Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Džentlmen nekad i sad  (Pročitano 1064 puta)
02. Apr 2005, 07:00:53
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Džentlmen nekad i sad

U vreme kada je romantika bila na ceni, na ceni je bio i džentlmen - fin i uglađen gospodin koji se trudi da dami u svakom trenutku bude prijatno s njim: namestiće joj stolicu, pridržati kaput, otvoriti joj vrata, sipati joj piće... Sve su to bili sitni gestovi koji uopšte nisu morali da znače da dotični gospodin ima neke posebne namere prema toj dami, već samo da je lepo vaspitan i da se tako ponaša prema svakoj pripadnici lepšeg pola. To su bila vremena kada se znalo za neka pravila i samo oni koji su ih prethodno savladali imali su pravo da ih kasnije prekrše, ukoliko to nađu za shodno. Onda je došlo vreme bez pravila.

Dobro, nije ovo vreme baš bez pravila, ali je ipak prilično haotično. Ukoliko vam muškarac danas sipa piće, odmah se pomisli da flertuje sa vama i igra se lepih manira. Neke žene će se naći i uvređene zbog ovakvog postupka: nisu valjda sakate, pa da ne mogu sebi same da sipaju piće, pridrže vrata, plaćaju račune... Žene, bar neke, kao da su postale same sebi dovoljne: same će da porave kvar u kući (ili će nekom platiti da to učini), same će zarađivati za život i plaćaće sopstvene račune u restoranu, ne treba im niko da ih vozi, da im bilo šta pridrži, da im pomogne... Muškarac tu dođe nešto kao ukras, kao još jedan trofej koji je uspešna žena osvojila. Bonton? To je nešto što pripada prošlosti.

Muškarac koji se pridržava bontona može lako biti prozvan papučićem, ili se može smatrati da se ulaguje ženi ne bi li nešto od nje dobio. Zato će nesrećni džentlmeni (da, i dalje ima takvih!) nekad pribegavati i nepristojnom ponašanju i grubostima, ne bi li više ličili na ono što je, valjda, "pravo muško" (šta god to bilo). Zapravo, ima žena koje su toliko opsednute sobom i svojim uspehom da više nemaju nikakvu ideju kakav bi trebalo da bude onaj pravi muškarac, onaj koji ih je dostojan; sve da i neko mitološko božanstvo dođe pred njih, našle bi mu zamerku ili bi ga prihvatile kao još jedan od svojih trofeja, nipošto kao ravnopravnog partnera.

Šta onda ostaje džentlmenu da uradi? Kako da se ponaša? Teško je dati odgovor na to pitanje - osim, možda, da bude strpljiv i uporan, da ne odustaje od lepih manira i da nađe ženu koja ume to da ceni (da, ima i takvih!). Takve žene tiše su od onih "uspešnih" i zato manje upadljive, ali dame nisu izumrle, baš kao ni gospoda.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2519
Zastava Beograd
mob
Siemens 
Danas je jako malo dzentlmena, ali je veci problem sto je jos manje zena koje cene iste Smile
IP sačuvana
social share

Only good die young!
Born To Be Hated!
Dying To Be Loved!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
e, pa ja se bas i ne bih slozila sa gore navedenim.
meni se ne retko desavalo da dobijem komentar tipa "sto si ti fina" od tipa sa kojim izlazim samo zato sto kazem "dobro vece" kada ulazimo u neki kafic, ili "hvala" kelneru koji donese pice i tome sl.
a to bude receno tako da se ja osetim toalno bezveze, kao da sam uradila nesto pogresno - hocu reci, ni muskarci bas ne znaju da cene kada se dame ponasaju "damski"
a sto se tice pridrzavanja kaputa, mantila, cega god, u tom pogledu vecu paznju imam od svojih drugova. retki su zaista tipovi koji obracaju paznju na takve stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2519
Zastava Beograd
mob
Siemens 
S kim li ti izlazis? Smile
IP sačuvana
social share

Only good die young!
Born To Be Hated!
Dying To Be Loved!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
duga prica
ne zelim da je se secam
p.s. primeti da sam upotrebila proslo vreme
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
eee... da mi je jedan dznetlmen u kuci.., a ne ja da popravljam masinu za ves, pored tri ziva muskarca.
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: romantika nekad

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.