igrom koju su momci prikazali", izjavio je selektor Kesar.

On je naglasio da će sledeća utakmica u grupi protiv Australije predstavljati mnogo teža.

"Australijanci su mnogo jača ekipa. Igraju brzo i agresivno i zbog toga bih pozvao publiku da dođe i popuni tribine u Areni, kako bismo zajedno došli do pobede", poručio je Kesar istakavši da među favorite za najviši plasman na turniru ubraja selekcije SAD, Rusije i Litvanije.

"Važno je samo da damo maksimum i da prelazimo iz faze u fazu maksImalno motivisani", rekao je Kesar.

Drugu utakmicu u grupi protiv Australije naši košarkaši igraju u subotu 4. jula.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Гомила нелогичних потеза... Због љубави! Д.С. 1989

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16786
Zastava Књажевац
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Wave II
Одвалили смо их, баш су ме пријатно изненадили Кешељ, Боровњак и компанија... Они су светла будућност наше кошарке... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Poznati o Univerzijadi

Vlade Divac
predsednik Olimpijskog komiteta Srbije
    Igrao sam i na Univerzijadi 1987. godine u Zagrebu gde sam stekao lepa i važna iskustva. Upravo zato je važno da se predstavimo u najboljem svetlu kako bi studenti – sportisti, naši gosti taj događaj pamtili do kraja svog života.

Skaj Vikler
muzičar
    Značaj Univerzijade je u tome što je to sjajan način da se pokaže da u Srbiji postoji mnogo intelektualnog potencijala koji definitivno čuči neiskorišćen. Ljudi će najzad imati priliku da vide Srbiju u svojoj nekoj punoj snazi.

Milan Kalinić
glumac i voditelj
    Mislim da je ovo sjajna stvar. Dobro je što će opet neki ljudi doći iz sveta ovde i što ćemo mi, Beograđani, imati priliku da im pokažemo opet pravu sliku, onu najlepšu i što će moći da upoznaju naš grad i našu zemlju na pravi način. Tako ćemo možda da srušimo neke predrasude kojih još ima. Lepo je što je uključeno mnogo ljudi u organizaciju i što će na samom takmičenju raditi puno mladih. I eto opet dobre prilike da naši mladi upoznaju neke druge ljude iz inostranstva, da, ako već nemaju prilike da putuju, imaju prilike da upoznaju svoje vršnjake i da razmene iskustva. Puno, puno pozitivnih stvari. Ne znam ni jednu negativnu.

Sonja Lapatanov
Balerina i koreograf
    Kao osoba sa reputacijom svetskog putnika, radujem se što će Univerzijada 2009, Beograd i Srbiju učiniti ravnopravnim i aktivnim učesnikom u sportskim zbivanjima, i značajnom tačkom na mapi Evrope i sveta. Mnogo puta smo dokazali da smo dobri domaćini, a Univerzijada će biti prilika da to ponovo dokažemo i svetu pokažemo lepo lice Srbije. Očekujem sa nestrpljenjem dane u kojima će ponovo u svim svetskim medijima vest broj jedan biti lepa i prijateljska strana Srbije, i vesti u kojima će nas hvaliti na sva usta.

Vanja Grbić
odbojkaš, osvajač zlatne olimpijske medalje
    Mislim da je sama činjenica da se kod nas održava Univerzijada jedan veliki izazov za sve nas. Jer nemamo mi toliko prilike da imamo takvu vrstu velikih svetskih takmičenja kao što je Univerzijada. To je skup ne samo univerzitetskih ekipa, jer zanamo da dolaze i sportisti koji nisu samo studenti. Praktično će se sjatiti ceo svet kod nas i treba iskoristiti priliku i na pravi način pokazati kakvi smo domaćini i kakvi smo ljudi.

Petar Puača
fudbaler
    Očekukem da će ovo biti najlepša Univerzijada do sada. Nadam se da je organizacija jako dobra i da će nam se svet diviti posle Univerzijade. Beograd je konačno dobio šansu da pokaže celoj Evropi i celom Svetu da smo najlepši grad.

Viktor Savić
glumac
    Beograd pun mladih ljudi iz celog sveta, koji se, uz to, bave nečim tako zdravim kao što je sport - teško da neko može da zamisli lepšu sliku. Siguran sam da će to biti sjajna prilika da pošaljemo dobre poruke svetu, ali i da Beograd, pre svega mladi u njemu, taj svet upoznaju "iz prve ruke". Zato navijam za Univerzijadu i sve koji će u njoj učestvovati.

