Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:02:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U-Boat  (Pročitano 27325 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
Da je bilo vise tih podmornica, sada bismo ucili Nemacki umesto Engleskog. Srecom Hitler nije bio neki strateg.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Da je bilo vise tih podmornica, sada bismo ucili Nemacki umesto Engleskog. Srecom Hitler nije bio neki strateg.

Sve je moguce, ali tesko da bi podmornice same donele pobedu u ratu. Suvise je to slozen sukob bio.  Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57

Sve je moguce, ali tesko da bi podmornice same donele pobedu u ratu. Suvise je to slozen sukob bio.  Smile

Znam. Malo si bukvalno shvatio. Vise je poenta da je Hitler bio katastrofalno los strateg. Rat na moru je bio totalno zapostavljen. Kada je postalo jasno da same podmornice ne mogu pobediti konvoje upustili su se u jos jedan megalomanski poduhvat, a to je bio Bizmark. Isto, ne moze jedan brod protiv cele flote i to je naravno propalo. Tesko bi se tako dugo brotanija drzala da nije bilo tih konvoja. Pored toga, podmornicama je ocajnicki falila dobra podrska iz vazduha. I sve to naravno ne bi bilo dovljono da Hitler nije svako malo otvarao nove frontove i napadao sve zivo. Da se drzao zapada, ko zna. Sreca pa je nije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0

Smile  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

crew_37b2.gif
(6.07 KB, 230x227)
u178.gif
(2.4 KB, 230x230)
u201.gif
(3.1 KB, 133x310)
u309.gif
(5.45 KB, 230x283)
u385.gif
(2.96 KB, 230x170)
u651.gif
(3.84 KB, 230x230)
u924.gif
(1.81 KB, 230x230)
u971.gif
(2.04 KB, 230x230)
u978.gif
(2.24 KB, 230x105)
u995.gif
(3.59 KB, 220x195)
u1202_kg26.gif
(37.04 KB, 230x270)
u1224.gif
(7.25 KB, 230x230)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Juhuuuuuuu! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ujkaalberte legendo!  Smile Smile Smile nije me bilo 20-ak dana i dodjem, kad ono ima jos! Smile Smile Smile kakav poklon. Ti izgleda imas neku tajnu pecinu gde je to sve lepo slozeno, pa polako vadis  Smile Smile
Salim se, ali stvarno gde ih iskopa... ma nije vazno, samo cepaj dok ima.  A, ove informacije o pojedinim podmornicama i klasama podmornica - stvarno dragoceno i korisno, pogotovo sto se tice gubljenja vremena da se to pronadje, sazna itd.

Odlicno, velika hvala! Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Juhuuuuuuu! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ujkaalberte legendo!  Smile Smile Smile nije me bilo 20-ak dana i dodjem, kad ono ima jos! Smile Smile Smile kakav poklon. Ti izgleda imas neku tajnu pecinu gde je to sve lepo slozeno, pa polako vadis  Smile Smile
Salim se, ali stvarno gde ih iskopa... ma nije vazno, samo cepaj dok ima.  A, ove informacije o pojedinim podmornicama i klasama podmornica - stvarno dragoceno i korisno, pogotovo sto se tice gubljenja vremena da se to pronadje, sazna itd.

Odlicno, velika hvala! Smile Smile Smile Smile Smile

Prici o podmornicama nikad kraja.  Smile
Bice toga jos, cim budem imao malo vise vremena.  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Dobra tema, nisam je prelistao celu ali hocu kad bude vremena. Jesi pisao nesto o tipu XXII?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0

Zanimljiva knjiga.  Smile

Operation Storm
Japan's Top Secret Submarines and Its Plan to Change the Course of World War II

By John Geoghegan
2013, Crown
ISBN 0307464806
Hardcover, 496 pages

Descripton:

The riveting true story of Japan's top secret plan to change the course of World War II using a squadron of mammoth submarines a generation ahead of their time

In 1941, the architects of Japan's sneak attack on Pearl Harbor planned a bold follow-up: a potentially devastating air raid--this time against New York City and Washington, DC. The classified Japanese program required developing a squadron of top secret submarines--the Sen-toku or I-400 class--which were, by far, the largest and among the most deadly subs of World War II. Incredibly, the subs were designed as underwater aircraft carriers, each equipped with three Aichi M6A1 attack bombers painted to look like US aircraft. The bombers, called Seiran (which translates as “storm from a clear sky”), were tucked in a huge, water tight hanger on the sub’s deck. The subs mission was to travel more than half way around the world, surface on the US coast, and launch their deadly air attack. This entire operation was unknown to US intelligence, despite having broken the Japanese naval code. And the amazing thing is how close the Japanese came to pulling off their mission.

Meticulously researched and masterfully told, Operation Storm tells the harrowing story of the Sen Toku, their desperate push into Allied waters, and the dramatic chase of this juggernaut sub by the US navy. Author John Geoghegan’s first person accounts from the last surviving members of both the I-401 crew and the US boarding party that captured her create a highly intimate portrait of this fascinating, and until now forgotten story of war in the Pacific.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

0307464806.jpg
(5.8 KB, 120x182)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Ipak, nije sve u tzv. borbenim podmornicama... ima nečeg i u logističkim podmornicama. Trebalo je sve podmornice na otvorenom nahraniti, napojiti, popuniti torpedima....

Tip XIV
« Poslednja izmena: 14. Sep 2013, 18:28:46 od rade012 »
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0

Ipak, nije sve u tzv. borbenim podmornicama... ima nečeg i u logističkim podmornicama. Trebalo je sve podmornice na otvorenom nahraniti, napojiti, popuniti torpedima....

Tip XIV

Bas tako. Ove podmornice su bile od velikog znacaja za odrzavanje flote na otvorenom moru.  Smile

Evo jedan dobar link o podmornici iz ove klase.
U-490
http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?13951
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:02:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.356 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.