Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 04:01:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novo je da sam bila zlostavljana...  (Pročitano 11440 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Ne znam nikog kome i u toj situaciji bilo svejedno da li je manijak na slobodi ili je utamnicen i primereno kaznjen.

pazi samo razdvajam dve stvari: tom nekom nije svejedno jer neko to dozivi kao kaznu, ali sa aspekta prevencije tom licu jeste svejedno

Citat
Toplo preporucujem da se malo ozbiljnije pozabavis time iz cega se sve sastoji healing process...

upoznat sam kako se to radi. ali, to je jako tesko i nikada ne bih mogao prakticno time da se bavim, jer potrebni su ljudi sa strpljenjem za to i tako dalje, ali ja nisam takav

Citat
Ili da je ono sto je uradio nesto sto treba da ga odredi za ceo zivot. Iako, takodje smatram, da je i nepopravljiv.

pa evo sada znas da se moze popraviti  Smile

Citat
I svinje u principu mogu da lete ako ih udaris autom dovoljno velikom brzinom ili ispalis iz vazdusnog topa.
Covek moze da se popravi, ali to u konkretnom slucaju silovatelja ili pedofila ne znaci da ima pravo na drugu sansu. Mogu da razumem da neko ubije u samoodbrani, ali da siluje ili obljubi dete ili nekog nemocnog, to tesko.

apsolutno i taj neko zasluzuje drugu sansu. kada se analiziraju uzroci zbog kojih je taj neko to uradio, ispostavlja se da u svima nama postoji mogucnost da uradimo tako nesto. pravilan razvoj, norme ponasanja i drugi faktori se tome suprostavljaju. lice koje bi bilo uspesno dovedeno u stanje u kojem se nalazimo ti i ja ne bi imalo razloga da mu se uskrati druga sansa. bilo je ubica koji su druge pekli na rostilju - da, da! i nakon kazne, pokajanja, pricanju istina ko je sve to jos radio su pristali dobrovoljno da rade za porodicu ubijenog i to tako funkcionise. ovaj primer ti je iz nekih africkih zemalja

Citat
U takvim drustvima je upravo zbog blagosti kazne broj takvih manijaka koji se odluce na neki cin daleko veci.

vise se radi o nekaznjivosti i neizvesnosti kazne

Citat
Za takve prestupe mnogo veci uspeh u prevenciji imace monstruozna kazna za monstruma, nego pristup "nije on kriv sto je bolestan".

to znaci da oni koji bi po nekim parametrima pokazali sklonost ka tome treba da budu blaze kaznjeni - ljudi probali nije uspelo. ako je neko recimo autoritaran, to ne znaci da ga treba strpati jedan dan u zatvor, vec da treba raditi na njegovoj socijalizaciji

Citat
Ja nisam cuo da ti imas ijedan bolji i prihvatljiviji predlog. Ja sam izneo stav za koji smatram da je dovoljno odmere. Da je samo po mome, bili bi vesani na javnom mestu, i to je samo moja licna stvar. Moze da postane opsti problem, ako ja, kojim slucajem, postanem neko ko se pita nesto u tim situacijama, ali posto nemam takve pretenzije, realne su sanse da ce to ostati na nivou ideje.

da ali to tvoje nije predlog, prosto "vesacemo ga" nije predlog nego "opcja za sve", "konacno resenje!". predlog moj je da se radi na prevenciji takvog ponasanja i to podrazumeva puno stvar od obrazovanja, pa do rada psihologa itd. medjutim kada se tako nesto dogodi onda lice treba da se izoluje uz strucan nadzor. taj nadzor treba da obezbedi dve stvari: da se dodje do uzroka i da se lice uspesno rehabilituje. jer uzrok moze da bude nesto sto nam se desava pred ocima a da na to ne reagujemo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Citat
pazi samo razdvajam dve stvari: tom nekom nije svejedno jer neko to dozivi kao kaznu, ali sa aspekta prevencije tom licu jeste svejedno
Sa aspekta prevencije nemoguce je preventivno delovati na nesto sto se vec desilo.

Citat
pa evo sada znas da se moze popraviti
Ne, sada znam da ti mislis da je tako. Postujem, svako ima pravo na misljenje. Ti na svoje, ja na ovo i ovakvo moje.

Citat
apsolutno i taj neko zasluzuje drugu sansu.
Po tebi, po meni ga treba obesiti na mestu. Ne verujem u te varijante ~ hajde da ga lecimo, pa da vidimo hoce li se desiti opet.

Citat
kada se analiziraju uzroci zbog kojih je taj neko to uradio, ispostavlja se da u svima nama postoji mogucnost da uradimo tako nesto.
Svi mi mozemo biti silovatelji? pedofili?