Ivan Zeljković
TV voditelj
    Srbija treba da bude izuzetno ponosna što će biti domaćin tako značajnog događaja kao što je 25. letnja Univerzijada, najveća u istoriji studentskih igara. Ovde su ljudi željni dokazivanja, širenja vidika i sklapanja prijateljstava, a Univerzijada će im biti kao "pomoć prijatelja" da to i postignu sa više od 12 hiljada sportista iz 170 zemalja, i jos mnogo vise ljudi koji prate ovakve, globalne, manifestacije. Bio sam na Univerzijadi 1987. godine u Zagrebu i odlično je što je Beograd domaćin naredne godine, jer je to mogućnost da nas više od 10 000 volontera, zajedno sa svima nama, pred mladim ljudima iz celog sveta predstavi kao dobre organizatore, ali i ljude velikog osmeha i još većeg srca.

Jevgenij Plušenko
olimpijski prvak u umetničkom klizanju
    Volonteri na Eurosongu su sjajni momci i sjajne devojke. Mnogo su mi pomogli i učinili su da se osećamo zaista sjajno. Znam da će Beograd sledeće godine biti domaćin Univerzijade i mada imam mnogo obaveza, treninge i takmičenja, s obzirom da je Univerzijada u julu, pokušaću da ponovo dođem u Beograd.

Zvonimir Đukić Đule
muzičar
    Najzad jedna lepa prilika da se vidimo sa svetom oči u oči i da pokažemo kako smo dobri domaćini. Znam koliko mladim ljudima znači da šire svoje vidike upoznajući druge zemlje i narode i verujem da će ovo biti sjajan povod. Sem toga, siguran sam da i u tom svetu ima mnogo mladih koji bi želeli da dođu i vide Srbiju. Tek tako saznaće na pravi način ko smo i kakvi smo i u svoje zemlje odneti mnogo lepše slike od onih koje su viđali u medijima.

Marija Savić Srećković
svetska prvakinja u fitnesu i fitnes instruktor
    Posle gotovo 3 decenije bavljenja sportom, najpre sportskom gimnastikom, zatim takmičarskim fitnesom, sigurna sam da je najveća nagrada, pored sjajne fizičke i mentalne kondicije, ne samo veliki broj medalja i odličja, već doživljaji sa putovanja, druženje i nezaboravni trenuci koje delim sa sportistima iz celog sveta. Koliko su važna sama takmičenja, toliko je važno i vreme van borilišta, kada prestaje rivalstvo i ostaje prijateljstvo. Univerzijada 2009 pokazaće ne samo da Srbija ima sjajne mlade sportiste, već i da je domaćin koji će svima pružiti doživljaj za pamćenje.

Dejan Cukić
muzičar
    Oduševljen sam činjenicom da će se u mom gradu odigrati jedan tako značajan skup mladih zdravih i pametnih ljudi iz čitavog sveta. Znam da će Beograd ostati bogatiji za veliku energiju različitosti koja ce se tih dana sliti u njega, da i ne pominjemo infrastrukturu koja bi mogla odlučujuce da pomogne razvoj nekih novih sportskih talenata ove zemlje. Znam i da će svi koji dođu u Beograd tokom Univerzijade biti iznenađeni bezuslovnom gostoljubivošću ove večite raskrsnice reka, puteva i civilizacija. Čekamo vas.

Nenad Nenadović
glumac
    Nema boljeg načina da svetu pokažemo ko smo i kakvi smo nego da dočekamo mlade sportiste iz celog sveta. Kao glumac i kao selektor dečjeg pozorišnog festivala često sam bio na međunarodnim smotrama i znam šta to znači svima koji imaju prilike da upoznaju ljude i kulture drugih zemalja. Kao tata dve devojčice razmišljam i o njihovoj budućnosti i raduje me što će one imati mogućnosti da se u novim i obnovljenim prostorima bave sportom i druže sa svojim vršnjacima. A nadam se da ćemo mi odrasli umeti da im prenesemo pravi sportski duh i mogućnost da sa ponosom kažu da je njihovo grad domaćin Univerzijade.

Ivana Zarić
TV autor
    Ovako veliki sportski događaj je, bez sumnje, velika privilegija za celu zemlju. Ne sumnjam da će organizacija takmičenja biti odlična, ali bih volela i da svako od nas shvati da je to prilika da svim tim ljudima koji dolaze iz celog sveta pokažemo da smo tu privilegiju zaista zaslužili. Radujem se i činjenici da će tih dana Beograd govoriti svim svetskim jezicima i što će naši mladi ljudi steći mnogo novih prijatelja. Mislim da nema boljih diplomatskih aktivnosti.

