Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Talas ubio devojku  (Pročitano 1078 puta)
02. Avg 2005, 04:28:58
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Talas ubio devojku
Posle borbe sa jakom plimom, Vanju je u plićaku poklopio talas posle čega je nestala. Iako se sve dešavalo naočigled spasilaca na plaži "Sunčev breg", kod hotela "Burgas", niko od njih nije hteo da pritekne u pomoć jer im je isteklo radno vreme

Vanja Glumac (21), kapiten odbojkaške ekipe kluba "Volej star", udavila se u četvrtak u Crnom moru u bugarskom letovalištu Nesebar, dok je njen drug Nenad Mitić (22) pukom srećom uspeo da se spase. Vanja je, prema Nenadovim rečima nastradala tako što je posle borbe sa jakom plimom poklopio talas posle čega je nestala. Iako se sve dešavalo naočigled spasilaca na plaži "Sunčev breg", kod hotela "Burgas", niko od njih nije hteo da pritekne u pomoć jer im je isteklo radno vreme.

- Ja, Vanja i Jelena Petrović, njena najbolja drugarica sa kojom je bila na letovanju, ušli smo u vodu oko 18.30. Bili smo u vodi oko 15 minuta kada je Jelena izašla na obalu. Nismo se udaljavali od obale, maltene smo bili u plićaku gde je dubina 1, 5 do 2 metra. Međutim struja je bila jaka i stalno nas je vukla u dubinu pa samo joj rekao "Vanja, ajde da se vratimo". Počeli smo da plivamo ka obali, ali struja je postajala sve jača, a talasi brzi. Nismo mogli da se vratimo, stalno smo plivali u mestu. Tada sam joj dao ruku u pokušao da je guram ka obali - priča Nenad Mitić s kojim je Vanja provela poslednje sekunde života u borbi sa plimom.

Nije bila osigurana

Vanjina majka kaže da joj je rekla pre nego što je krenula u agenciju da obavezno plati osiguranje. Međutim, Marina Rajić iz agencije "M turs" joj je posle nesreće rekla da ni Vanja, ni njena drugarica Jelena Petrović nisu platile osiguranje, iako im je ona to savetovala.

Još davljenika u Nesebaru?

Nenad Mitić kaže da je čuo u Nesebaru da se 21. jula udavio i jedan mladić iz Pančeva. Takođe dan pošto se udavila Vanja saznao je da se udavila i jedna devojka iz Makedonije. Ove informacije su nezvanične, a juče nije bilo moguće proveriti njihovu tačnost.

Nenad kaže da u tom trenutku uopšte nisu paničili jer nisu ni mogli pomisliti da bi se mogli utopiti u plićaku. Nisu čak ni prešli ogradu od bova. Međutim kada su se umorili od silnih pokušaja da se dokopaju obale, počeli su da se dave i gutaju vodu.

- Mahali smo Jeleni koja je bila na obali, a ona je odmahivala rukom verovatno misleći da je zovemo da uđe u more. Kada sam počeo da se gušim pustio sam Vanji ruke. Tada nas je poklopio talas, ja sam uspeo da izronim i tada mi je spasilac bacio bovu. Rekao sam mu: "Davi se devojka, spasi je", ali on nije ništa učinio iako sam ga molio da se vrati po nju - priča Nenad Mitić.

Vanjina drugarica Jelena je preklinjala ravnodušne spasioce na obali da se vrate po Vanju, ali oni su samo stajali i gledali, a jedan je rekao da je njima radno vreme isteklo u 18 sati i da posle tog vremena ne treba da se ulazi u more.

- Ubrzo su stigla dva policajca na biciklima, uzeli nam podatke i otišli. Mi smo na plaži ostali još dva sata i za to vreme su spasioci pretraživali more skuterom. Posle pet sati, oko ponoći, dok smo bili u hotelu, javili su nam da je more izbacilo Vanjino telo i dva druga su otišla da je identifikuju pošto Jelena i ja nismo bili u stanju-priča Nenad.

Roditelji Vanje Glumac obavešteni su tek sutradan oko 11 sati da im je ćerka mrtva, tek kada su im na vrata stana pokucali policija i Hitna pomoć.
- Niko iz agencija "Montesol" i "M turs", preko kojih je Vanja otputovala u Nesebar nije se udostojio da nam te noći javi da se ona udavila, a kamoli ponudi pomoć. Ne tražim novac, već normalan ljudski odnos, a niko od njih se nije interesovao za nas. Upali smo u takav haos u vezi administracije, a niko se od predstavnika agencije nije našao da pomogne. Čak su ponudili da nam vrate novac od letovanja što je za nas uvreda i poniženje. Sad peru ruke od svega što se desilo i svaljuju krivicu jedni na druge - kaže Jelenina majka Jasmina.

Jelenin otac otputovao je u nedelju u Bugarsku da preuzme telo ćerke koje se nalazi u Burgasu. Tamo ga niko nije sačekao, ni predstavnici agencije ni naši ljudi. Dodatni problem je nastao, kada se ispostavilo, kaže Jasmina Glumac, da agencija za pogrebne usluge "Neol san" sa kojom je otputovao nema sve papire i licencu za rad.

Vanjina tragična smrt potresla je sve, a najviše porodicu i prijatelje iz kluba jer su svi znali da je bila odličan sportista i dobar plivač. Kritičnog dana ušla je u more, iako je na obali bila istaknuta crvena zastavica koja znači da u vodu ne treba ulaziti zbog velikih talasa. Međutim, njena majka Jasmina tvrdi da ona to nije znala, i da joj niko za to nije rekao.

- Tog dana nam se javila i rekla da je tužna, da joj nedostajemo i da jedva čeka da se vrati kući, kao da je predosećala. Da nemamo sina od 12 godina, verujte odmah bi se ubili i suprug i ja - kaže Vanjina majka Jasmina Glumac.

