Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi (2014)  (Pročitano 568 puta)
17. Jan 2015, 22:04:03
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 35.0
     Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi (2014)   

>> IMDb <<

Opis Filma:

Fudbalski svet ima novog heroja. Čoveka, koji se svojom snagom volje i nepokolebivog duha bori protiv rata, nemaštine, siromaštva. Čovek koji fudbalom uliva nadu u bolje sutra.
Republika Južni Sudan.

Godina 2011. označila je prestanak pedesetogodišnjeg građanskog rata, koji je odneo preko tri miliona života. Kao jedna od najmlađih nezavisnih država, Južni Sudan je zvanično od 9. jula 2011. godine krenuo u novi život.

Jedan od heroja nove nacije, čovek koji kao Mesija donosi nadu u bolje sutra, u blistavu budućnost je i Zoran Đorđević, Srbin iz okoline Pirota.

Poznat pod nadimkom Tigar, ovaj fudbalski globtroter iz Velikog Jovanovca, od 1982. godine svoj hleb zarađuje u belome svetu.

Preko Emirata, Jemena i Sudana, Zoran je 2000. kratko boravio ponovo u svojoj domovini, sezonu je proveo na klupi Timoka iz Zaječara, ali je ubrzo ponovo krenuo put istoka.

Godine 2010., Zoran Đorđević je preuzeo fudbalsku reprezentaciju Bangladeša sa kojom je iste godine postao šampion južnoazijskih igara.

Doveo je trener Zoran ekipu Bangladeša do prve zlatne medalje u 11 godina, usput stigavši do rekordne pobede od 4:0 nad Avganistanom, najubedljivije u istoriji ovog takmičenja.

Štaviše, Zoran i njegov tim postali su šampioni bez ijednog primljenog pogotka na takmičenju.

Uspeh nije prošao nezapaženo.

Južni Sudan kao veliki izazov, kao zemlja bez fudbalske istorije, predstavljao je tabulu rasu, belo platno po kome trener Zoran ispisuje prve reči i pravi prve korake u fudbalskom svetu.

Korake, bez finansijske podrške, bez infrastrukture, bez ičega...

Kao jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu, Južni Sudan nije imao sredstava da ponudi treneru Zoranu,koji se nije uplašio izazova. Zasukao je rukave i krenuo na posao.

Napravio je golove, usadio fudbalskog crva u glave napaćenog stanovništva, svojim direktnim i, reklo bi se, sirovim, životinjskim pristupom, poput Tigra, kakav jeste, izgradio kult.

Sa više harizme i karaktera od samog Fabija Kapela, trener Zoran je privukao pažnju široke fudbalske javnosti.

BBC je priredio dokumentarni film, njegova priča je naišla na odobravanje širom sveta, njegova priča širi zarazni optimizam i poručuje da se nikada ne treba predavati.

"Tigar, zovu me Zoran Tigar!"

"Moj nadimak u trenerskom svetu je Tigar. Borac. Pobednik. Šampion! To vam govori sve.", kako je i sam rekao.

Žanr: Documentary 

Režiser: Sam Benstead

Izvor teksta

titlovi.com
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.