Citat
pravilan razvoj, norme ponasanja i drugi faktori se tome suprostavljaju.
To sto je neko imao nesrecno detinjstvo, lose gene, nasledno ludilo, to je tuzno.
To ne predstavlja nikakvo opravdanje ili olaksavajucu okolnost ako svoj problem pokusa resiti tako sto ce unistiti zivot nekom drugom.

Citat
lice koje bi bilo uspesno dovedeno u stanje u kojem se nalazimo ti i ja ne bi imalo razloga da mu se uskrati druga sansa.
Prvo, ja i ti nismo u istom stanju Smiley
Drugo, ne postoji ni jedan valjan nacin da se utvrdi u kom je zaista neko stanju.

Citat
bilo je ubica koji su druge pekli na rostilju - da, da! i nakon kazne, pokajanja, pricanju istina ko je sve to jos radio su pristali dobrovoljno da rade za porodicu ubijenog i to tako funkcionise.
To tako funkcionise u teoriji i izolovanim slucajevima u praksi... Ne mogu da vidim kako bi bilo normalno imati u svom najblizem okruzenju nekog ko ti je roditelje pekao na rostilju, a ko ti sad kao pomaze...

Citat
vise se radi o nekaznjivosti i neizvesnosti kazne
Radi se o tome da ce neko mnogo lakse da se odluci da podlegne nagonu koji ima kada je silovanje ili napad na dete u pitanju, ako zna da je kazna koju moze da pretrpi zbog toga dovoljno mala da mu se benefit koji dobija ucini vrednijim.

Citat
to znaci da oni koji bi po nekim parametrima pokazali sklonost ka tome treba da budu blaze kaznjeni - ljudi probali nije uspelo. ako je neko recimo autoritaran, to ne znaci da ga treba strpati jedan dan u zatvor, vec da treba raditi na njegovoj socijalizaciji
Ovo nema nikakvog smisla sto si napisao...
Stvar je jednostavna - monstruozan zlocin - pocinilac monstrum - kazna monstruozna.

Citat
da ali to tvoje nije predlog, prosto "vesacemo ga" nije predlog nego "opcja za sve", "konacno resenje!".
Konacna resenja, su obicno po svojoj prirodi vrlo efikasna.

Citat
predlog moj je da se radi na prevenciji takvog ponasanja i to podrazumeva puno stvar od obrazovanja, pa do rada psihologa itd.
Apsolutno se slazem, prevencija takvog ponasanja je neophodna, to je super. Prevencija problema u saobracaju se vrsi kroz edukaciju, ali i kroz drakonske kazne. Vrlo efikasno funkcionise u vecini razvijenih zemalja sveta.

Citat
medjutim kada se tako nesto dogodi onda lice treba da se izoluje uz strucan nadzor. taj nadzor treba da obezbedi dve stvari: da se dodje do uzroka i da se lice uspesno rehabilituje. jer uzrok moze da bude nesto sto nam se desava pred ocima a da na to ne reagujemo
Koncept je savrsen. Moze da funkcionise u zemljama koje imaju bruto nacionalni dohodak kao Luksemburg, populaciju kao Vatikan, i vecinu stanovnistva cine ljudi intelektualnog nivoa Azijata na US univerzitetima. U realnom svetu, to je neizvodljivo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49727
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Samo kratak osvrt na neke ranije komentare.

Krvave ruke nisu nista cistije od silovateljevih tj, razlika je samo u vremenu. Iliti krv jednog monstruma samo je sjajno tlo sa sjeme novih...

« Poslednja izmena: 22. Jun 2009, 19:55:38 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Juce je u mojoj ulici silovana sedmogodisnja djevojcica. Pijani obucar ju je namamio u radnju i silovao. Poslije je dijete otrcalo kuci, a otac se sa sestrom vratio u radnju i pretukao covjeka, skoro pa nasmrt. Sad je  na cum-u, tj urgentnom sa polomljenim rebrima, plucna maramica mu je .. nesto, ne znam, nisam medicinar.

Ljudi su zgrozeni, ja sam tom covjeku nosila svoje cipele, bio je uvijek ljubazan, a izgledom nikad ne bi rekao da je manijak/pedofil/silovatelj.

oni koji siluju ,a pogotovu decu, bi meni tucali kamen sve dok ne propisaju majcino mleko .
ne bih ja tu nista psiholog,psihijatar,hospitalizacija,zakoni,milicija...u kamenolom!
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
samo na neke komentare da se osvrnem...

