Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 12:42:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zajednički posao s partnerom  (Pročitano 407 puta)
29. Maj 2007, 11:27:07
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Zajednički posao s partnerom

Nije retka situacija, kada se neko opredeli da započne samostalan biznis, da to uradi zajedno s partnerom/partnerkom (ukoliko im struke to dopuštaju, naravno). U praksi se to uglavnom pokaže kao dobar potez.

Podrazumeva se da to neće biti osoba s kojom ste tek počeli da izlazite, već ste duže vreme zajedno, tako da se dobro poznajete. I eto prve prednosti - radite s nekim koga znate i u koga imate poverenja. Pored toga, oboje ste svesni da tu nema samo rada za platu (a firmi kako ide, ide, ako propadne, otići ćete u neku drugu firmu), već radite direktno za sebe i svoju porodicu, što znači da ćete se oboje i te kako potruditi da posao uspe - ako ste stvarno oboje toga svesni, neće tu biti ni zabušavanja, ni kakvog-takvog odrađivanja, ni bežanja s posla... Ulaže se maksimalan trud - i znate da ćete maksimalan trud uložiti oboje.

Problem može nastati ako partneri teže da uloge koje imaju u porodici prenesu i na radno mesto, a to ne odgovara poslu koji rade (recimo, ono koje je dominantno u vezi hoće i na poslu da bude šef, iako je zbog struke i sposobnosti prikladnije da šef bude ono drugo). To se može srediti tako što će se partneri odmah dogovoriti šta ko tačno radi u firmi i toga se i pridržavati - u početku može da bude manjih nesuglasica te vrste, ali ako se radi o zrelim i sposobnim osobama, trebalo bi da stvar profunkcioniše nakon početnog uhodavanja.

Dodatni problem može da bude i to što se i nakon radnog vremena i dalje razgovara o poslu. Neki parovi otkriju da im to ne smeta posebno, da im je to još jedna zajednička tema za razgovor i da im ništa ne ometa ako i nakon posla razmenjuju ideje i predlažu rešenja problema; drugi se pak trude da kod kuće ne pričaju o poslu (osim ako iskrsne nešto hitno) i da im dom bude samo i isključivo mesto za opuštanje i "punjenje baterija".

Sve u svemu, ako partneri skladno funkcionišu kao par, po svoj prilici će i ako otvore zajedničku firmu i u njoj odlično sarađivati. Biće povremenih nesuglasica, naravno, kao što ih u svakom poslu i u svakoj vezi ima, ali će se, ukupno uzev, pokretanje zajedničkog biznisa pokazati kao dobar potez.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da, moze da funkcionise. Jedino je potrebno da se obaveze pravilno rasporede na samom pocetku i da se svako drzi svojih  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 12:42:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.