Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 15:59:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: superiornost  (Pročitano 6908 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Nepce, nepce, imao je 33 operacije.  Smile

Ali hajde da se vratimo na ovu temu, ako hoćeš da diskutujemo o Frojdu, ima negde tema o njemu, nađi je na pretrazi, mene to malo zamara.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N-shurnaest
ovaj...ok. Smile
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ima tema potencijala. Mada postavljac provaljuje ko lud Smiley

Nice mi je sjebo godinu dana odnosa s ljudima, bio sam nalozen na to zapravo negativno sranje.
Neki poremeceni stoicki stav, ne treba mi nista od svih sam bolji, to ne prolazi kod ljudi.

(a posle sam procito i gledo emisije da je Nice imo demenciju od sifilisa i da je zivio sam u brdu... i piso "superiornu" filozofiju a s nikim se nije uklapo u gradu - a to se zove kenjanje bez pokrica)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
poenta je upravo u tome da covek spontano deluje, a ne kao da glumi ko zna sta
jednostavno, - dont think. feel! - po filozofiji dzedaja. unlearn what you have learned, use the force Smiley
da ne postupamo po stereotipima, vec po intuiciji, ni jedno jedino dobar dan da ne kazemo ako nam to samo ne izadje
ne kazem da sam ja bolji od drugih nego samo da bih ih izbegavao
a niceovog antihrista sam citao samo nekoliko strana, preterano je i to, i smatram da krije vise pouku nego bukvalizam
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 6630, valjda
JAS!
мораћу да те разочарам једина особа у којој је сила јака је B@mbin@.
So come to the dark side... we got cokies...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
deep inside the dark side
i onda zasveti ko sunce i razbij je
ili ostati mediokriteta celog zivota, sto je sigurno sigurno je
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Jesmo li bolji od drugih?

U ljudskoj prirodi je natjecanje i uspoređivanje, pa iako znamo da smo jedinstveni, da jednostavno ne postoji još jedna osoba s istim karakteristikama, svi se ponekad volimo usporediti s drugima.

Uspoređivanje shvaćamo kao jedan od načina procjene kvaliteta koje imamo. Posebno mislimo li kako imamo neke osobine bolje od drugih ljudi ili nešto što oni žele. Isto tako uspoređujemo se i s onima koji su bolji od nas kako bismo procijenili put do napretka.

Međutim, uspoređivanje bismo trebali svesti na najmanju razinu ili ga, ukoliko možemo, potpuno izbaciti. Već smo rekli da nitko nije jednak kao mi, što znači da smo neusporedivi.  Potpuno je nemoguće i besmisleno uspoređivati npr. cvijeće i automobile. Tko ima više kvaliteta? Tko je korisniji? Što biste radije kupili? Zašto je cvijeće jeftinije, a automobil skuplji. Kada bi cvijeće možda naraslo malo više i dobilo noge bi li i ono moglo prevoziti ljude? Ili kada bi automobil umjesto motora imao klorofil bi li mogao proizvoditi kisik? Možda bi, možda ne bi, ali zbog toga postoje i cvijeće i automobili. Treba nam i jedno i drugo.

Ponekad je mnogo lakše gledati u druge nego u sebe. Lakše je napraviti procjenu drugoga nego nas samih. Teško je prepoznati svoje kvalitete i prepoznati našu osobnu svrhu.  U stvari, potrebno je mnogo više hrabrosti za usmjeravanje pogleda na sebe, te mjerenje osobnih standarda ili ispitivanje naših potencijala.

Svatko od nas ima poseban dar i svatko je na zemlji zbog nekog vrlo posebnog razloga. Svatko ima svoju životnu svrhu koju bi trebao ispuniti, a s tom životnom svrhom dolaze i lekcije koje moramo naučiti kao i okolnosti kroz koje moramo proći.

Kako bismo mogli uspoređivati svoj život s drugim ljudima ako je naša npr. životna svrha odgojiti djecu, a tuđa otputovati u svemir…

U stvari nemamo pojma što netko drugi želi, koji je njegov cilj, svrha, a ni mogućnosti, a opet se tako rado uspoređujemo.

Umjesto uspoređivanja pokušajte prihvatiti sebe, cijeniti posebne talente i kvalitete koje imate i pokušajte shvatiti kako svaka osoba ide svojim putem, ponekad se naši putovi ukrštavaju, isprepliću, ali nikad to ne postaje jedan te isti put.

Razumijevanje sebe,  svojih potreba i talenata izvući će ono najbolje iz nas. Beznačajno uspoređivanje može nas samo usporiti na putu prema ostvarenju naših potreba. Uspoređivanjem trošite energiju na ono što vam u stvari nije važno umjesto na ono zbog čega ste tu.

Izvor: Covermagazin
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k800i
ma ljudi to ne valja moja zadnja devojka je raskinula sa mnom,bas zato sto sam delovao superiorno u odnosu na nju..
IP sačuvana
social share
eqweqe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Isuse, ti imaš 15 godina, to znači da si otprilike 4 eona od realnosti.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k800i
ma u odnosu na nju..ona je nesposobna..
IP sačuvana
social share
eqweqe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 15:59:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.