Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: UN: Ili fosilna goriva ili planeta propada  (Pročitano 8545 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Dovoljno je samo analizirati samo 30 nekih moćnika, pogotovu iz sveta biznisa, i shvatiti da su to gotovo uvek : ili sociopate, ili teška govna, ili posesivne budale, ili fijuci, ili ljudi koji su se u detinjstvu razočarali u nešto pa odlučili da se osvete celom čovečanstvu, ili ljudi koji kao dete nisu imali igračku koju su želeli pa im je život postao opsesija kako da se to nikada ne ponovi, ili ratni profiteri... i da ne nabrajam sad dalje, ko zna šta bismo još našli.

I takva štroka će sad nekome iz komfora Rojsa svog, palate svoje i kreveta od para... da nekome deli lekcije o štednji, očuvanju planete, poštovanju ljudi, poštenju, itd... mrš bre. Ako ljudi ne vole da budu u blizini narkomana, a kamoli da slušaju njegove savete... što onda vole da slušaju savete ovih? Mentalni sklop je isti. Potpuno isti. Jedan je zavistan od kreka, drugi je od para i moći. Prvi će da te zakolje za 50 bakova, drugi će da ti sravni grad za 50 milki.Ili iz čiste osvete. Zavisnik ko zavisnik, nema tu razlike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111

Citat
Po Marksu - to je neizbjezno, formiranje klasa, distanciranje ultrabogatih od siromasnih - revolucija. Periodicno se ponavlja.
Marks je po mnogo cemu u pravu ali ga je vreme progutalo. Njegova kritika kapitalizma je dobra, tacna ali za perid u kom je on ziveo.
Npr, ti nemas klase u plemenski zajednicama, niti pojmove kao sto su "revolucija".

Nema klasa u naaajosnovnijim zajednicama.

Mislim da su vec Asteci i Maje imali "plemstvo".

Sto ce reci da u svim ljudskim zajednicama klase teze da se stvore. Bilo to dobro ili lose, izgleda da je neminovno.

Ono klase omogucavaju drustvu da bude jace od drugog drustva. Al mozda na ustrb prirodnog poretka.

Engleska je dominirala svijetom i imala je vrlo striktnu hijerarhiju. Takodje i -nacisti.
Neprijatne istine. Hijerarhija pobjedjuje drustvo bez takve strukture.
----
Iz toga potice teorija klasa, kao dio marksizma.

Jebiga Gi Debor, kog smo obadvojica citirali spada u marksisticke filozofe.

--
Tacno je to da psihopate uvijek izdominiraju na pozicijama vodstva, mada mislim da to nije planirano, ali svejedno jest neminovno. I svakako tuzno.
Jer normalan covjek kaze "hm.. pa sto bih ja nekom drugom" i " da li ja umijem".

--
Slazem se da je komunizam utopija i to odlicna, nije jos ostvaren. Mozda je nekompatibilan s ljudskom prirodom. Mozda ljudi nisu jos sazreli za njega.
« Poslednja izmena: 04. Nov 2014, 12:44:10 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111
inicio
Sta je bio tzv "komunizam"? Jednom rece jedan covek "Kapitalziam je eksploatacija coveka nad drugim covekom, a komunizam je obrnuto".
Komunizam jos nije psotojao, jer pravi komunizam je pocetak nove istorije. Ako mislis da je titoizam, staljinizam, maoizam isto sto i komunizam, onda se varas. To su samo vaarijacije kapitalizma. Danasnji komunizam, iz sfere oslobadjanja i slobode, mora prerasti u sferu cistog opstanka, jer se priroda, koa okruzenje unistava, sto ranije nije bilo tako ocigledno.

