Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Student iz Bora, pod tepihom bombi, uspeo da izađe iz Libana  (Pročitano 749 puta)
17. Jul 2006, 14:35:31
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Student iz Bora, pod tepihom bombi, uspeo da izađe iz Libana

Našeg Marka spasli Austrijanci

Bor - Marko Ristanović, (23), student iz Bora, zatekao se u glavnom gradu Libana Bejrutu baš u vreme najžešćih napada i, samo zahvaljujući austrijskoj ambasadi, uspeo da se spase.

- Naš sin je u Bejrutu kao odličan student četvrte godine Građevinskog fakulteta bio na usavršavanju, gde je upoznao mnoge kolege i stekao prijatelje. To mu je pomoglo jer je njegov drug iz Austrije pozvao svoju ambasadu koja je spasila Marka. Sve što nisu zvanični predstavnici naše zemlje mogli, ili hteli da učine, uradila je austrijska ambasada - kaže LJubomir Ristanović.

Kada je 13. jula izraelska avijacija počela da bombarduje Bejrut, Marko je mobilnim telefonom pozvao našu ambasadu u Siriji tražeći da mu pomognu. Ambasadorka Gordana Aničić rekla je da je nemoćna, preporučivši da ostane u Bejrutu. Markovi roditelji pokušali su da elektronskom poštom dobiju i Vuka Draškovića, ministra inostranih poslova, ali odgovora nije bilo. Usledili su pozivi Vladi Srbije, odakle je stigao odgovor da su nepristojni jer se kasno javljaju. Otac LJubomir i majka Jovanka u bunilu su pokušavali da izvuku sina jedinca sa ratnog poprišta.

- Iz Bejruta je stigao u Siriju, odakle je vojnim avionom prebačen na Kipar. Čim je stigao na Kipar, prijavio se njihovoj vojnoj policiji koja mu je oduzela pasoš dok ne stigne intervencija zvaničnika Ambasade Srbije - priča Markova majka Jovanka.

Kako nam je rekla Jovanka Ristanović, kada je Marko iz Libije prešao na teritoriju Sirije, pozvala ga je naša ambasada u toj zemlji tražeći da demantuje izjave o tome kako je izostala pomoć naše države. Poštujući dogovor s roditeljima, Marko to nije učinio.

Izvor: Glas Javnosti \ B. F
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Bekstvo iz pakla trajalo 60 sati!
Student Marko Ristanović juče stigao iz razrušenog Libana

BEOGRAD - Marko Ristanović iz Bora, student Građevinskog fakulteta koji je u petak započeo svoje bekstvo iz bombardovanog Libana gde je bio na usavršavanju, juče oko 14 časova sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Marka su na aerodromu sačekali roditelji i devojka Marina. Posle višečasovnog kašnjenja leta sa Kipra, momak nije skrivao suze radosnice jer je ponovo u svojoj zemlji.
- Bilo je nezaboravno, za mene gore nego 1999. godine u Srbiji. U dalekoj zemlji bez ikoga svoga. Put je trajao oko 60 sati i psihički me dotukao. Više ne znam ni kada sam krenuo, ni koji je danas dan. Imali smo jako obezbeđenje dok smo se kretali u konvoju od devet autobusa. Sat vremena nakon našeg prolaska taj put je bombardovan. Imali smo mnogo sreće - rekao je Marko u dahu.
Markova majka Jovanka ljuta je jer niko od državnih funkcionera nije mrdnuo ni malim prstom da pomogne njenom sinu. Uplakana, juče je poletela da zagrli sina na aerodromu.
- Moj sin je hrabar i sve vreme nas je tešio. Da nije uspeo da dođe sa drugom iz Italije, verovatno bi mu pomagao drug iz Norveške - kaže Jovanka Ristanović.
Markova devojka Marina, sa kojom je u vezi već pet godina, bila je vidno nervozna i nije mogla da dočeka trenutak kada će videti svog dečka.
- Sve vreme sam sa Markom u kontaktu, poslednji put smo se čuli u petak, ali se non-stop dopisujemo. Znala sam mnogo više od njegovih roditelja o realnom stanju u Libiji. Bilo bi mi lakše da smo bili zajedno. Marko voli da putuje, a na svoje sledeće putovanje, ako se ja pitam, neće otići bez mene - rekla nam je Marina.

Izvor: Press \ (Lj. A.)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.