Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Elektronski" napad na sudiju Vidu Petrović-Škero i njenu porodicu  (Pročitano 223 puta)
14. Jun 2005, 11:36:29
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
"Elektronski" napad na sudiju Vidu Petrović-Škero i njenu porodicu

ZAVERA protiv predsednice suda

Lažna kompromitujuća elektronska poruka potpisana imenom i prezimenim ćerke predsednice Vrhovnog suda. Samo jedan u nizu napada pa i onih medijskih na Vidu Petrović-Škero, koja je za Glas najavila da će zaštitu zatražiti od policije i BIA

BEOGRAD - Vida Petrović-Škero, predsednica Vrhovnog suda Srbije, izjavila je juče da će zatražiti od policije da utvrdi ko stoji iza neprestanih napada u medijima na nju i njenu porodicu. Redakcijama dnevnih novina juče je pristigla putem elektronske pošte poruka, kojom se kampanja protiv predsednice suda, započeta još pre izbora na ovu funkciju, nastavlja nesmanjenom žestinom, a što je još gore u te svrhe upotrebljava se ime njene ćerke, blate pojedine sudije Specijalnog suda, iznose laži o privatnom životu nje i njene porodice.

Ova poruka poslana je sa nepoznate kompjuterske adrese, ali još opasnije je to što je potpisana imenom i prezimenom ćerke predsednice Vrhovnog suda, a sadrži, niz opasnih tvrdnji u okviru kojih se pominje i ministar pravde.

- Ne znam više šta da kažem. Čudi me to da niko ne reaguje, pa čak ni jedno novinarsko udruženje. Prljava kampanja protiv mene je počela još prošle godine kada sam još bila kandidat za funkciju predsednika suda. I uoči samog izbora na funkciju i nakon njega stravični napisi su nastavili da se pojavljuju u medijima. Obratiću se tužilaštvu, obavestiti i ministra pravde, Radeta Bulatovića, prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije. Neverovatno je da u jednoj zemlji bude dozvoljen permanentni linč predsednika Vrhovnog suda i njegove porodice - rekla je Vida Petrović-Škero.

Ona je istakla da očigledno neko želi da podigne tiraž svojoj beznačajnoj novini, ali da im neko to sigurno plaća i da prljavštine dolaze iz nekog centra moći koji na najužasniji način pokušava da se obračunava sa ljudima. Škero je objasnila da je posebno opasno to što je pomenuta poruka očigledno poslana ne samo jednoj novinskoj kući, već verovatno stigla na više elektronskih adresa drugih medija.

- To ukazuje da je nekom mnogo stalo da laži osvanu bar u nekom od medija i da se tako nastavi pritisak na mene i moju porodicu - rekla je Škero.

Redakcija Glasa pokušala je da mini-kompjuterskom istragom uđe u trag odakle je stigla pomenuta poruka. Naši stručnjaci za kompjutersku tehniku ističu da ostavljeni trag upućuje na to da je poruka stigla iz SAD, tačnije preko Dalasa i da nije upućena odavde. Ali, prema njihovim rečima postoji i druga mogućnost, da je elektronska poruka i adresa lažirana i proizvedena u Srbiji, a onda je zametnut trag. Jednostavno rečeno, teško je utvrditi ko je i odakle uputio lažnu i kompromitujuću poruku. Jedino što je potpuno sigurno, je to da adresa elektronske pošte koja je pristigla Glasu, ne odgovara mejl adresi Vide Petrović-Škero niti bilo kog člana njene porodice.

- Adresa koju ste pročitali nije moja adresa, niti bilo koga iz moje porodice. To je užasno i državni organi bi morali da reaguju ovim povodom - rekla je Škero.

Glas javnosti \ I.Stojković
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.