Istina jeste da covek ima tu nepredviljivu crtu i da odredjena dominacija postoji, r complex (moram da kazem i "gusterski mozak"; ) ) ali mislim da je greska gledati na coveka iskljucivo iz sistema vrednsoti u kom smo mi trenutno. Ovde se radi o nameri da se stvori i odrzava takav sistem, koji ce podsticati bas tu crtu - dominaciju.

hkj
Citat
Jedan je zavistan od kreka, drugi je od para i moći. Prvi će da te zakolje za 50 bakova, drugi će da ti sravni grad za 50 milki.Ili iz čiste osvete. Zavisnik ko zavisnik, nema tu razlike.
!!
 Razlika je  u steti i posledicama.
Citat
Ono klase omogucavaju drustvu da bude jace od drugog drustva. Al mozda na ustrb prirodnog poretka.
Vrlo tacno receno ali zaboravljamo da se kalse javljaju kada postoji hijerarhija, a hijerarhija, kada postoji nuzda, a nuzda kada psotoji oskudica.
« Poslednja izmena: 04. Nov 2014, 12:53:06 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Nije tacno...

Evo bas su mi pre par dana pricali...o tome kako se covek osecao ...

Recimo ti danas mislis kako ces da platis ovo i ono nadjes posao...uzmes kredit...kupis ovo...ono...

U vreme sssr to nije postojalo...ne samo da nije postojalo...nije postojala predstava o tome...misli u sirem smislu...

To su svedocenja ljudi koji su ziveli tada...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111

I takva štroka će sad nekome iz komfora Rojsa svog, palate svoje i kreveta od para...

E pa sad, ta stroka nekad zna da bude i ultra inteligentna. Nije slucajno tu Smiley

Iako ima i ono da da ultra inteligentni ljudi teze mudrosti i altruizmu (kao Tesla), uopste nemora da znaci.

Edison svakako nije bio glup covjek, iako je plagijator, oportunista.

--
Npr ako gledamo neke nase sljamove tipa Beko, covjek je guja genijalna, stvarno je pametniji od 90% pravnika, ekonomista i politicara. E sad sto to zloupotrebljava, zalim slucaj.

Ono sto smo rekli psihopatske crte, one ne iskljucuju inteligenciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
U ogromnom broju dogadjaja koju su drasticno izmenili civilizaciju...tzv inteligencija nije ni ucestvovala...

Bili su previse zauzeti brinuci se za svoje dupe..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ja imam teoriju da kod čovekovog uma, kada nešto dodaš, odnosno kada nešto odstupa, nešto moraš i da oduzmeš. Svako veće odstupanje u nečemu uvek povlači i neko rugo odstupanje. Kao kod kišnog čoveka, odnosno autiste - on je fenomenalan u računanju kao digitron, ali kada treba da se socijalizuje, on prsne.

Ja tako posmatram i te milijardere i moćnike - kao autiste, kao sociopate. Oni su geniji kada treba da se dokopaju para i izvuku iz sranja, ali su zato potpuni degenerici kada se radi o nalaženju smisla života i uživanju u njemu. Jer provode isti u bildovanju para i osvrtanju iza ramena da ih prošlost ne ugrize za dupe.

No, dobro, to je njihov izbor. Samo što meni ne pada na pamet da slušam savete takvih ljudi, a kamoli da im dajem neku moć. Ali pošto ljudska rasa još uvek nije generalno dovoljno sazrela da izvuče pouku iz svojih grešaka, i da shvati da se istorija ponavlja na štetu 98% populacije... tu smo gde smo. I verovatno će proći još vekovi dok se to ne shvati. Ali kažem, ja dok sam živ, meni bogataš neće pričati o štednji, ratni profiter o poštenju, itd,itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111
inicio

Znam o cemu pricas ali da bi se pravi komunizam uspostavio, kao jedno od mogucih resenja, potrebna je odgovarajuca tehnologija, jer ne mozes imati socijalnu stabilnost, a ocekivati da covek radi 8 sati dnevno. Ili to, ili da se vratimo u plemenske zajednice : )

Slagvort
Inteligencija i umnost nije isto. Covek moze biti inteligentam ali neuman i to mahom jeste problem covecanstva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111
Pa sad, nauka nas uci da je inteligencija opipljiva i mjerljiva stvar. Testiranjem, koeficjentom.

Kao npr visina. Mozes reci i da visina nije zgodnoca. Apsolutno nebitno.

Inteligencija je inteligencija, cak i ako nije umnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
To je sve banalizacija....

Nista tu nema...

Nije postojala ni jedna objektivna okolonost za raspadn kako SSSR tako i YU
« Poslednja izmena: 04. Nov 2014, 13:09:19 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.