NOVI GUINNESSOV REKORD Američki tinejdžer postao idol nemoćnih
Vratolomni je 16-godišnji invalid postao prva osoba koja je u kolicima na rampi za skateboardere uspjela izvesti popularni “back-flip” – i tako zaslužio mjesto u Guinessovoj knjizi svjetskih rekorda.
U zraku kolut od 360˚ Amerikanac Aaron Fotheringham, među prijateljima poznat kao Wheels (Kotači), u Guinnessa je službeno ušao dvije godine nakon što je svladao tu izvanrednu akrobaciju – skok, okret od 360 stupnjeva dok je u zraku, te slijetanje na noge – u njegovu slučaju na kotače. Mladić rođen s rascijepljenom kralježnicom, zbog čega je u kolicima od treće godine, tim je povodom izjavio: – Super je osjećaj imati službeni rekord!
Kolica kao skateboard Aaron svakoga dana tri sata provodi vježbajući. – Volim biti u kolicima. Svi misle da je strašno biti invalid, no ja na to gledam pozitivno. To je kao da si stalno na skateboardu – tvrdi taj sjajni mladić te upozorava: – Ljudi nisu svjesni što sve mogu kad su u kolicima!
Osim što je postao zvijezda u skejterskim krugovima, Aaron je postao i idol invalida diljem svijeta. – Prilaze mi malena djeca i kažu mi da sada vole biti u kolicima – otkriva on.
Ipak, svi koji žele slijediti njegov primjer trebaju znati da Aaron nije imun na ozljede na treningu te da “vozi” kolica pojačana aluminijskom konstrukcijom sa suspenzijama, amortizerima i polugom za preskakanje prepreka.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.
Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.
Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.