Nikola Kojo
glumac
    Mislim da je dragocena svaka mogućnost da se naši mladi ljudi, koji, na žalost, nemaju mnogo prilike da putuju po svetu i upoznaju različite kulture i vrednosti, sretnu sa svojim vršnjacima iz inostranstva. Razmeniće iskustva, ali i adrese, pa će taj naš mlad svet imati negde nekog svog, nekog kome može da se javi i ko će mu biti prijatelj. Koliko god zvučalo kao fraza, pravo ulaganje je ulaganje u ljude, pre svega one koji tek počinju. Ja i Univerzijadu u Beogradu shvatam kao zdrav, sportski početak nekih budućih veza između nas i sveta.

Bilja Krstić
muzičar
    Putujući svetom sa svojim orkestrom "Bistrik", učestvujući na mnogim značajnim festivalima i sajmovima muzike, shvatila sam koliko je važno upoznati druge ljude i kulture, steći prijatelje. Zato me posebno raduje što će Beograd sledeće godine na Univerzijadi, kada se okupi 12.000 sportista iz 170 zemalja,spojiti različite kulture, vere, običaje, jezike... Mladi sportisti , čitav jedan grad u gradu, dve divne reke, Ušće, Kalemegdan, Košutnjak, Gardoš, Hram Svetog Save...Beograd će stvarno biti centar sveta. Srećno!

Voja Nedeljković
TV autor
    Beograd u predstojećoj Univerzijadi ima jedinstvenu šansu da potvrdi epitetet dobrog domaćina. S obzirom na okolnosti koje su se dešavale u ovoj zemlji u prethodnih dvadesetak godina i na sve neprilike koje su zadesile stanovnike, a pre svega generacije mladih ljudi, ovo je prava mogućnost da pokažemo sve naše vrednosti u organizaciji, gostoljubivosti,vedrini, kulturi i sportskom takmičenju. Univerzijada je i prilika da mladi ljudi iz Srbije upoznaju svet,njihove običaje,kulturu i da razbiju tabue koji su im predhodnih godina namerno ili ne nametani. Beograd će kroz sport tokom tih letnjih dana 2009. biti mala prestonica sveta. Radujmo se lepom,sportskom i druželjubivom trenutku koji će Srbiju predstaviti onakvom kakvom jeste. Srdačna, nasmejana i sporstki borbena, Srećni nam rezultati.

Ashok Murty
stilista
    Dilema da li je Univerzijada nešto najbolje što je moglo da zadesi našu zemlju ili ne za mene uopšte ne postoji. Pre svega zato što smatram da je to ostalo jedino takmičenje takve vrste koje je sačuvalo bar ideju olimpizma. S druge strane to je jedinstvena prilika da nas drugi upoznaju onakve kakvi zaista jesmo. Posle ovoliko godina izolacije generacija koja je izrasla bez ikakvih normalnih kontakata sa "svetom" dobija jedinstvenu priliku da shvati da je integralni deo istog, a Beograd da bude kosmopolitski grad u pravom smislu te reči a ne samo na geografskoj karti.

Maja Japundža - Nikolić
TV voditeljka
    Nadam se da će Univerzijada Beogradu pre svega doneti osećaj zajedništva, da će nas sve spojiti dobra energija i želja da budemo dobri domaćini. Svim mladim ljudima bih preporučila da volontiraju jer će to biti prilika da nauče mnogo toga i da steknu prijatelje iz brojnih zemalja. Nadam se da će i gradske vlasti iskoristiti ovu priliku da nam Beograd zablista, da se postave oznake na svim ulicama, kako bi nam se gosti lakše snašli, da posade mnogo cveća, pa da nam svima Univerzijada ostane u najlepšem sećanju.

Igor Blažić - Blaža
muzičar
    Pripadam generaciji koja je odrasla na sportu. Sport je za mene bio ono čime sam zaista počinjao i završavao svaki dan. Zato verujem da će Univerzijada u Beogradu biti odličan impuls da sport ponovo postane i te kako važan u životu ovih mladih ljudi

Eni Lorak
predstavnica Ukrajine na Eurosongu
    Neverovatno! Nisam mogla ni da zamislim da će nam volonteri na Eurosongu toliko pomoći. Bili su stvarno fantastični, uvek na usluzi, uvek nasmejani. Hvala vam!