Ona još uvek ne zna kada će Vanjino telo biti dopremljeno u Beograd. Za svoju ćerku kaže da je bila dobra devojka, sportista, prijatelj i student Fakulteta za sport i fizičku kulturu, omiljena u klubu i u društvu.

- Ne mogu da vratim Vanju i ne krivim nikoga što se ona udavila. Nije zaslužila ovo što joj se desilo i mislim da je mogla biti spasena da joj je spasilac pritekao u pomoć. Zbog duga prema svom detetu neću dopustiti da prođu nekažnjeno oni koji su u ovoj situaciji postupili neljudski i neodgovorno - kaže Jasmina Glumac.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Bugarski spasilac Hristo Tončev o tragediji u Nesebaru

Vanji nije bilo spasa

Vanja Glumac i njen prijatelj su ušli u more uprkos upozorenju da je plivanje zabranjeno. Kada su osetili jaku struju koja ih je vukla, počeli su da viču. Potrčali smo da im pomognemo iako nam je radno vreme isteklo. \Jedan od spasilaca je skočio, a drugi su ušli u vodu na skuterima. Nažalost, spasli smo samo momka - kaže Hristo Tončev, jedan od bugarskih spasilaca

BEOGRAD - Posle nesreće u Nesebaru, gde se prošlog četvrtka na plaži "Sunčev breg" kod hotela Burgas udavila odbojkašica Vanja Glumac (21) bugarski spasioci koji su se u trenutku nesreće našli na plaži tvrde da su pokušali da spasu devojku iz Beograda.

- Bolno nam je zbog vesti u srpskim novinama, koje Bugarsku negativno predstavljaju. Pišu da su ljudi videli kako se devojka davi, a nisu pomogli. To nije istina - izjavila je juče za bugarski Trud Vanja Rajkova iz turističke agencije "Tedi-Kam". Prema njenim rečima spasioci su nekoliko puta tokom tog kobnog dana upozoravali Srbe da je plivanje zabranjeno - bila je crvena zastava, i terali su ih da izađu iz vode. Radni dan spasioca se završava u 18 sati. Pre nego što su krenuli sa plaže spasioci su upozorili Srbe da postaje još opasnije, jer njih više neće biti tamo.

- Nezavisno od toga Vanja i njen prijatelj su ponovo ušli u more. Osetivši jaku struju koja ih je vukla, počeli su da viču. Spasioci, koji su bili u blizini, odmah su se odazvali, bez obzira što je njihovo radno vreme bilo završeno. Odmah su organizovali spasilačku akciju. Jedan od spasilaca je skočio, a drugi su ušli u vodu na skuterima. Nažalost uspeli su da spasu jedino momka - kaže Hristo Tončev jedan od bugarskih spasilaca.

- Tog dana nekoliko puta sam vadio Nenada iz vode jer se oglušio o upozorenja da ne ulazi u more zbog velikih talasa - rekao je Tončev.
Međutim, Nenad Mitić kaže za Glas da to apsolutno nije tačno i da je on kobnog dana samo jednom ušao u vodu - oko 18.30 sati.

- Taj spasilac laže, to nije istina. Ja sam tog dana tek u 16 sati izašao iz sobe i krenuo ka Sunčevom bregu jer sam se sa društvom dogovorio da igramo odbojku kod nekog kafića. Sreo sam usput Vanju i njenu drugaricu Jelenu Petrović i mi smo pešačili skoro sat i po vremena. Na kraju nismo uspeli da nađemo kafić gde smo trebali da se nađemo. Seli smo na drugo mesto, popili piće i oko 18.30 ušli u more - objašnjava Nenad Mitić.

On ne zna kako se mladić koji ga je izvukao iz vode našao na plaži. - Nije bio u spasilačkoj kućici pošto mu je radno vreme isteklo. Imao je crveni šorc kakav nose spasioci. Bacio mi je bovu i povukao ka sebi. Urlao sam : "Tu je devojka, spasi je", ali on nije ništa učinio. Vanju je talas poklopio samo nekoliko metara dalje od nas - priča Nenad Mitić.

Prema njegovim rečima, 20 minuta niko od okupljenih spasilaca nije ulazio u more, niti je bila organizovana potraga za njom, a u blizini nije bilo skutera.

- Posle 20 minuta spasioci su videli nekog mladića kako vozi skuter po moru i pozvali ga da priđe obali. Tek tada su počeli skuterom da traže Vanju - kaže Nenad Mitić.

Danas sahrana

Telo Vanje Glumac dopremljeno je juče iz Burgasa u Beograd, potvrdio je Glasu Vanjin otac Nebojša Glumac, koji je juče doputovao u Beograd.
- U Bugarskoj su nas dočekali predstavnici agencije "Montesol" i "M turs" koji su nam obezbedili smeštaj kao i ljudi iz Ambasade SCG. Bilo je manjih problema sa bugarskom administracijom, kao i sa licencom koju su trebale da nam daju bugarske vlasti. Međutim moja supruga Jasmina nije dobro razumela o čemu se radi i potresena nesrećom koja nam se desila izjavila je da "Neol san" nema papire i licencu i još neke neproverene informacije u vezi turističkih agencija preko kojih je Vanja išla na letovanje. U početku je bilo manjih problema u komunikaciji, ali svi su se ponašali korektno i pomogli su nam u ovoj teškoj situaciji - napominje Nebojša Glumac.
Vanja Glumac, kapiten odbojkaše ekipe kluba "Volej star" i student Fakulteta za sport i fizičku kulturu biće danas sahranjena.

Glas javnosti \ Ana Savić,Iveta Stratieva
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.