IN < - Tri puta otpuštan jer "previše zna" - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: Anea :
Požarevački SUP-ovci petnaest godina progone svog inspektora

Tri puta otpuštan jer "previše zna"

Slaviša Ivković: Mnogi policajci dodatnu zaradu ostvaruju reketiranjem i prodajom narkotika, a kriminalnim radnjama bavi se i sam policijski vrh

POŽAREVAC - Nedavnom presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu, inspektor za krvne i seksualne delikte Slaviša Ivković, dokazao je da mu je 2003. godine u SUP Požarevac nezakonito dat otkaz.
- Hajka protiv mene sprovodi se od 1991. godine, od kada sam postao član Demokratske stranke, zbog čega sam do sada tri puta dobijao otkaz. Na meti vrha požarevačkog SUP-a, u kome su i danas kadrovi Slobodana Miloševića i Vlajka Stojiljkovića, nalazim se jer posedujem podatke o njegovim kriminalnim radnjama, koje ću uskoro dostaviti MUP-u Srbije - rekao je Ivković.

On navodi da pravdu nikad ne bi postigao da se sudio u Opštinskom sudu u Požarevcu, ali je u Beogradu uspeo da dokaže da je 1993, 2000. i 2003. godine nezakonito dobijao otkaze. Jedan od njih usledio je odmah pošto je u Šećerani otkrio nestanak 250 vagona šećera, dok je na njenom čelu bio Veljko Albunović.

- Hajka protiv mene sprovodi se već 14 godina, od vremena kada je načelnik SUP Požarevac bio general Moma Stojanović. Protiv mene su i sadašnji načelnik Milorad Janković i šef Odeljenja kriminalističke policije Miroslav Mišić, koji imaju članske karte SPS-a sa trocifrenim brojevima, što znači da su među prvima stupili u ovu stranku - tvrdi Ivković.
      

Smenjen zbog Marka

- U požarevačkoj policiji i danas se nalaze svi oni koji su godinama štitili Marka Miloševića. Jedini koji mu se suprotstavio bio je bivši načelnik SUP-a Radiša Jović, koji je Marka izbacio iz svog kabineta, pošto je ovaj došao da mu preti jer nije krenuo u hapšenje "otporaša". Posle pola sata, na žalbu Mirjane Marković, ministar policije Vlajko Stojiljković nazvao je Jovića i saopštio mu da više nije na čelu SUP-a - rekao je Ivković.
      
   
   

On navodi da mu ova dvojica "dišu za vratom" jer znaju da poseduje mnoge kompromitujuće podatke, među kojima i da je brat Jankovića glavni isporučilac opreme za video-nadzor kojom je snabdeo SUP Požarevac.
- Posle 5. oktobra 2000. godine bio sam kandidat DS-a za načelnika SUP-a Požarevac. Međutim, na teritoriji Požarevca otkrio sam mahinaciju velikih razmera, vezanu za visokog funkcionera MUP-a Srbije i zbog toga je taj predlog opozvan - rekao je Ivković.

On tvrdi da veliki broj požarevačkih policajaca dodatnu zaradu ostvaruje kriminalnim poslovima, najčešće vezanim za prodaju narkotika i "reketiranje", zbog čega je Generalni inspektorat u prošloj godini uhapsio čak četiri inspektora. Kao najnoviji pokušaj zastrašivanja, Ivković navodi kontrolu koja je prošlog petka banula kod njegovog oca, koji u selu Bare ima firmu za proizvodnju stočne hrane.

- Dan pošto sam se u Komercijalnoj banci verbalno sukobio sa policajcem, bivšim JUL-ovcem, u firmu mog oca banula su dva poreska inspektora, dva inspektora za suzbijanje privrednog kriminala, poljoprivredni inspektor i jedan laborant. Na moje pitanje o razlozima njihove kontrole, odgovorili su mi "Ti znaš koji je pravi razlog", misleći pri tom na političku pozadinu ovog mog višegodišnjeg proganjanja. Naravno, u poslovanju mog oca nisu uspeli da nađu nijednu nezakonitost - tvrdi Ivković.

On navodi da ga zastrašivanje neće sprečiti u nameri da svoja saznanja o nezakonitostima u SUP-a Požarevac narednih dana prosledi MUP-u Srbije.


Izvor: Glas Javnosti \ D. Novković
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo