Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Test: Da li cenite sebe?  (Pročitano 2783 puta)
20. Mar 2005, 01:35:23
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Da li cenite sebe?

Šta vi zaista mislite o sebi i kako se manjak ili "pristojna" količina samopoštovanja i samouverenosti odražava na vaš život? Ovaj test vam daje šansu da to brzo proverite.
Ukoliko se slučajno desi da izaberete po tri odgovora s dve različite oznake, pročitajte oba objašnjenja.

1. Imam nekoliko različitih "ličnosti" koje mi pomažu da se prilagodim različitim situacijama.
- Potpuno se slažem a
- Slažem se b
- Ne slažem se c
- Uopšte se ne slažem d

2. Ako se ni sa kim ne dogovorim da zajedno provedemo veče, radujem se tome što ću biti sam(a).
- Potpuno se slažem d
- Slažem se c
- Ne slažem se b
- Uopšte se ne slažem a

3. Borim se za unapređenje iako nemam iskustvo koje se traži za takvu poziciju.
- Potpuno se slažem d
- Slažem se c
- Ne slažem se b
- Uopšte se ne slažem a

4. Pravljenje grešaka u životu prosto je neprihvatljivo.
- Potpuno se slažem a
- Slažem se b
- Ne slažem se c
- Uopšte se ne slažem d

5. Često razmišljam o tome da li sam za svoje godine dovoljno postigao(la).
- Potpuno se slažem a
- Slažem se b
- Ne slažem se c
- Uopšte se ne slažem d

6. Mislim da imam jedinstven osećaj za stil
- Potpuno se slažem d
- Slažem se c
- Ne slažem se b
- Uopšte se ne slažem a

R
E
Š
E
NJ
E

Najviše odgovora sa oznakom d
"Ja sam sjajna osoba"

Vi smatrate da vas svi vole, da izgledate odlično i da je vaša karijera u usponu. I shodno tome, sledite svoje snove ne mareći za mišljenje drugih. Pošto ste vrlo samouvereni, obično i dobijete ono što želite.

Poruka stručnjaka: Samopouzdanje je odlična karakteristika, ali nastojte da ne obmanjujete sebe. "Ako ste ubeđeni da ste ljubazni i pažljivi, a redovno zaboravljate na rođendane svojih prijatelja, u velikoj ste zabludi", upozorava Hala Belof, socijalni psiholog iz Britanije. Niko nije savršen, ali ako priznajete svoja ograničenja, ljudi će prema vama biti topliji.

Najviše odgovora sa oznakom c
"Nisam savršen(a), ali se dopadam samom (sama) sebi"

Kad bi vas neko zamolio da to uradite, vi biste lako nabrojali pet vaših najvećih vrlina, ali vam ne pada na pamet da "trubite" o njima. Isto tako, svesni ste svojih slabosti i pokušavate da ih prevaziđete. Moguće je, na primer, da ste na poslu briljantni kada je reč o prezentacijama, ali ste loš organizator. Ili da uživate u razgovorima sa suprotnim polom, ali vam nedostaje sigurnost u spavaćoj sobi.

Poruka stručnjaka: Verujte svojim instinktima. "Ljudi sa velikom dozom samopoštovanja obično su iskreni prema sebi, ali oni svesno biraju da vole sebe uprkos raznim manama", konstatuje Robin Siger, autor knjige "Vi možete da promenite svoj život kad god to poželite". Reči ovog Britanca odnose se upravo na vas. Budući da vam je sasvim jasno ko ste i šta ste, vi možete da procenite šta bi za vas bilo najbolje. Zato se rukovodite onom početnom reakcijom, bez obzira na to da li je reč o vašoj karijeri ili intimnim odnosima.

Najviše odgovora sa oznakom b
Ponekad sumnjam u sebe

Negde duboko u sebi vi, ipak, znate da ste fina osoba, ali nemate dovoljno samopouzdanja. Vama bi mogao da bude zanimljiv podatak da je u jednom istraživanju otkriveno kako 96 odsto četvorogodišnjaka ima visoko mišljenje o sebi, ali da tu lepu predstavu o sopstvenoj ličnosti do 18. godine zadrži samo pet odsto ljudi.