Iva Štrljić
glumica
    Neko je jednom rekao da se vrednost jedne osobe povećava svakim novim poznanstvom. Ako će naš grad 2009. ugostiti više od 12000 sportista iz 170 zemalja, onda razmislimo i izračunajmo koliko je to novih poznanstava, budućih prijateljstava i koliko se samim tim vrednost Beograda uveličava. Nisam neki matematičar, ali ta računica i nije stvar matematike, koliko je stvar srca. A pošto su ti ljudi još i sportisti, onda je to stvar velikog srca! Univerzijada u Beogradu u je sigurno način da mladi ljudi osvoje svet, ali i da se isti taj svet malo više, malo duže i ozbiljnije zagleda u njih.

Jelena Tomašević
predstavnica Srbije na ESC
    Volonteri Univerzijade Beograd su mi napravili neverovatan doček, iznenadili su me, bilo je kao u Holivudu, na crvenom tepihu. Toliko su uneli pozitivne energije i naravno da im se zahvaljujem, njima posebno jer su preneli tu pozitivnu atmosferu i na novinare, pa je sve bilo odlično. To je dokaz da u Srbiji ima mnogo mladih ljudi koji vole da rade iz duše iz srca, a ja mislim da je u životu jako bitno da radiš ono sto voliš i da pomogneš onda kada možeš.

Mladen Popović
dramaturg i komentator ESC
    Bilo je zaista veliko zadovoljstvo raditi sa volonterima. Mislim da su sjajno obavili svoj posao, sa puno puno entuzijazma i da ovo je bila fenomenalna generalna proba za Univerzijadu u Beogradu sledeće godine.

Jasna Šekarić
olimpijka, nosilac srpske zastave na Olipijadi u Pekingu
    Do sada nisam učestvovala na Univerzijadi ali obećavam biću na našoj, beogradskoj. Konačno ću učestvovati na Svetskim studenstskim letnjim igrama. Istina, neću biti na vatrenoj liniji, ali ću biti uz naše mlade takmičare, bodriću ih. Najvažnije je da veruju u sebe sve ostalo će doći samo po sebi. Za našu zemlju je odlična prilika i velika čast činjenica da smo domaćini Univerzijade. To će učiniti da se sva borilišta i sportski tereni urede na adekvatan način, jer po tom pitanju kuburimo u svim sportovima. Drago mi je da cela zemlja živi za ovaj projekat.

Vanja Udovičić
vaterpolista, olimpijac

Kontakti i komunikacija sa ljudima  su jedno od najvećih bogatstava svakog čoveka. Upoznati različite ljude, različite kulture i načine života, svakog od nas čini bogatijim i mudrijim.  Svakako da nam upoznavanje sveta širi  vidike i nudi nova znanja, a Univerzijada u Beogradu 2009. biće izvanredna prilika za to.

Živko Gocić
vaterpolista, osvajač bronzane medalje na OI Peking 2008
    Kao učesnik Univerzijade u Pekingu 2001. godine, znam da je zadatak te manifestacije upravo nega zdravog života i viteške borbe , sport u svom izvornom obliku. Osim toga, takmičenja omogućavaju sportisti stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje sa znamenitostima zemalja, gradova. Sa najvećih sportskih manifestacija nosim jako lepa iskustva i želim svim mladim sportistima da ih dožive što više.

Lena Bogdanović
glumica
    Veliki sportski događaj i dolazak velikog broja mladih ljudi je odličan i za grad i za zemlju i za naše mlade ljude koji će zaista biti tih dana u svetu. Sigurna sam da će pripreme i sama manifestacija stvoriti odličnu atmosferu i pokazati da kao domaćini možemo da se upustimo i u organizaciju najvećih događaja.

Jelena Nikolić
reprezentativka Srbije u odbojci
    Bez dobrog početka, nema ni uspešne sportske karijere, bez razvijanja studentskog sporta, malo se može očekivati i od ovog, vrhunskog. Univerzijada u Beogradu je, baš zbog toga, najbolji način da se sport promoviše i da svi shvate koliko je važno podržati mlade takmičare.

Ivan Miljković
odbojkaš, olimpijac
    Nadam se da će Univerzijada u Beogradu kod običnih ljudi u Srbiji podići još više svest da je sport jedna od bitnijih stvari koje ova zemlja ima da ponudi svetu, Osećam se zaista lepo kad me ljudi po svetu prepoznaju kao nekoga ko dolazi iz jedne tako male zemlje, a toliko uspešne na sportskom planu.

