Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: У сусрет царству - Старац Гаврило (документарни филм)  (Pročitano 3643 puta)
21. Jun 2011, 01:11:19
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9
Zastava
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Samsung s5570
Документарни филм "У сусрет царству - Старац Гаврило", говори о прошлим и будућим догађајима који су задесили и који ће задесити српски народ, а све због проклетог атеизма, екуменизма, абортуса, неморалности сваке врсте... Србију ће због наведеног задесити тешке невоље, али ће милост Божија бити са нама и после свих страдања долази период благостања.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S
Ništa gore nego kad čovek ostari.

Nadam se da će legalizovati eutanaziju ovde, pre nego što postanem senilan. Da ne dozvolim sebi neke stvari.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Firefox 4.0.1
Jasno... svi vernici su ili budale,ili dementni starci.

I oni koji su nekad bili ateisti i barem za trunku promenili stav,i oni su demetne budale.

do jaja... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S
Jasno... svi vernici su ili budale,ili dementni starci.

I oni koji su nekad bili ateisti i barem za trunku promenili stav,i oni su demetne budale.

do jaja... 

Nesreće koje su zadesile srpski narod su prouzrokovane ateizmom, ekumenizmom, abortusom? (ajd izostavićemo ovo "nemoralom" to može biti mnogo stvari)
Ma daj hkj. Pa bar si ti dobar na političkom forumu i bar tebi ide politika donekle... i sam znaš da je ovo budalaština.
Srpski narod je propatio zbog mnogo stvari i zbog mnogo raznih faktora... jedna od tih stvari je neobrazovanje nažalost.
Ovakve budalaštine samo dodatno doprinose zaglupljivanju ovog naroda.

I naravno.
Posebno ovo za kraj.
Citat
али ће милост Божија бити са нама и после свих страдања долази период благостања.

O čemu ti ovo govori nego o proročkim glupostima koje imamo priliku slušati svakog dana.
Sa televizije od strane raznih ljudi koje proglašavamo ludacima i prevarantima.
Sa pamfleta ljudi koje proglašavamo magovima i prevarantima.
Od knjiga kojih se stidimo da pročitamo i korice.

U čemu je razlika? Što ovo dolazi od tipa koji radi u SPC?

I sam znaš da je ovo sranje...

A lako je Gavrilu da proriče i sudi drugima... kad je omatorio i zna šta ga uskoro čeka.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 03:27:08 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
Browser
Firefox 3.6.17
mob
Apple iPhone 3Gs
Čim sam video da je u pitanju Starac Gavrilo, morao sam da vidim o čemu se radi. Jedan od YouTube hitova je njegovo svedočenje da vladika Nikolaj nije pušio. Smile

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48260
Zastava Босна
Browser
Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S6 edge+

Nadam se da će legalizovati eutanaziju ovde, pre nego što postanem senilan. Da ne dozvolim sebi neke stvari.

Ако ово није троловање и провоцирање не знам шта је.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 12:10:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
Browser
Firefox 3.6.17
mob
Apple iPhone 3Gs

Provociranje koga? Ako se Starac Gavrilo javi i kaže da mu smeta provokacija, onda u redu, inače...
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 12:16:02 od kokota »
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Firefox 4.0.1
Nesreće koje su zadesile srpski narod su prouzrokovane ateizmom, ekumenizmom, abortusom? (ajd izostavićemo ovo "nemoralom" to može biti mnogo stvari)
Ma daj hkj. Pa bar si ti dobar na političkom forumu i bar tebi ide politika donekle... i sam znaš da je ovo budalaština.
Srpski narod je propatio zbog mnogo stvari i zbog mnogo raznih faktora... jedna od tih stvari je neobrazovanje nažalost.

I naravno.
Posebno ovo za kraj.
Citat
али ће милост Божија бити са нама и после свих страдања долази период благостања.

O čemu ti ovo govori nego o proročkim glupostima koje imamo priliku slušati svakog dana.

A lako je Gavrilu da proriče i sudi drugima... kad je omatorio i zna šta ga uskoro čeka.

