Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve o 2012. (i fantaziranju o kraju sveta)  (Pročitano 32710 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 

Nisu se Maje zajebale, niti im je ponestalo kamena, a zemljotresa mora biti da bi se zemlja porodila
IP sačuvana
social shareWake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 17211
Zastava Peru
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
Motorola GLEAM
Već godinama, pa i decenijama unazad, naučnici, novinari, filmski reditelji, šira javnost i svi redom razglabaju kakav to događaj od enormnog značaja nas očekuje 2012. godine, konkretno, tokom zimske kratkodnevice (solsticija).
Cirkularni mejl, koji mi je juče prepodne stigao, mogao bi mnogo toga da razreši.

Naime, na takve mejlove, koji obično sadrže razne tantre, mantre i slično ni ne obraćam mnogo pažnje. Međutim, autor tog mejla je moj dugogodišnji poznanik i prijatelj, koji je saradnik više katedri za istoriju i savremenu politiku na američkim univerzitetima. O čemu se zapravo radi?

Tokom proteklih nekoliko meseci, profesori američkih univerziteta, čiji predmet bavljenja su politika, istorija, ali i fizika, užurbano su organizovali sastanke sa ciljem da najzad proniknu u značenje datuma 21.12.2012. godine, kojim se završava Majanski kalendar, a za koji su i mnoga druga proročanstva- uključujući i Nostradamusovo, rekli da donosi kraj naše civilizacije i poimanja sveta kakvog poznajemo.

Moj prijatelj nije imao priliku da prisustvuje ijednom od tih sastanaka, ali su profesori, složivši se da i šira javnost mora imati uvid u ta istraživanja, poslali rezultate istraživanja i pojedine integralne informacije svojim saradnicima, a pošto se kao sporedni akteri cele priče spominju i Srbi (!), moj prijatelj je dobio zadatak da dotični tekst prevede, i pošalje pojedincima (a među njima i meni) u Srbiju, kako bi i naša javnost pravovremeno bila informisana. Integralni tekst mejla sledi u nastavku.

"Sastanci profesora mnogobrojnih američkih univerziteta održavani su od 10. januara do 23. maja 2010. godine u više američkih gradova, što uključuje Njujork, Los Anđeles, Memfis, Boston, Milvoki, Indijanapolis i Denver. Na ovim intezivnim vikend seminarima, prisustvovale su ličnosti, čije sfere delovanja jesu istorija, savremena politika, politikologija i fizika; a nakon određenih saznanja koja su procurela "sa vrha" američke političke scene; i iz sociologije, psihologije, pa i filozofije.
Cilj seminara bio je jasan- protumačiti raznobrojne špekulacije, koje su se proteklih godina pojavljivale u mnogobrojnim medijima, literaturi, ali i u naučnim krugovima, a u kojima se tvrdi da dana 21.12.2012, tokom zimskog solsticija, ljudsku civilizaciju čeka njen kraj. Opšte je poznato da se čuveni Majanski kalendar, čije računanje traje već milenijumima, a čiji detalji su sačuvani u Drezdenskom kodeksu, kao i u pojedinim drugim drevnim spisima, okončava upravo ovog dana. Novija otkrića i istraživanja su pokazala da se dotični datum verovatno navodi kao dan velikog okončanja (ili preokreta) i u Nostradamusovom proročanstvu, kao i u Biblijskom Otkrovenju.

Kolegijum profesora, ovom prilikom, zauzima skeptičan stav spram svih ovih špekulacija. Stoga, polazno gledište prilikom istraživanja jeste da su svi ovi dokumenti pogrešno protumačeni. Pojedini profesori istorije su na prvim sastancima insistirali da se Majanski kalendar okončava gore pomenutog datuma samo zbog činjenice da su Maje svoje vreme računale u periodu između dva poklapanja Sunčevog kretanja sa Centrom galaksije, što se događa približno svakih 26 000 godina. Obzirom da civilizacija Maja, kao kompaktna celina, nije doživela savremeno doba, ostaje na nivou nagađanja da li bi bio kreiran novi kalendar nakon dotičnog dana. Ipak, na sastanku u Indijanapolisu, kojim je trebalo da se iznesu zaključci, spram kojih bi se otklonila svaka sumnja, pojedini profesori, koji imaju tajne i bliske veze sa američkom državnom administracijom, a koji su neočekivano, uprkos početnim odbijanjima, pristali da se priključe samitu (?) izneli su frapantna saznanja.

