Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 08:28:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tajvan zeli da kupi F-35  (Pročitano 2445 puta)
26. Mar 2009, 16:43:31
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Taiwan seeks advanced U.S. jet fighters

26/03/2009 14:23 BEIJING, March 26 (RIA Novosti) -- Taiwan is looking to buy U.S. "fifth-generation'' fighter jets featuring stealth and vertical takeoff capabilities, a Chinese daily reported on Thursday.

"Taipei has plans to buy an F-35 modification with vertical takeoff to provide support to naval infantry operations," Jin Nian Jiancao said.

It said there were two main reasons Taipei wanted to buy F-35s.

"Firstly, the existing fleet of Taiwanese fighters can be easily destroyed with Russian-made S-300 surface-to-air missiles deployed in mainland China," it said. "Secondly, F-35s will make Taiwan less dependent on airfields in the event of an armed conflict between the two coasts of the Taiwan Strait."

The fighter needs a runway of 300 meters or less to take off.

Washington has yet to react to Taipei's request. Observers attribute the U.S. silence to fears of a critical reaction from Beijing. The U.S. has stalled on the island's request for 66 less advanced F-16s.

Taiwan first expressed an interest in F-35s as early as 2006, according to Jane's Defence Weekly.

Ako su pametni, kinezi ce "prevideti" ovu kupovinu, ionako ce to za nekoliko godina biti njihovo, pa ce ga stancaju na veliko  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Znaci nisu se bas ovajdili od onaj njihov Ching Kuo Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Ako bude doneta politicka odluka u Vasingtonu da se odobri prodaja,nema sumnje da ce Tajvan kupiti odredjeni broj aparata.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
jao,bas lepo...  Smile
ne znam ko je gori od njih i amera...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
ufff.....to ce ih spasiti sigurno...... Smile,

kada su mao ce dunga pitali podrugljivo ameri, kako misli da kontrolise tajvan bez mornarice,!!???(tada su bili jos siroma)
on je odgovorio:naredicu da 1 000 000 vojnika legne u more!!!i preci cu pesadijom i tenkovima preko njih do ostrva!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

kada su mao ce dunga pitali podrugljivo ameri, kako misli da kontrolise tajvan bez mornarice,!!???(tada su bili jos siroma)
 on je odgovorio:naredicu da 1 000 000 vojnika legne u more!!!i preci cu pesadijom i tenkovima preko njih do ostrva!!! Smile Smile Smile
hehe...dobri stari Mao...
ludak nad ludacima...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7

hehe...dobri stari Mao...
ludak nad ludacima...  Smile Smile

pa pitanje je ko je tu lud,on ili vojnici koji bi to 100% uradili!!! Smile

ali ja mislim da su najludji ameri koji pokusavaju da se zajebavaju sa kinezima!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Imaju jednostavniju taktiku, recimo da se odmah preda 1 000 000 ljudi pa neka ih hrane ako mogu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
More napravice Tajvanci samo u jednom trenutku dogovor sa Kinezima i Ameri ce tu da puknu. To sto uzimaju avione - bez veze trose lovu, a mozda i moraju po dogovoru sa Amerima. Kad mucnu glavom, i kako vreme odmice, morace da lagano odjebu Amere. Kinezi su to sve, samo da im Kina ne rusi sistem zivota i ekonomiju. Pa kako je bilo sa Hong Kong-om. Smile
« Poslednja izmena: 28. Mar 2009, 23:48:52 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Imaju jednostavniju taktiku, recimo da se odmah preda 1 000 000 ljudi pa neka ih hrane ako mogu.

ja sam cuo za 2 000 000!!!!!!!hahahahahahahahahahaha........ Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

ma daj te ljudi,tajvan je americki pucanj u prazno.....ako kina bude htela(a hoce!),nece na tajvanu ostati ni "mish u zidu"!!!!samo neka se zajebavaju!!!kineza i ovako ima previse,par mil.da fali nece niko ni primetiti!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 08:28:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Tajvan zeli kupi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.