Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:41:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tsar ruski tenk ww1  (Pročitano 2703 puta)
07. Apr 2008, 21:48:08
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
HTC HD2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hah, al meni se strasno dopada takva pojava -kako sa druge planete. Jeste da je bio nefunkcionalan kao i sve ostale tome slicne ideje kojih uvek ima, bilo je, a mozda i bude nekad, ali to su neminovni "rukavci" istrazivanja. Bas izgleda kao don ji deo starih topova. Uvecan i na njemu sagradjena tvrdjava (kula gore, kulica dole, i jos sa strana Smile).

Po meni one zbice na velikim tockovima su slaba tacka, ako se pogode oslabe konstrukciju i...? Smile, a i sama velicina - velika meta, ne mozes da promasis.

Ali, strasno je inspirativan za neki futue design za neku filmsku sf retro fantaziju. Smile

Ove makete su ludilo. Pozeleo bih da radim u 1/72 ovu interesantnu spravu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
bio je ocajan pokusaj koji je od sastavljanja bio osudjen na neuspeh...ne razumem sta je toliko fascinantno kod njega...
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 10:44:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
 Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hkj, prijatelju, meni su uzaludni pokusaji fascinantniji od onih uspelih. Oni uspeli uvek imaju iza sebe mnoge ovakve neuspele, pa se na tim promasajima uci. Sve je to ljudski napor i znanje. Bez tih promasenih meni bi nekako istorija bila suvoparna, a s druge strane nikada se ne zna  da li ce neka ideja koja je bila promasena, biti otskocna daska za nesto sasvim drugo.
Sada cu da fantaziram, ali zamisli neku planetu sa manjom gravitacijom, sa nekim organizminma u obliko visoke, viskoke trave ili recimo bas travnatu (dlakavu neku planetu Smile) pa moras da pravis vozilo visoko na nekim tankim tockovima, koje recimo radi na energiju svetlosti itd, itd. Sada lupam, ali mozda u nekim odredjenim uslovima bas ovakava ogromna (ali verovatno mnoooogo laksa) trokolica bude neko smisleno, prevozno ili poljoprivredno ili istrazivacko vozilo.
Primer je malo na brzinu, ali jasan je smisao sta hocu da kazem.

Mnoge ideje koje su "pogresne" nadju se posle ostvarene na neki nacim ili jednim svojim delom u sasvim drugom vremenu i za savim drugu primenu. A o dizajnerskim uticajima da ne pricam.

Evo sad mi je na pameti onaj bostonski robot-konj kojeg u USA ispituju (onaj sto nece da padne na ledu - video) i oni "dinosaurusi" iz rata zvezad. Sve moze biti povezano i dati neke ideje.

Da sam filmadjija, odmah bi iskoristijo viziju ovog tenka.
Naravno, gledajuci iz vojnog ugla , on je promasen, baziran na pogresnim i mozda ustaljenim gledanjima na vojni sukob kao takav. Uglavnom su prvi pokusaji naivni i promaseni, iako kada stavis top na bilo sta on je uvek top pa kad bljune vatru, bljune. Smile
 Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 15:36:27 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 7710
rusi su uvek islli prema revolucionarnim resenjima u naoruzanju pa tako je i ovaj tenk pokusaj necega novog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
I Rusi i svi ostali Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
znam ja to @Papalu,i vec nekoliko puta sam dosad bio pricao da se Rusi nikada nisu plasili da eksperimentisu sve i svasta i na svaki nacin,ma koliko to izgledalo smesno(s tim sto postoji razlika da u periodu posle WW2 oni obicno nadovezuju sve na svoje vec postojece ideje i neke normalne stvari,dok ameri cesto trose bogatstva na neke gluposti koja nikada nece napustiti dizajnerski studio...),ali ovo je po meni bas totalni promasaj,iz koga sumnjam da se ista naucilo,osim da se to vise nikada ne pravi...  Smile bas sam pre nekoliko meseci na Wikipediji napbasao na njega,i vidim pise Tsar-tank,reko:"uuuu,ovo mora da je nesto poput IS-7 u WW2(posto znam da iz vremena H.R. nije...),kad ono-neka skalamerija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile, ma jeste u pravu si, ali meni se mnogo svidja kako izgleda, bas kao skalamerija. Da sam neki lovator napravio bi takvu ali ultra laku skalameriju za vozanje po ravnicama ... na primer... Mongolije.
Vozis lepo na suncanu energiju ili na mali elektromotor, imas i elisu za vetar za dobijanje struje - spojis sve izvore energije. Vozis pa zastanes kod prijatelja Mongola da popijes caj sa bivoljim puterom. Posle skupa pevate... uzivancija, a stada konja prolaze u daljini. Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Apr 2008, 22:00:18 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Motorola E 550
obozavam ovaj deo istorije, - pokusaje, eksperimente - sjajno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:41:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.