[glow=red,2,300]Umro sam, a ti mi oprosti što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem. . . i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći. . . Oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio. Ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj fioci neuredno složene. . . Snaći ćeš se. . . Iz njih naprosto ljubav izbija. Te pjesme. . . to sam ti sad ja. Oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo. Tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati i što više neću moći usne da ti dodirnem. . . Oprosti mi ni sam nisam znao da odlazim, bio sam duboko u svojim snovima, mislio na tebe. . . tako je i bolje, nista nisam osetio umro sam sa tobom u mislima. [/glow]
[glow=red,2,300]I veceras je Tose okupio 20. 000 ljudi na gradskom stadionu u Skoplju. Igrao se fudbalski mec za kvalifikacija Makedonija - Andora. Makedonija je pobedila 3-0. Svi su drzali slike Toseta i izvikivali njegovo ime. Ovaj se mec igrao u njegovo ime. Svaki fudbaler koji je dao gol trcao je do velikog portreta Toseta i ljubio je njegovu sliku. . . . Ova pobeda Makedonije je poslednji dar za Toseta ovog tuznog dana zalosti u nasoj zemlji. . . . A, kad je zavrsio natprevar pustam Pink i opet gledam kako Tose peva Zajdi, zajdi. . . I opet suze same teku i sve odlazi niz reku. . . [/glow]
[b]Da li sada trebamo da placemo sto ga vise nema ili da se radujemo sto je u opste postojao takav neko medju nama? Nema mesta za smeh. Pokusavam ,ali lice mi se grci i krece suza, zatim jecaj. Krece njegova pesma na radiu, srce je zadrhtalo. Vise nema sta da obuzda ovaj plac. Boze njega stvarno vise nema. Jednom andjelu je bilo previse da bude na zemlji, mora je da ode na nebo. A zasto je to tako? Takvi andjeli su nam potrebni da bi ova zemlja funkcionisala. [b] :cry:
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."