Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tadić najpopularniji, Koštunica tek peti  (Pročitano 916 puta)
30. Okt 2004, 12:39:45
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Strateški marketing o ugledu političara, stranaka i državnih institucija
Tadić najpopularniji, Koštunica tek peti
Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Maja Gojković po popularnosti odmah iza predsednika Srbije. I dalje opada poverenje u najviše državne institucije, a čak 62 odsto građana smatra da nije dobro da Srpska pravoslavna crkva učestvuje u državnim poslovima

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić i tri lidera Srpske radikalne stranke (SRS) četiri su najpopularnija političara u zemlji, a ugled državnih insitucija u ozbiljnom je padu, pokazuje najnovije istraživanju agencije Strateški marketing.
Prema nalazu rađenom od 19. do 22. oktobra na uzorku od 1.200 ispitanika, o Tadiću pozitivno misli 40 odsto birača, a negativno ga ocenjuje 31 odsto. On je jedini političar u zemlji o kome više birača ima pozitivno nego negativno mišljenje.

DS i SRS najpopularnije

Na drugom mestu je zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić, sa 32 odsto pozitivnih i 44 odsto negativnih ocena, treći je Aleksandar Vučić sa 30 odsto pozitivnih i 44 odsto negativnih, a četvrta gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković sa 27 odsto pozitivnih i 33 odsto negativnih ocena.
   
Premijer Vojislav Koštunica je, prema ovom istraživanju, pao na peto mesto sa 23 odsto pozitivnih i 41 odsto negativnih ocena, a sledi Bogoljub Karić sa 23 odsto pozitivnih i 46 odsto negativnih ocena. Prema procentu pozitivnih ocena, iza Karića je Slobodan Milošević kome je rejting sa 16 skočio na 20 odsto, ali uz 54 odsto negativnih.

Sledi ministar finansija Mlađan Dinkić sa 18 odsto pozitivnih i 50 odsto negativnih, gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović sa 16 odsto pozitivnih i 34 odsto negativnih i potpredsednik srpske vlade Miroljub Labus sa 14 odsto pozitivnih i 52 odsto negativnih ocena.

Političkom scenom i dalje dominiraju DS i SRS. Te dve partije su gotovo izjednačene na po 30 odsto podrške, s tim što ovog meseca DS ima blagu prednost, u okviru statističke greške od jedan odsto. Demokratska stranka Srbije (DSS) zadržala je treću poziciju sa 11 odsto podrške, sledi Pokret snaga Srbije (PSS) sa osam odsto podrške. G17 plus je i dalje u padu i u oktobru je imao podršku tri odsto opredeljenih birača.

Nastavljen je i pad poverenja u institucije. Skupština Srbije, vlada i sudstvo imaju najniži rejting od izbora održanih 2000. godine, a Crkva je ostala jedina institucija u koju poverenje ima više od polovine stanovništva (61 odsto). Uprkos visokom rejtingu, većina građana, čak 62 odsto, smatra da nije dobro da Srpska pravoslavna crkva učestvuje u državnim poslovima.

O Kosovu i dalje podeljen stav
   

Poverenje u vojsku je dramatično palo sa 57 odsto u septembru na 41 odsto u oktobru. Na trećem mestu je institucija predsednika republike sa 30 odsto pozitivnih ocena. Relativno visok rejting te institucije posledica je visokog rejtinga Tadića među simpatizerima DS-a. Poverenje u Skupštinu Srbije ima samo sedam odsto građana, a u vladu devet odsto.

Anketa je obavljena u vreme kada je međunarodna zajednica pojačala pritisak na Beograd da sarađuje sa Haškim tribunalom, a premijer Vojislav Koštunica i predsednik Boris Tadić imali različit stav povodom kosovskih izbora. Stavovi građana u ovoj anketi o izlasku Srba na kosovske izbore bili su podeljeni. Oko 40 odsto podržalo je poziv Koštunice na bojkot tih izbora, a 31 odsto je podržalo Tadića.

Oko 18 odsto građana smatra da Srbi ne treba da učestvuju na kosovskim izborima ni pod kakvim uslovima (pa ni pod onim koje je postavila vlada), dok njih 10 odsto misli da treba da učestvuju, bez obzira na uslove. Istraživanje pokazuje da je optimizam među biračima ponovo u ozbiljnom padu. Čak 47 odsto građana smatra da Srbija ide u lošem pravcu, a njih 35 odsto veruje da ide u dobrom. Negativna razlika je 12 odsto.

U istraživanju rađenom u septembru, razlika je bila pozitivna - 45 odsto građana je tada smatralo da zemlja ide u dobrom pravcu, a 41 odsto da ide u negativom.
Beta
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol
Poruke 598
ucestvovao sam u ovoj anketi... smarali su me oko 20min dok nisam sve popunio... mnogo puno pitanja i pod pitanja...
IP sačuvana
social share
'Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live.'
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.114 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.