Poruka stručnjaka: "Nesigurne osobe dopuštaju drugima da utiču na njihovu sliku o sebi. Probajte da se oslobodite takvog uticaja. Kada se sledeći put suočite s nekim izazovom, stalno sebi ponavljajte da ste vi uspešni i sigurno ćete se osloboditi brige o tome šta misle drugi", kaže Siger.

Najviše odgovora sa oznakom a
Ja sam sebi najgori neprijatelj

Vi ste stidljivi i suviši kritični kada su u pitanju vaše sposobnosti ili izgled. Trebalo bi da se, za promenu, manje bavite sobom, a više usredsredite na druge ljude. Ako nečim doprinesete da se oni osećaju bolje, to će popraviti i vaše raspoloženje. Mogli biste, recimo, da povremeno častite kafom dežurno kancelarijsko gunđalo i da se osmehujete mrzovoljnim prodavačicama.

Poruka stručnjaka: "Setite se pet stvari koje dobro radite i onda se potrudite da se u tome usavršite", savetuje Hala Belof. Možete da se upišete na neki kurs. Na njemu ćete puno naučiti i steći nove prijatelje, pa ćete verovatno početi da sebe više poštujete.
Prevela S. Prokić
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Citat
Najviše odgovora sa oznakom c
"Nisam savršen(a), ali se dopadam samom (sama) sebi"

Kad bi vas neko zamolio da to uradite, vi biste lako nabrojali pet vaših najvećih vrlina, ali vam ne pada na pamet da "trubite" o njima. Isto tako, svesni ste svojih slabosti i pokušavate da ih prevaziđete. Moguće je, na primer, da ste na poslu briljantni kada je reč o prezentacijama, ali ste loš organizator. Ili da uživate u razgovorima sa suprotnim polom, ali vam nedostaje sigurnost u spavaćoj sobi.

Poruka stručnjaka: Verujte svojim instinktima. "Ljudi sa velikom dozom samopoštovanja obično su iskreni prema sebi, ali oni svesno biraju da vole sebe uprkos raznim manama", konstatuje Robin Siger, autor knjige "Vi možete da promenite svoj život kad god to poželite". Reči ovog Britanca odnose se upravo na vas. Budući da vam je sasvim jasno ko ste i šta ste, vi možete da procenite šta bi za vas bilo najbolje. Zato se rukovodite onom početnom reakcijom, bez obzira na to da li je reč o vašoj karijeri ili intimnim odnosima.

to sam ja  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 238
Zastava Srbija i Crna Gora
I ja isto Smiley
IP sačuvana
social share
It's better to be hated for something you are,then to be loved for something you are not.
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
takodjer Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2519
Zastava Beograd
mob
Siemens 
Citat: SerbianFighter
Da li cenite sebe?

Najviše odgovora sa oznakom b
Ponekad sumnjam u sebe

Negde duboko u sebi vi, ipak, znate da ste fina osoba, ali nemate dovoljno samopouzdanja. Vama bi mogao da bude zanimljiv podatak da je u jednom istraživanju otkriveno kako 96 odsto četvorogodišnjaka ima visoko mišljenje o sebi, ali da tu lepu predstavu o sopstvenoj ličnosti do 18. godine zadrži samo pet odsto ljudi.

Poruka stručnjaka: "Nesigurne osobe dopuštaju drugima da utiču na njihovu sliku o sebi. Probajte da se oslobodite takvog uticaja. Kada se sledeći put suočite s nekim izazovom, stalno sebi ponavljajte da ste vi uspešni i sigurno ćete se osloboditi brige o tome šta misle drugi", kaže Siger.

Prevela S. Prokić

To sam ja-lici
IP sačuvana
social share

Only good die young!
Born To Be Hated!
Dying To Be Loved!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
Sta ako imam podjednak broj odgovora. Imam po 2 odgovora za a) b) c) . Sta onda?
IP sačuvana
social share
...there he goes, one of god's own prototypes, a high powered mutant of some kind, never even considered for mass production...
...to weird to live...
...to rare to die...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
Vecito sam negde izmedju. B i c.
IP sačuvana
social share
Samo je smrt siguran posao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.