Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kingsli i Spejsi u srpskom filmu  (Pročitano 821 puta)
15. Sep 2008, 17:01:11
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac

Novo filmsko ostvarenje „The Box“, po istoimenoj knjizi našeg pisca Slavoljuba Stankovića i u režiji Andrijane Stojković, počinje da se snima sledeće godine u Beogradu. Radnja filma prati priču o životima tri momka koji
za vreme kriznih devedestih godina, neposredno pre sankcija, rade za inostranu kompaniju, a u filmu bi trebalo da zaigraju Ben Kingsli, Kevin Spesji, Tadeši Kitana...

Produkciju filma radi kuća „Dakar“, a potpisani su i ugovori sa austrijskim, belgijskim i irskim producentima. Glavni junaci Stankovićeve knjige, diplomirani inženjer Vladan, student novinarstva i muzičar Cvrle i večiti student, navijač Zvezde Bili, tri su momka zadužena za pakovanje stravi iz ambasada koje se sele iz Srbije. U isto vreme, raspakuju humanitarce i mirotvorce koji se doseljavaju.
U filmu se pojavljuje dvadeset stranaca, ambasadora, koje bi, po želji stranih producenata trebalo da igraju velikani svetskog glumišta - Ben Kinglsi, Kevin Spejsi, Tadeši Kitana...

Scenarista Slavoljub Stanković

- „The Box“ je prvi i jedini roman na svetu o pakovanju, o pakovanju stvari, država, istorije, pa i ljudi. U tom smislu je verovatno zanimljiv i za druga tržišta. Trenutno se privodi kraju engleski prevod, a u planu mi je i nemački. Videćemo - priča Slavoljub Stanković, pisac i scenarista filma i dodaje:
- To je priča o pakovanju. O tome da je sve pakovanje i da sve ima neko pakovanje. Da pakujemo kad volimo, kad mrzimo, kad živimo... Naravno, to je i priča o tri mladića koji početkom devedesetih, i ne sluteći šta se sprema, rade za jednu holandsku firmu i pakuju diplomate u Beogradu. Pakujući ljude iz celog sveta, oni upoznaju njihove običaje, njihove živote i sudbine... A onda će te mladiće, kao i sve nas, taj isti svet spakovati u kutiju iz koje, evo, tek ovih dana polako izlazimo - priča pisac koji je jednog od glavna tri lika, Cvrleta, na neki način poistovetio sa sobom.

- Ja sam u životu, kao paker, utovario i istovario preko 2.000 kamiona-šlepera. To je preko milion kutija. Kako naši političari naprave glupost, diplomate odlaze, a ja na leđa hiljadu tona... Mislim da je posle svega toga normalno da napišem nešto o tome. „The Box“ nije autobiografija. No, sve što sam napisao, ili skoro sve, zaista se desilo - otkriva Stanković i navodi da će film, isto kao i knjiga, biti komičan.
- Ja znam da se ljudi dok čitaju „The Box“ najčešće smeju. Zamislite to, čitate o devedesetim godinama kod nas i smejete se. Ali znate za ono, ko ovde nije poludeo, taj nije normalan. To je duh vremena... - priča pisac i otkriva nam šta se krije u kutiji.
- Kada se pakujemo, moramo da odlučimo šta će nam tamo gde idemo trebati, a šta više ne. Zato je selidba uvek neko podvlačenje linije. To je šifra za čitanje romana i gledanje filma „The Box“. Pakovanje, to je suštinsko mišljenje. Ne ono, da li ću poneti džemper ili kompjuter, već šta je bitno u životu - priča Slavoljub Stanković i otkriva kako je došlo do toga da se knjiga „The Box“ pretoči u film.
- Andrijana Stojković, naša mlada rediteljka, i ja smo, zapravo, prvo počeli da pišemo scenario za film. Da nije bilo nje, mislim da bih i dan danas imao tih nekih desetak strana romana, koje sam imao i tada. Ali srećom, ona se zainteresovala za priču i zbog toga ću joj večno biti zahvalan. Andrijana i ja smo počeli da pišemo 2002, završili prvu ruku scenarija, pa sam tek onda završio roman. Prošle nedelje smo napisali petu ruku scenarija. Ko se bavi ovim poslom, zna da nije moglo drugačije - priča pisac i navodi da je projekat „The Box“ dobio nekoliko veoma važnih nagrada.
- Prošle godine smo Andrijana i ja dobili nagradu jednog od najvažnijih evropskih festivala za razvoj filmskog scenarija - Hubert Balas u Roterdamu. U konkurenciji 330 filmova iz tridesetak zemalja. Dobili smo i prvu nagradu Filmskog centra Srbije za razvoj filmskog scenarija, a i ovogodišnji smo dobitinici sredstava za realizaciju filmskih projekata od strane Filmskog centra Srbije i Ministarstva za kulturu. Tome treba dodati i Andrijaninu prvu nagradu na konkursu u Kotbusu, čime smo stekli i koproducenta iz Austrije - priča Slavoljub i ističe da će film početi da se snima sledeće godine i navodi da će film vrveti od stranih glumaca.
- Svima koji su čitali „The Box“ verovatno je jasno da će film vrveti od stranaca, jer u priči većinom učestvuju diplomate, dakle ljudi iz celog sveta, a njih vredi da igraju glumci iz tih država. Andrijana i ja smo, pišući scenario, imali na umu neke od poznatih inostranih glumaca. Želja je da to budu Ben Kingsli, Kevin Spejsi, Tadeši Kitana...

izvor: blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Hronicar svakodnevnice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 264
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia n82
toplo iscekujem film deluje mi kao nesto drugacije i nesto sto ce barem na neki drugaciji fazon pokazati devedesete
IP sačuvana
social share
Zasto mora jednostavno, kad moze komplikovano?!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.