Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 03:57:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turci=Mi-28N!  (Pročitano 1014 puta)
02. Jan 2009, 16:50:54
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Hm....zanimljivo.....hteli da jim amerosi prodaju svoje super cobre......ali nekako nisu se uspjeli dogovoriti...dali to provociraju.....čak je bila i vest da su kupili....Agusta/TAI T-129 Mangusta...ali oni očito traže više.......

11:51 GMT, December 30, 2008 defpro CHKALOVSKY | Andrei Shibitov, CEO of Russian Helicopters said to Russian News Agency RIA Novosti on Friday, that the company has received 12 international orders for the Mi-28N attack helicopter, confirming also that some of these are for Venezuela.

Additionally to these contracts other nations such as Turkey had shown interest in buying the helicopters, he said. A national Turkish daily reported last week that Ankara was planning to buy 32 used Mi-28, however, no formal contracts had been signed yet. Such a deal could be worth a total of $1 billion.

The Mi-28 (NATO reporting name "Havoc") has been build in many different versions. The Mi-28N ("N" for Night Havoc) is a real all-weather day-night two-seat anti-armour combat helicopter developed by Russian Mil Moscow Helicopter Plant. In August 1996 Mil rolled out a prototype of these day-night capable version which took its maiden flight in 2004.

The Night Havoc is armed with Shturm (short-range, radio command-guided missile) and up to 16 Ataka anti-tank missiles both build by Russian Kolumna Design Bureau (KBM).

New development
Nowadays, the Russian Air Force plans to design a new fifth-generation helicopter, based on a modernization of the Havoc, the Mi-28NM ("M" for Modernized).

"We are working on the design of a new helicopter. Russia's military-industrial complex has solved the task of bringing into service the Mi-28H and Ka-52 helicopters. Now we're working on a fifth-generation helicopter," Col. Gen. Alexander Zelin told journalists.

p.s. treba se pozabaviti sa ovim......Mi-28NM???????????? Smile Smile

« Poslednja izmena: 02. Jan 2009, 16:52:25 od HasBiba »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

from dusk till dawn

Zodijak
Pol
Poruke 3116
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Metak je nestrpljiv u cijevi
u usima zvoni naredba
pucaj na sve sto je sumnjivo
momce i ne zali iredentista
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Kolko sam pratio u poslednje vreme Turci su vec sklopili posao sa zabarima oko isporuke Agusta helikoptera. Smile Bilo bi fino kad bi zaista raskinuli ugovor i odlucili se za Ka-52.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

Kolko sam pratio u poslednje vreme Turci su vec sklopili posao sa zabarima oko isporuke Agusta helikoptera. Smile Bilo bi fino kad bi zaista raskinuli ugovor i odlucili se za Ka-52.

Mangusta će se raditi licencno u Turskoj tako da će Turska i njena industrija imati koristi od učestvovanja u projektu (Agusta je bila najviše otvorena što se transfera tehnologija tiče) i plus je rađena po turskim standardima koji su se razlikovali od osnovne verzije.

Ka-50-2 "Erdogan" je bio u konkurenciji ali je ispao tako da čisto sumnjam da taj helikopter ima neke šanse.

Ovo sa Mi-28N (ako je ovo uopšte tačno) bi trebalo da bude hitno rješenje dok T-129 ne budu ušli u upotrebu (za nekih 3-4 godine ako se ne varam).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Kao prelazno resenje moguce.Treba Turcima za borbu na istoku zemlje protiv kurda,to je i onako brdsko planinski deo gde je neophodna podrska helikoptera.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 03:57:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.