Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 08:06:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubedljivi pobednik  (Pročitano 809 puta)
11. Apr 2007, 08:37:40
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Ubedljivi pobednik

Šta je tajna komunikacije harizmatičnih govornika? Odgovor je jednostavan - ubedljiv govor. Ako želite da budete pobednik, jednostavno morate biti ubedljivi. Govorničko umeće i veština ubeđivanja imaju presudnu ulogu u poslovnim pregovorima, a sve češće i u svakodnevnoj komunikaciji s kolegama, prijateljima, poznanicima, pa čak i s bračnim partnerom. Nije to novitet karakterističan samo za savremeno doba, tako je oduvek bilo. Međutim, kako to postići? Vežbom i korišćenjem "trikova" harizmatičnih govornika u praksi. Za početak, svog sagovornika uvek gledajte u oči, trudite se da zavodite glasom, motivišite sagovornike kako biste sakrili svoje mane i istakli svoje prednosti.

Poverenje svog sagovornika lakše ćemo pridobiti ako s njim uspostavimo efikasan vizuelni kontakt. To znači da ga treba gledati u oči dok govori, zadržavajući pažnju nekoliko sekundi duže nego obično. Važno je da naše lice nije namrgođeno i da pogled bude siguran i blag. Strateški pregovori uvek se najbolje vode ukoliko imate volje, snage i umeća da svog sagovornika fiksirate pogledom.

Vodite računa o ritmu svog govora i prilagodite ga situaciji: govorite sporije kada želite da utešite sagovornika, a brže kada želite da ga ohrabrite. Pošto ste izneli ideju u koju verujete, napravite pauzu: tako će izrečena misao ostaviti jači utisak. Prilikom razgovora nemojte zaboraviti na disanje. Kada treba da govorite pred većom grupom ljudi, nelagodnost ćete prevazići ako pre nego što počnete da govorite nekoliko puta duboko udahnete i izdahnete. Vaše ponašanje može da motiviše sagovornika da se prepusti konverzaciji, kao što može da bude i kontraproduktivno, a toga se treba čuvati.

Kada osetite da ste se približili svom cilju, otkrijte koje pogodnosti će vaš sagovornik imati ukoliko pristane na ono što ste mu ponudili. Ako imate utisak da izvrdava, vrlo je važno da mu u tom trenutku iznesete (krajnje otvoreno) i sve negativne posledice koje će zbog toga trpeti. Važno je da u komunikaciji budete krajnje otvoreni.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
svog sagovornika uvek gledajte u oči, trudite se da zavodite glasom, motivišite sagovornike kako biste sakrili svoje mane i istakli svoje prednosti.

Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ne za gomilom vec za pravdom.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Jos ako mlataras sa 100 - 200 evra njemu ispred nosa........piha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
moram reci da sam rodjeni govornik  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Mogu i ja da baljezgam  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

ja se nasmesim i prvo saopstim otezavajuce okolnosti (ukoliko ih ima, naravno), pa onda lagano "serviram" onu drugu, lepsu stranu medalje  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
nekoga da se otvori, budite ljubazni i strpljivi. Čak i najobičniji kompliment može da bude veoma delotvoran; i to uvek treba imati na umu prilikom konverzacije. Pohvalite neku osobinu svog sagovornika koju iskreno cenite: tačnost, ljubaznost, način odevanja... Za svaku situaciju postoji neka prava, čarobna reč s "hipnotičkim" dejstvom, i nju treba koristiti.

Moćne reči su one koje omogućavaju da utičemo na tuđi način razmišljanja. Recimo, posle reči "srećom", svaka izgovorena misao postaje pozitivna i ubedljiva; na primer, rečenica: "Srećom, slušaš moje savete", navodi sagovornika da automatski poveruje u to. E, sad, ako mnogi to kažu, lako je poverovati da je to i istina. Ponekad, da bismo ubedili nekoga ko veruje da je u pravu, treba samo istaći činjenicu da se s našim mišljenjem slaže veliki broj ljudi. Uticaj grupe ponekad može da bude presudan. Ovu strategiju, koja počiva na principu "društvenog odobravanja", često koriste političari u predizbornim kampanjama, kad objavljuju rezultate istraživanja javnog mnjenja u kojima su upravo oni u vrhu liste. Poruka glasačima je jasna: "Ako je većina već odlučila da glasa za nas, to je sigurno ono što i vi treba da učinite..."

Prilikom poslovnih razgovora nemojte prethodno navoditi svoje mane misleći da ćete na taj način postati uverljiviji. To nipošto ne treba raditi. Najbolji utisak ćete ostaviti ako jednu manu umetnete između dve pozitivne osobine. Takvo predstavljanje deluje pouzdano, konkretno i autoritativno.

Na kraju, nemojte se libiti da se smejete na svoj račun. Praviti šale na svoj račun je uvek dobra strategija. Smejući se svojim slabostima, uklanjate distancu i kod sagovornika budite simpatije i osećaj solidarnosti.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 08:06:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.