mislim da je procenat recidiva kod silovatelja izuzetno visok i da kod njih nema toga "ju desilo mi se", nije rec o nekome ko je seksualno nezadovoljen, pa mu eto treba nesto sa strane, pa mu se okinulo i Boze moj, nece vise...
Psiholozi ce to mnogo bolje reci, ali meni kao laiku i kao neko kom ko poznaje mnogo zlostavljanih zena, mnogo zlostavljane dece, znam da nema toga "promenice se". Da je sve kao sto nije pa i da se promeni. Da nam je zakon drugaciji, ma i da se ovaj isti zakon primeni pa dovoljno za pocetak, a ovako mislim da je ta prica o socijalizaciji, o rehabilitaciji zlocinaca uzaludna prica. Ni u "razvijenim" zemljama nije bolje, zasto bi bilo ovde...
Za drakonske kazne se potpuno slazem, ali opet te kazne moraju da budu sustinski drugacije nego ovaj danasnji sistem kaznjavanja. Po zatvorima jesu neljudski uslovi za sve, za takve zlocince pogotovu i ma koliko ja licno imala pravo da budem besna i ogorcena na ljude koji su mi ucinili zlo, ne bih im to pozelela jer ipak verujem da se desavaju cuda i da se svako moze promeniti. Zlom se ne odgovara na zlo.
Da je taj zatvor "humaniji", onda nista ne bih imala protiv dozivotnih kazni, nasi zatvori samo pogorsavaju njihovu vec poremecenu psihu i ne verujem da bilo ko ko poseti isti moze iz njega da izadje normalan.
Neka imaju dobre uslove u zatvoru, poenta zatvora nije nehumanost nego iskljucivanje iz drustva, a vala ne bih imala nista protiv toplih obroka, lepog grejanja, boljih uslova, ali i obaveznog fizickog rada za sve, pa toliko rudara gine, zasto bi u rudnicima radili i ginuli posteni ljudi?! Ima da se gradi i da se radi pa izvolte. I ja bih uvela obaveznu psiholosku i duhovnu pomoc i podrsku.
Nije cilj drustva da joj iz zatvora izadju jos veci monstrumi nego sto su u njega usli...

A podrska zrtvama je tek posebna prica, na nju se niko i ne osvrce Smile
Bila je pre koliko vremena reportaza o zeni nepokretnoj koju je silovao neko iz ustanove u koju je bila smestena, i nista, kud koji mili moji, on vracen na posao, a na nju se niko i nije osvrnuo...
To je meni strasnije od svega drugog...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Prvo, što se tiče recidiva - tu si potpuno u pravu. I to ne samo u slučaju silovatelja konkretno, nego svih vrsta zlostavljača. I u pravu si kad kažeš - nema tu - ''ju! omaklo se, neću više'' - iz razloga što su ti ljudi mahom psihički poremećeni.

Drugo, moram da ti iskažem svoje divljenje za tvoj stav o celoj ovoj problematici, posebice jer si ti takav užas osetila na svojoj koži. To preživeti i ovako rezonovati je, po nekom mom ličnom merilu, za svaku pohvalu!  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
to su po meni odvojene stvari...
proslo je vreme kada sam mozda i mogla da osetim toliki bes, cemu to, nije poenta da se krug nastavi nego da se prekine, niti ce meni biti lakse ako se zlo nastavi niti ce tom bolesnom coveku...
ja sa svojim problemima i demonima moram da izadjem na kraj sama, tu mi drustvo ocigledno nece pomoci niti mi je iko pomogao, to nema veze sa ovom pricom i tu sigurno je nisam ni trecinu ovako "jaka" kao sto moze ovde da zvuci. Ali to je borba za ceo zivot, maraton, a ne sprint, pa ko izdrzi do kraja...
Ne moze meni biti bolje ako je nekom gore, ma ko taj neko bio i ma kakvo mi je zlo naneo, jednostavno tako stvari ne stoje...
Moj zivot je na moju zalost i na moju srecu bio mozda dosta drugaciji od vecine "normalnih" zivota, ali zato sam i dobila mnogo toga sto "normalnima" nije ni na kraj pameti da postoji.
Da mi je potrebna pomoc, jeste, pogotovo sto sam prosla jos dosta toga podjednako teskog, pa zato sluzi ona druga tema Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49727
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
A podrska zrtvama je tek posebna prica, na nju se niko i ne osvrce Smile
Bila je pre koliko vremena reportaza o zeni nepokretnoj koju je silovao neko iz ustanove u koju je bila smestena, i nista, kud koji mili moji, on vracen na posao, a na nju se niko i nije osvrnuo...
To je meni strasnije od svega drugog...

Ma meni nije jasno kako moze covjek da siluje nepokretnu zenu. Kao muskarcu, nikako mi ne moze biti jasno kako je mogao to da uradi Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
meni nije jasno sta ti nije jasno...
ima raznih bolesnika, raznih "tipova", ne siluju svi iz istih ni slicnih pobuda...
u pitanju je osecaj nadmoci, potpune kontrole...
ma ne da mi se sada siriti pricu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 04:01:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.