Nakon što su fizičari ustanovili da događaji, koji se na mnogobrojnim naučnim televizijama spominju- ekspolozije na Suncu, sudar sa kometom, supervulkani, enormni zemljotresi i slično; nisu mnogo objektivni (mogućnost da se nešto od toga dogodi baš tog dana manja je od promila!), pojavile su se nove informacije, koje su ućutkale ostatak samita na barem nekoliko minuta. Naime, tog dana, američka administracija, usko povezana sa najbogatijim svetskim korporacijama, koje i jesu inicijatori ideje, planira da otpočne preuzimanje kontrole nad celokupnom planetom, što bi prema njihovom planu trebalo da se okonča za svega nekoliko dana. Sjedinjene Američke Države su više od jednog veka poznate kao tle najpogodnije za najbeskrupuloznije bogataše. Ipak, malo je poznato da njihova pohlepa gotovo da i ne zna za granice. Stoga, u proteklih šezdeset i pet godina izradili su brižljiv plan, kojim bi preuzeli apsolutnu kontrolu nad celokupnom planetom; svim njenim resursima, a stanovništvo bi porobili. Taj plan podrazumeva i masovno uništenje svog "nepotrebnog" stanovništva, kako bi se ostatkom lakše upravljalo. Prema njihovoj proceni, ta cifra ne bi bila veća od 2 milijarde ljudi!

1. Istorijat plana
Sam plan je nastao u mesecima nakon okončanja Drugog svetskog rata. Američka vojska je pregazila Zapadnu Evropu (koja je i njena kolevka!), a ona je i danas, na neki način, američki vazal. Atomsko oružje bilo je garant dominacije. U tom trenutku, jedina prepreka bile su komunističke zemlje. Plan je razrađivan tokom administracija Harija Trumana i Dvajta Ajzenhauera. Stopirao ga je Džon Kenedi, svestan činjenice da je jako opasan, pa ga je CIA (inače jedan od apologeta ove ideje) i likvidirala. Izrada plana je intezivirana tokom "predsednikovanja" Lindona Džonsona; Ričard Nikson je opet bio neka vrsta kočničara, pa mu je smeštena afera "Votergejt". Dodatno ubrzanje donose administracije Džeralda Forda, Džimija Kartera i, iznad svih, Ronalda Regana. Nakon pada SSSR-a i komunizma, Buš Stariji i Klinton su imali zadatak da "očiste teren" i pripreme plan za finalnu fazu. Buš Mlađi se bavio stvaranjem povoda. Interesantno je da Barak Obama ima zadatak da- ne čini mnogo, kako bi se stvorio utisak kako je američka arogancija posustala.

2. Sprovođenje plana
21. decembar 2012. godine možda u fizičkom smislu neće doneti naročite promene, ali, svakako da je u istoriji čovečanstva (što su prisutni profesori istorije i mogli da potvrde), poklapanja Sunca sa centrom galaksije donosila mnogobrojne promene. Stoga je ovaj plan oligarha i usmeren na ovaj datum. Naime, u novembru te godine, trebalo ni da se održe predsednički izbori. Za sada nije "odlučeno" ko će da bude "pobednik" tih izbora. Ukoliko to bude ponovo Barak Obama, plan je da se 20. decembra uveče on "onemogući da nastavi mandat" od strane veoma organizovane grupe terorista (nije jasno da li to podrazumeva otmicu ili likvidaciju). Istovremeno, "teroristi" će preuzeti kontrolu nad nekolicinom saveznih država, proglasiti otcepljenje i mobilisati tamošnje nacionalne garde.