Da objasnim - ja sam to rekao zato sto mi se ne svidja nacin na koji ocenjujes ljude koji ne dele tvoje misljenje.
VIdeo sam onaj klip,sto je neko postavio,sa ateistom koji je poceo da veruje u Boga.Ti si ga odmah etiketirao kao dementnog starca.
Aj da je on sad postao neki fanatik,da je uzeo i krenuo,ko oni u Americi,da ide ulicom,i tera ljude da veruju u Boga.ALi,nije.On je samo promenio misljenje,a tebi je to znak demencije.Ja mislim da,da je samo rekao "Paaa...recimo samo da vise nissam siguran",mislim da bi i tad za tebe bio dementni starac.
Ocu da kazem-da covek okaci neki snimak nekog sredovecnog coveka,koji je bio ateista,a vise nije,ti bi verovatno i njemu nasao neku manu.

To je ono sto mi je smetalo tad,i zbog cega sam prokomentarisao ovo.No,dobro... ionako hocu da oladim sa forumom na neko vreme,tako da nije ni bitno vise.

A sto se tice ovoga,tu se potpuno slazem s tobom.Slazem se da je koriscenje crkve i vere,zarad licnih interesa,jadno i nedopustivo.

Ne znam dal si primetio ranije,ali cak i kad smo pricali ranije o temama vezanim za crkvu,ja sam uvek govorio da jasno treba razlikovati one koji to ozbiljno shvataju,koji zive kako su se zakleli da ce da zive,i onih koji to samo koriste i kojima je i pokojni Pavle rekao "Sta bi tek bilo da se niste zakleli na skromnost?".

Ti,koji se predstavljaju kao Bozji glasnici,i cisti pravoslavci,a koriste svoj polozaj i uticaj(ili bar uticaj SPC) da sire svoje price,huskaju narode jedni na druge,izvuku korist za sebe,rade zarad svojih licnih interesa... takve ne da ne treba slusati,nego treba proterati iz crkve.Tu se potpuno slazemo.

Jedan od primera je Digitalni andjeo,u kome ima par tacnih stvari,ali i mnooogo netacnosti i neproverenih ili izmisljenih informacija,ili nedostatka izvora.Pravi vernik,pogotovu pravoslavac,takav video ne bi trebalo ni da zamisli,a kamoli da ga naprav(jer su,jelte,i laganje,obmanjivanje,izmisljanje,huskanje,i slicno... takodje gresi).
Mislim,pominjem njega cisto jer je i on u video formi,i isto tako prica o svacemu,i kobajagi predstavlja stav svih vernika,i svih iz SPC(a u vreme kad je napravljen,Pavle je bio ziv),a u stvari je produkt par zadrtih umova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Provociranje koga? Ako se Starac Gavrilo javi i kaže da mu smeta provokacija, onda u redu, inače...
A da ja tebi napsujem kevu, to je onda ok, ako se ona ne javi da se buni ?
Ili blaza verzija, da neko postavi njenu sliku, a ja da kazem kako je dobra picka i kako bih opstio s njom? Samo iznosim svoje misljenje, prakticno kompliment  Smile
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 14:04:48 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S

I naravno.
Posebno ovo za kraj.
Citat

Da objasnim - ja sam to rekao zato sto mi se ne svidja nacin na koji ocenjujes ljude koji ne dele tvoje misljenje.
VIdeo sam onaj klip,sto je neko postavio,sa ateistom koji je poceo da veruje u Boga.Ti si ga odmah etiketirao kao dementnog starca.
Aj da je on sad postao neki fanatik,da je uzeo i krenuo,ko oni u Americi,da ide ulicom,i tera ljude da veruju u Boga.ALi,nije.On je samo promenio misljenje,a tebi je to znak demencije.Ja mislim da,da je samo rekao "Paaa...recimo samo da vise nissam siguran",mislim da bi i tad za tebe bio dementni starac.
Ocu da kazem-da covek okaci neki snimak nekog sredovecnog coveka,koji je bio ateista,a vise nije,ti bi verovatno i njemu nasao neku manu.