Izvor: universiade-belgrade2009
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB09: Košarkašice izgubile od SAD-a

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije SAD sa 84:50 (20:14, 23:12, 19:11, 22:13), u trećoj utakmici grupe A na Univerzijadi.

U porazu Srpkinja istakla se Jovana Rad sa 17 poena, Zorica Mitov postigla je šest, dok je Miljana Musović ubacila pet poena. Selekciju SAD do pobede su predvodile Tina Čarls sa 17 poena, Ešli Hauts i Danijel Mekrej postigle su po 12, a Aleksis Grej dodala je 10.

Srbija u grupi A ima skor od jedne pobede i dva poraza, dok je eprezentacija SAD do sada ostvarila sve tri pobede.

Reprezentativke Australije pobedile su Kanadu sa 80:50 (23:10, 15:11, 9:13, 23:16), u grupi B. U grupi C Rusija je bila bolja od Tajvana sa 75:43 (26:13, 19:8, 19:9, 11:13), dok je Mađarska pobedila Mozambik sa 84:50 (20:10, 27:14, 18:10, 19:16).

Selekcija Kine pobedila je Tursku sa 83:55 (19:14, 20:18, 16:16, 28:7) u utakmici grupe D.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB09: Poraz fudbalerki od Kine

Ženska studentska reprezentacija Kine pobedila je u Beogradu u trećem kolu A grupe fudbalskog turnira na 25. letnjoj Univerzijadi selekciju Srbije sa 2:0.

Golove za kineski tim postigli su Jongksija Sun u 45. i Liu Đija u 94. minutu. Nakon poraza srpski tim je ostao bez plasmana u četvrtfinale, pošto je osvojio treće mesto u A grupi, iza Kine i Kanade, a ispred Poljske. Na stadionu Obilića, pred oko 300 gledalaca, po sunčanom i sparnom vremenu utakmicu je sudila Ana Kučar iz Mađarske.

Utakmica između Srbije i Kine počela je sa desetak minuta zakašnjenja zbog toga što su kineski predstavnici tražili da meč vodi strana sudijska trojka. Naime, prema propozicijama takmičenja linijske sudije su iz zemlje domaćina, a tome su se usprotivili kineski zvaničnici.

Susret je protekao u apsolutnoj dominaciji selekcije Kine na svim delovima terena. Selektor srpskog univerzitetskog tima Perica Krstić postavio je zatvorenu varijantu sa neobičnom formacijom, koja se već odavno ne igra u savremenom fudbalu. Srbija je igrala sa liberom i dva štopera, ali ni to nije pomoglo našoj reprezentaciji da izbegne poraz.

Srbija - Kina 0:2 (0:1)
(Jongksija Sun 45, Liu Đija 94')
Žuti kartoni: Marina Šišković, Pešić, Jovanović i Sampanidis (Srbija), Dandan i Žanfen (Kina).

Srbija: Vuković-Ilić-Trajković, Marina Šišković (Mijatović) - Stanković (Kostić), Pešić, Sampanidis - Jovanović, Krstić, Mališić (Stojković) i Sretenović.

Kina: Liming - Janfen, Dongni, Jongksija, Vang Čen - Timgting, Žingsijang (Lin), Đija, Ling Ling - Dandan (Jin) i Đija.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6260 Slide
UB: Srbija ubedljiva protiv Meksika

Univerzitetska fudbalska reprezentacija Srbije savlada je u Beogradu u trećem kolu A grupe reprezentaciju Meksika sa 3:0 (1:0).

Po kišnom vremenu koje je stvorlio teške uskove za igru strelci za Srbiju na Omladinskom stadionu na Karaburmi bili su Marinković u 12, te Kostić i Ubiparip u nadoknadi vremena koja je iznosila sedam minuta. I pored solidne igre Meksikanaca, Srbija se odlično branila i iz kontranapada ostvarila nekoliko povoljnih prilika i potpuno zasluženo stigla do pobede i plasmana u četvrtfinale.

U prvoj utakmici naša reprezentacija je bez igre dobila bodove protiv Gane, koja nije doputovala. Drugi meč Srbija je izgubila od Velike Britanije sa 1:0.

Srbija: Danilović, Milošević, Karišik, Mitrović, Milenović, Raspopović, Milovac, Adamović, Kostić, Srećković (Jeremić), Živanović (Simović), Marinković (Ubiparip).

Meksiko: H. Garsija, Veles, J. Lopes, D. Lopes, Karbona, E. Garsija, A. Peres (Aredondo), Malverte, Mehija (Moreno), Peres (Karaveo), Fortes.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.