Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sanjam da ubijem cenzore svojih filmova  (Pročitano 896 puta)
26. Mar 2006, 13:18:45
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Čuveni reditelj Dario Arđento, gost Festivala italijanskog horora

Sanjam da ubijem cenzore svojih filmova

Moji filmovi masakrirani su skoro u svim zemljama u kojima su prikazivani, ali me to nikad nije demoralisalo. Naprotiv

- U sve svoje filmove ugradio sam ono što duboko osećam, oni jednostavno izviru iz mene. Iskrenost je ključ uspešnosti i prihvaćenosti mojih filmova - rekao je za Glas reditelj Dario Arđento, gost beogradskog Festivala italijanskog horor filma. Jedan od najboljih majstora ovog žanra insistirao je da se filmovima koji su izabrani da ilustruju njegovu jedinstvenu poetiku priključe još dva naslova "Suspirija" i "Stendalov sindrom". Ovi filmovi se prikazuju na Festivalu u Domu omladine zahvaljujući privatnim kolekcionarima koji su ih ponudili organizatorima. Posle razgovora sa novinarima i publikom, Arđento je prokomentarisao: "Zadivljen sam šta vi sve znate o meni" i primetio da u Beogradu postoji nešto magično, njemu blisko, pa mu se čini da je i jezik na neki način sličan italijanskom i da ga razume. Jednodnevni boravak u Beogradu želeo je da iskoristi za upoznavanje grada.

Pisac i njegov poludeli fan

- Moj film baziran na odnosu pisca i njegovog poludelog obožavatelja inspirisan je događajem iz ličnog iskustva, ali o tome ne volim da pričam. Dok su takve stvari u domenu fantastike u redu je, kada se presele u realnost postaje vrlo, vrlo neprijatno. U Los Anđelesu stalno me je progonio jedan tip, pa sam morao da menjam mesta boravka i na kraju sam bio prinuđen da na tri godine napustim Ameriku - rekao je Arđento i najavio da se u Americi spremaju da snime rimejk filmova "Suspirija" i "Duboko crveno", čime apsolutno nije oduševljen.

Rekao je da mu se čini da prostor od Beograda do Transilvanije ima u vazduhu neki sastojak koji inspiriše horor autore. Latinski narodi nemaju sklonost ka hororu, a mediteransko podneblje nije podsticajno, pa sebe, kaže, vidi kao retkog ludaka.

Igrani prvenac "Ptica kristalnog perja" doneo je mladom umetniku veliki uspeh.

- Kada sam snimio "Pticu" imao sam 23 godine i doživeo sam ogroman uspeh, naročito u Americi. Od tada se moj život promenio, ne bih znao da kažem da li na bolje ili na gore. Pre toga sam se bavio pisanjem. Bavljenje filmom je suštinski različito od posla književnika. Ranije sam satima sedeo, razmišljao, bavio se sobom, a film je u moj život uneo frenetičan ritam, uključio gomilu ljudi. I danas, kada je film postao moj život, ta dinamika je za mene još šokantna. Moji filmovi cenzurisani su skoro u svim zemljama u kojima su prikazivani. Cenzura ih je često masakrirala, ali nije uspela da me demorališe. Naprotiv, inspirisala me je da se ne predajem, da budem još suroviji. Zabrana filma "Opera" u Italiji izazvala je u meni ogroman bes. Našao sam cenzorsku komisiju i bio spreman na fizički obračun, pa su zvali miliciju.

U vreme kada se na jednoj reviji Arđentovih filmova u Londonu prikazivala "Opera" sa mnogo rezova, reditelj je za Gardijan napisao jednu priču.
- Mladi bračni par gleda na televiziji "Operu", žena je u osmom mesecu trudnoće. Na kraju filma ona plače, povraća, kaže mužu "sramota, toliko rezova, pozlilo mi je" i ona gubi bebu. To razbesni muža, on odlazi da nađe cenzore i ubija jednog po jednog. Jedan od mojih tajnih snova je da mogu da ubijem bar jednog od cenzora mojih filmova.

Ozbiljni autori horora u koje i sebe ubraja nikada producentima nisu doneli dosta novca i uvek su bivali zabranjeni za mlađu publiku - kaže Arđento.

- Industrija želi da zaradi, zato se poslednjih deset godina sve više okreće izuzetno mladoj publici, takoreći deci. Kada gledate "Vrisak" i slične filmove, videćete da se svi smeju. Srećom, poslednje dve godine pojavila se nova struja filmova koji se okreću od ovakvih specijalnih efekata i to zahvaljujući uticaju japanskog i korejskog filma. Za jednu američku televiziju prošle godine snimio sam film "Dženifer", za serijal majstori horora. Film je strašan, pun krvavih scena, ne znam kako će ga u Evropi emitovati. Imam ponudu od Džordža Klunija i Stivena Soderberga da za njihovu produkciju snimim film u eletkronskom haj-tek definišn formatu, sa kojim nemam nikakvog iskustva, ali ponuda je izazovna i želim da je prihvatim.

Izvor: Glas Javnosti \ V. Milivojević

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia E72
Maestro u septembru počinje snimanje trećek nastavka o "3 Mothers". . .
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.