To je ono sto mi je smetalo tad,i zbog cega sam prokomentarisao ovo.No,dobro... ionako hocu da oladim sa forumom na neko vreme,tako da nije ni bitno vise.

A sto se tice ovoga,tu se potpuno slazem s tobom.Slazem se da je koriscenje crkve i vere,zarad licnih interesa,jadno i nedopustivo.

Ne znam dal si primetio ranije,ali cak i kad smo pricali ranije o temama vezanim za crkvu,ja sam uvek govorio da jasno treba razlikovati one koji to ozbiljno shvataju,koji zive kako su se zakleli da ce da zive,i onih koji to samo koriste i kojima je i pokojni Pavle rekao "Sta bi tek bilo da se niste zakleli na skromnost?".

Ti,koji se predstavljaju kao Bozji glasnici,i cisti pravoslavci,a koriste svoj polozaj i uticaj(ili bar uticaj SPC) da sire svoje price,huskaju narode jedni na druge,izvuku korist za sebe,rade zarad svojih licnih interesa... takve ne da ne treba slusati,nego treba proterati iz crkve.Tu se potpuno slazemo.

Jedan od primera je Digitalni andjeo,u kome ima par tacnih stvari,ali i mnooogo netacnosti i neproverenih ili izmisljenih informacija,ili nedostatka izvora.Pravi vernik,pogotovu pravoslavac,takav video ne bi trebalo ni da zamisli,a kamoli da ga naprav(jer su,jelte,i laganje,obmanjivanje,izmisljanje,huskanje,i slicno... takodje gresi).
Mislim,pominjem njega cisto jer je i on u video formi,i isto tako prica o svacemu,i kobajagi predstavlja stav svih vernika,i svih iz SPC(a u vreme kad je napravljen,Pavle je bio ziv),a u stvari je produkt par zadrtih umova.

Prava istina je zapravo... da ništa nije crno-belo.
I da verovatno pored mase stvari u kojima se ne slažem s tobom, uvek postoji neki deo u kojem se slažem. I obrnuto.
A i ono što se ne slažem, nije ni to verovatno potpuno tačno. I obrnuto. Sasvim sigurno da ni ti nisi potpuno u pravu.
Samo kad se izgubi nit... počnemo juriti jedan drugoga za same krajnosti a zaboravljamo na sve one sredine... i one sive nijanse između crnog i belog.

Međutim moj komentar je objektivan i stojim iza njega. Reći ću ti i zašto.

Naravno, imam sve razloge da budem posve subjektivan
Meni smeta kad me neko tereti za propast srpskog naroda, na osnovu... ateizma? Ili to što podržavam abortuse?!
Zašto mi ne bi smetalo dođavola? Zašto da branim sebi da mi smeta? Jel' treba da se pomirim s time?
Nemam kome da se pravdam, ali dovoljno znam šta je moja uža kao i malo šira porodica uradila za ovaj narod. Dobro ne za narod, ali za ljude iz ovog naroda. (možda čak i previše dobra, mnogo toga im se nikad nije vratilo. Ali kao što neko nekad reče... nijedno dobro delo ne prođe nekaženjeno)
I želim dobro ljudima ovde.
Jel u redu da dopustim da neko priča ovakve neistine? Zato što sam ateista. (zapravo agnostik, al' ajde da ne komplikujem još više)

Prvo, to nema nikakvog smisla i razuma. (To što priča. I to i ti znaš sam.)

Drugo, zašto bi njemu dođavola bilo dozvoljeno da osuđuje i mene ili bilo koga sličnom meni? A da ja ne smem ništa da mu odgovorim?
Nije u redu.
Ako je matori nešto spreman da iznese... neko očekuje da se neće svi složiti s njim i da uvek postoji kritika.