Potpredsednik Džo Bajden (ili sam Obama, ukoliko on nije prethodno izabran) proglasiće vanredno stanje i dati federalnoj vojsci široka ovlašćenja. Doći će do izbijanja građanskog rata širokih razmera, sa stotinama hiljada žrtava u svega dva dana (!). U celokupnom "ludilu", ideja je da federalna vojska (kojoj će krila u vetra dati korporacijski oligarsi), preuzme kontrolu nad administracijom. Biće suspendovani ustav i većina građanskih sloboda. Otpočeće se sa striktnom kontolom medija i interneta, čime će efekti rata početi da se osećaju i širom sveta. Mnoge svetske (nuklearne) sile proglašavaju vanredno stanje, mobilišu vojske. Zemlje članice EU prepuštaju na "veoma vanrednoj sednici" uniji gotovo celokupni suverenitet u strahu od izbijanja svetskog rata, odnosno mogućnosti zloupotrebe američkog nuklearnog naoružanja (što je naravno sve deo plana). Istovremeno, američki raketni sistemi širom starog kontinenta, ali i sveta "misteriozno" napadaju mnogobrojne ciljeve. Za inicijatore, optužuju se teroristi.

3. "Globalizacija" plana
Već 22/23. decembra, UN konstatuju da su SAD na ivici raspada, te upućuju podršku novoj federalnoj administraciji. Kontrolu nad zemljom preuzima "patriotski kolegijum", koji sačinjavaju američki oligarsi. Pojedini gradovi u separatističkim državama žrtve su danonoćnog bombardovanja. U naredna 3-4 dana, javlja se strah od upotrebe oružja za masovno uništenje, pa "teroristi" i nova američka administracija postižu sporazum o miru. Na taj način, zemlja je stavljena pod direktnu kontrolu "patriotskog kolegijuma". Novi režim ostatak sveta sa olakšanjem priznaje. Ovo telo sada kontroliše celokupne američke medije, ali i internet.

EU, sada kao jedinstvena država, pod vanrednim stanjem, jer su pojedini gradovi i dalje bombardovani, pristaje da vojnu kontrolu prepusti novim američkim vlastima u strahu od potpunog uništenja.

4. Dalje sprovođenje plana
Ostaje nejasno kako će se plan nadalje sprovoditi, jer je njegov dalji deo ostao u tezama i hipotezama, kako u velikoj meri zavisi od fleksibilnosti situacije. Pretpostavka je da će Rusiji biti ponuđena saradnja, ili mogućnost rata, ukoliko se ne bude povinovala planu. Kini i Indiji saradnja neće biti ni nuđena, već će biti mete masovnog uništenja suvišnog stanovništva. Pretpostavlja se da će američki oligarsi veoma lako svojoj kontroli potčiniti Južnu Ameriku, Australiju, Afriku i veći deo Azije.

Otpor manjih naroda, poput Srba, Kubanaca, Libijaca, manjih arapskih naroda,... biće slomljen formiranjem ogromnih koncentracionih logora, gde će deo stanovništva biti momentalno likvidiran a drugi deo podvrgnut teškom radu, poput Jevreja u Drugom svetskom ratu. U "vrlom novom svetu" neće biti mesta za sport, umetnost i kulturu. Mediji će veličati novi totalitarni sistem. Svi će morati da imaju pristup internetu i profile na društvenim mrežama. Kontrola će biti potpuna.

Interesantno je da je jedan od profesora koji su izneli ovu tezu- Eduardo Dauning- misteriozno nestao 23. aprila ove godine, a iste večeri svi podaci o njemu nestali sa svetske mreže- uključujući i vikipedijske. Kao da nikada nije ni postojao. U naredne dve i po godine, mediji će nas maksimalno pripremati za ove događaje, a Fejsbuk će, na neki način, postati "nepisana" obaveza svakoga ko ima internet."
IP sačuvana
social share
"Piksi, centrišiii, centrišiii...."

"A be ne moguu, blokišu me"
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.