IN < - Ukida se MUP RS zbog nesaradnje sa Hagom - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Ukida se MUP RS zbog
nesaradnje sa Hagom

SARAJEVO - Potpredsednik Republike Srpske Adil Osmanović izjavio je da će, posle sastanka NATO u Briselu, Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun ukinuti Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog nesaradnje sa Haškim tribunalom. On je u intervjuu sarajevskom Dnevnom avazu dodao da Ešdaun u kažnjavanju Republike Srpske ovog puta neće posegnuti za pojedinačnim smenama, već da će sankcije biti usmerene ka institucijama.

Osmanović je ironično rekao da će nakon briselskog sastanka ministar policije Darko Matijašević imati "čast da poslednji zaključa bravu na vratima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske".

- Zaista očekujem da će MUP RS biti ukinut. Ta institucija nema potrebe egzistirati u RS jer pokazuje da s ovakvim rukovodnim kadrom, ali i ostalim zaposlenim, od kojih je veliki broj doveo Radovan Karadžić i Ratko Mladić, nikada ne može biti sastavni deo demokratskog sveta-kome Bosna i Hercegovina teži - precizirao je Osmanović je u kratkoj izjavi za taj list ocenio i skandaloznim potez Vlade RS da se porodicama haških optuženika koji se dobrovoljno predaju isplati po 50 hiljada konvertibilnih maraka.
Tanjug
Autor: aleksa :
ovo je rusenje dejtonskog sporazuma, sta je sledece ukidanje republike srpske? oni zaista opet izazivaju rat
Autor: SVITAC :
Šta je sledeće zdravstvo ?? ..
Autor: CrazySerb17 :
Jest imamo i drzavu, sve srbin do srbina a potpredsjednik nam musliman... :evil:
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo