Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 13:41:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: POBEGAO SAM LJUDOŽERKI S VENČANJA  (Pročitano 1105 puta)
14. Dec 2008, 18:20:40
Hronicar svakodnevice

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 858
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia krs
Beograđanin Viktor Lazić (23) boravio je u 40 zemalja, družio se s piratima i ljudožderima, a planira da se u martu, pošto diplomira prava, otisne na dvogodišnji put oko sveta i obiđe još 90 država

Čamcem po Tajlandu... Viktor kupuje na pijaci na vodi

U plemenu ljudoždera u Indoneziji dopala mi se jedna devojka. Mlada, lepa. Iako su kazali da ima 20 godina, mislim da nije imala više od 16. Brčkala se u rečnom plićaku. Prišao sam joj i počeli smo da razgovaramo. Zapravo, sporazumevali smo se kako smo umeli. Uglavnom mimikom. Kada su njeni saplemenici to videli, odlučili su da nas venčaju. Nije prošlo ni pola sata, izveli su nas pred vrača u raskošenim odeždama i obavezali na „večnu ljubav".

Uspeo sam da uzmem svoje stvari i da trčeći stignem do prvog autobusa. Putovanje od 18 sati, koje je usledilo, jedno je od dramatičnijih u mom životu. Razboleo sam se, dobio temperaturu od oko 40 stepeni. Ni danas ne smem da poverujem u to da je moja iznenadna bolest delo vrača koji je na mene bacio magiju. Ali, ako kažem da me je „ozdravio" vrač iz drugog plemena u koje sam stigao napola živ, i to čitajući magijski obred iz knjige plemena moje nesuđene neveste, ideja o dejstvu čini koje su me zamalo ubile i nije bez osnova.

Vodič, ronilac, pisac...

Ovo je samo jedan od događaja o kojima za Press nedelje priča Viktor Lazić, dvadesettrogodišnji apsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu ali, po sopstvenom priznanju, i turistički vodič, instruktor ronjenja, bibliofil, poliglota, pisac. Viktor je, kako ističe, do sada obišao 40 zemalja, uglavnom u Aziji i Evropi, prokrstario je Amerikom, a planira da se u martu, nakon diplomiranja, otisne na dvogodišnji put oko sveta i obiđe još 90 država. Krenuće, kaže, na istok i dalje dokle uspe da stigne svojom „ladom nivom".

A odatle brodovima, avionima i ko zna sve čim put Australije, Južne Amerike, pa preko Afrike, nazad kući, u Beograd. A onda planira da u svom gradu otvori književni klub, u kome će posetioci moći da uživaju u njegovoj bogatoj biblioteci, koja trenutno broji više od 21.000 knjiga, većinom donetih s putovanja. To će, kako napominje, biti jedinstvena biblioteka u Evropi, a verovatno i svetu, jer do najvećeg broja tih knjiga, među kojima ima i raritetnih, može se doći jedino odlaskom u zemlje u kojima su napisane.

- Na svoje prvo samostalno putovanje otišao sam kod tetke u Englesku, imao sam svega 14 godina. Tada sam bez pratioca, uz tetkino dopuštenje, putovao tom zemljom. Dopalo mi se. Sa 16 godina sam otišao u Budimpeštu, a na prvo daleko putovanje odlučio sam se kada sam napunio 19 godina. Bio je to Tajland. Svi me pitaju odakle mi novac za put. Najskuplja je avionska karta, za koju mi je, u zavisnosti od pravca, potrebno, oko 500 evra, a sve ostalo nije skupo. Nosim 100 evra i platnu karticu. Spavam u hostelima u kojima prenoćište košta, u našem novcu, ne više od 15 dinara. Toliko mi je potrebno i za obrok u tim dalekim zemljama. Ali, neretko sam, želeći da uštedim novac za kupovinu knjiga, spavao pod vedrim nebom. U vreći za spavanje ili čak bez nje. A jeo sam najraznovrsnija jela, nama potpuno strana. Kada sam bio u Kini, probao sam zmije i neka čudna jela, ali sam ubrzo odustao od toga da se raspitujem šta je u tanjiru - govori Viktor.

Umalo da ovako prođe... Venčanje u plemenu kanibala

Kaže da voli da putuje sam jer njegov dnevni tempo od više od 20 pređenih kilometara, uz svega nekoliko sati sna i hrane koja se mahom svodi na pirinač, malo ko može da isprati. Tako mu je, tvrdi, jednostavnije da se organizuje i poseti što više mesta, a i domoroci su, napominje, otvoreniji prema nekome ko im u pohode dolazi sam.
Međutim, Viktor ističe da se nikada nije osetio usamljenim, naprotiv, upoznavao je ljude, sklapao prijateljstva. Često se i zaljubljivao i zbog toga nailazio i na probleme. Kada se posvađao sa svojom devojkom u Novosibirsku, otišao je iz njenog stana i noć proveo u sobi bez prozora na minus 55 stepeni. Više puta su ga opljačkali, usred Londona ga je napala grupa maloletnika, a na Sumatri su ga pirati učili kako se prepadaju i pljačkaju brodovi.

Dug vrat... I njoj se svideo Viktor

Na Tajlandu je bio u gradu u kome majmuni žive zajedno s ljudima, ali su se, izgleda, prilično odmomaćili pa je praćka za odbranu, koju je i Viktor koristio, valjda jedini način za održavanje te čudne kohabitacije. U istoj zemlji je posetio grad u kome ima 75.000 stanovnika, a 90.000 krokodila, dok je na Tibetu prisustvovao morbidnom običaju - nebeskoj sahrani.
- Pošto im je zemlja kamenita, prinuđeni su da svoje pokojnike iseku na komade, zatim uvaljaju u brašno i delove preminulog bace pticama. Kada sam ih pitao zašto to čine, odgovorili su mi da ih time zavaravaju da ne pomisle da je u pitanju ljudsko meso jer bi, u suprotnom, nakon što bi ga probale, počele da napadaju ljude - kaže Viktor.

Izvor:Press online
IP sačuvana
social share
Gentlemens good morning, ladies good night...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 3Gs
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 13:41:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.