A objektivni deo se sastoji u tome... što ja to zaista mislim za mnoge ljude.
Ono što je tebi nepoznato, a sa razlogom je i nepoznato jer ne možeš baš znati sve moje postove i ceo istorijat mojih pisanija... elem, postojale su neke nikad dokazane sumnje da je Darvin prihvatio boga na samrti.
To nikad nije dokazano... ali to nije ništa čudno čak i da je tako.
Eto, ja i za njega mislim da je dementni starac... nije li to dovoljno objektivno?! Jednog od najvećih agnostika proglašavam dementnim starcem na samrti. (Ako je to istina. Mada nikad neće biti dokazano.)
I ne samo kod tih slavnih poznatih ljudi.

Ista stvar se ponavlja i sa ljudima u našem okruženju.
Stvarno... ništa gore nego kad čovek ostari. Pa počne da priča gluposti.
Imao sam dovoljan broj susreta sa ostarelim ljudima koji gaze svoje životne stavove... i to je tužno. Ali je i ljudski.

Samo je to dosta uočljivo kod ovih religioznih stvari.
Jer jedna od osnova vere je iracionalna emocionalna hemisfera mozga... čovek na samrti počne da se hvata za svaku slamku i dopusti da ga savladaju iracionalne emocije i pokazi sve ono što je nekad pričao. I to je jednostavno ljudska stvar.
I to se odnosi na sve sfere života... samo je ova religiozna nekako najuočljivija.

Za drugi deo posta se skoro skroz slažem.

Inače.
Naravno da ne prezirem sve pravoslavce (dođavola pa ne mogu prezirati svoje roditelje?!  Smile )
Niti smatram da su svi isti. Niti smatrama da u celom tom pravoslavlju nema lepih stvari. (Pa ja među retkima bio taj koji je išao na veronauku... i obožavao sam da pričam s tim profesorom... bez obzira što se u mnogo stvari nismo slagali. Mogli smo lepo razgovarati)
Ali nemoj zaboraviti gde se nalazimo. Nalazimo na delu foruma (religija) kad ova stvar poprima mnogo veću težinu i mnogo je podložnija težoj disusiji.

I redu je donekle da ti kažeš nekome... (ajde sad da ne nabrajam, većina su i banovani xD ) šta znam.. na politici... ili još gore na filmu ili muzici da je opterećen religijom.
Ali ne možeš na Religiji da tretiraš nekoga kao kvazi-ateistom... iz prostog razloga što piše i izjašnjava svoje mišljenje. Smile To ga ne čini kvazi-ateistom.
Ovde se i podrazumeva da će iznosiiti svoje mišljenje o tome.

Na isti način koliko i ti pravoslavci...
...i ovi muslimani kojih je sve više imam osećaj.  Smile

A ko će ukloniti ovo Gavrilovo provociranje?  Smile
Šta, njemu je dozvoljeno da ovako priča o svim ateistima? I na krivi za ovako teške optužbe?

Evo i ja njega i slične njemu smatram uzrokom propasti srpskog naroda.
Njegove reči smatram zabludom koja vodi ovaj narod u provaliju.

I proročki za kraj... kad se budemo oslobodili ovih fantazija, jeresi koje se graniče sa sektašenjem i ljudi koji podržavaju jedno kompletno samoubistvo jednog naroda... biće nam bolje.

I?

Citat
A da ja tebi napsujem kevu, to je onda ok, ako se ona ne javi da se buni ?
Ili blaza verzija, da neko postavi njenu sliku, a ja da kazem kako je dobra picka i kako bih opstio s njom? Samo iznosim svoje misljenje, prakticno kompliment  Smile

Mislim da se psovanje nečije majke bitno razlikuje od proglašavanje nečijih stavova na religiji budalaštinom. Smile
Kao što su stavovi ovog starca.

Ali i to je cela poenta donekle, koju često iznosim. Vernik se, obično, kad se razgovara o njegovim stavovima oseća kao da mu je neko opsovao majku. Iz prostog razloga što ne dozvoljava sebi bilo kakvu raspravu sa nečim što emotivno i iracionalno svojata.
Al' žao mi je. Drugačije ne može.

Religija je javna stvar.
Majka je lična.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.