Valerijana je zakon, bolja i od žalfije. A noću poerd jastuka stavi lavandu. Imaš je u malim platnenim vrećicama. Super je.
Evo ti recept:
Mešavina caja za živce : ( Species nervinae ) 30 g korena valeriane-odoljena, 30 g lišca metvice ( Mentha piperita ), 40 g lišca gorke deteline ( Menyanthes trifoliata ); 1 velika kasika te mešavine prelije se - popari – sa 2,5 dl kipuce vode, zatim se ostavi poklopljeno 30 minuta i potom procedi. Pije se toplo, tri puta dnevno po 1 soljica POSLE jela.
Kod neuroze, srcanih smetnji i poremecenog krvnog pritiska: mešavina od 15 g valeriane-odoljena, cveta gloga ( Crataegus oxyacantha), cveta lavande ( Lavandula vera), srdacca ( Leonorus cardiaca), kumina ( Carum carvi), komoraca (Fructus foeniculi), te 10 g maticnjaka. Tri velike kasike te mešavine popare se s ½ litre kipuce vode, zatim se to poklopi i nakon 2 sata procedi. Zasladjeno medom pije se u 4 obroka u toku dana
« Poslednja izmena: 31. Okt 2008, 11:17:32 od Rajah »
Ne, nego ćeš na Staru Planinu da bereš, pa da sušiš, pa...
imaš valerijanu u apoteci, u marketima... a ona ti je najvažnija od svega u onom receptu. Ne zaboravi na lavandu, uveče pored jastuka i primetićeš razliku.
Antipsihotike i antidepresive ne moz' da dobijes bez recepta
Eventualno nesto na biljnoj bazi... Preporuka za "stres depres"... Onda moze Valerijana... Kantarion u tabletama... Persen... kutija od 40 tableta kosta oko 340 dinara... Imas isto persen ali jaca doza, kutija od 20 tableta... slicna cena... Ima jos jedan italijanski preparat, ne znam kako se zove, uglavnom svi su ga hvalili... Raspitaj se... pa vidi sta ti odgovara.
hello Dare Molim te odgovori mi da zašto može biti efikasan toliko jaka serotonin erg dejstvo, da i Seroquel i plus i SSRI ide zajedno. Pa nije nešto super osećaj to, kad ceo vreme u serotoninski poplavu pliva ti mozak, od toga jaka nesanica i nemir je moguće...iako sam čitao da i Seroquel ima jaka smirajuća dejstvo.kako je to moguće, u vezu sa serotonin erg dejstvom? Nešto tu nije tako kako ja sam pomislio.
Pazite ovu dialog sa psihićom: -Doktore ispišite mi ovu i ovu lek, koja košta 12o eura, al zbog toga jer imate grižu savesti da ste psihiatar i ubijete nedužne ljudi, pustiću da vi platite mi leka. Ovako i ja i vi ćete zajedno lečiti se.
ovo je šala, znam da u stvarnosti nije tako
« Poslednja izmena: 02. Nov 2008, 19:45:55 od onodys »
Drago mi je da si to pitao. Da bi se postigao bolji klinicki odgovor, a kad ordinirana terapija ne daje ocekivane rezultate (teraporezistencija), primenjuje se strategija augmentacije, odnosno parcijalno kombinovanje jos jednog psihofarmaka (u ovom slucaju iz serije atipicnih antipsihotika) na vec indikovane lekove. Svi lekovi su na pozitivnoj listi, a kombinacije unapred ispitane, tako da nije nista cudno da se Seroquel pojavljuje zajedno SSRI lekovima, stavise to znaci da je ta kombinacija unapred ispitana i dala odredjeni rezultat, a znamo da strategije augmentacije povecavaju procenat pozitivnog odgovora na terapiju. Losa strana je nazalost, sto su i nuspojave vece.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.