Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi zemljotres - panika u Indoneziji  (Pročitano 224 puta)
11. Jan 2005, 02:09:07
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Novi zemljotres - panika u Indoneziji

BANDA ACEH - Zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je juče grad Banda Aceh u Indoneziji, a izveštaja o nastradalima i šteti za sada nema, javlja Beta. Zemljotres, čiji je epicentar bio u Indijskom okeanu, pogodio je severnu obalu ostrva Sumatra oko 5.13 sati po lokalnom vremenu, navodi se na veb sajtu američkog Instituta za geološka istraživanja.

Helikopter američke mornarice koji učestvuje u misiji pružanja pomoći žrtvama cunamija srušio se juče na indonezijsko ostrvo Sumatra. Najmanje dve osobe su povređene kada se helikopter "SH-60 sihok" srušio nedaleko od aerodroma Banda Aceh. Američka mornarica opisala je nesreću kao "grubo sletanje", odbacujući sumnje da je pad aviona možda uzrokovan vatrom iz naoružanja.

Ministar inostranih poslova Maldiva Fatula Džamil ne krije da je kivan na naučnike u svetu što ih na vreme nisu upozorili na dolazak smrtonosnog cunamija.
- Nas je cunami pogodio sat i po posle Šri Lanke, a u međuvremenu nas niko nije upozorio na njegov dolazak - rekao je on i dodao da bi mnogi životi bili pošteđeni da je to urađeno, a možda bi bila i manja materijalna šteta.

Kako je nalet cunamija izgledao u ovoj ostrvskoj republici u Indijskom okeanu, gde je nastradalo 82 ljudi, opisao je Beograđanin Vladan Veljković (38) u imejlu svojoj prijateljici iz Beograda. Veljković od 1996. živi na Maldivima, na ostrvu Lohifushi. Radi kao instruktor vodenih sportova - ronjenja, skijanja na vodi, jedrenja - a u trenutku kada su vodeni talasi prodrli na ovo ostrvo, bio je na radnom mestu.

10. Jan 2005 23:34 (GMT+01:00)

Jak potres u Iranu

TEHERAN, BOGOTA - Jak zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je sinoć severoistočni deo Irana, a gotovo istovremeno na drugom kraju sveta, u Kolumbiji, osetio se zemljotres umerene jačine, prenosi Tanjug. Iz Irana još nema izveštaja o eventualnim žrtvama i šteti, ali su stanovnici u gradu Gorganu, istočno od Kaspijskog mora, najbližem epicentru potresa, u panici istrčali na ulice, preneo je Rojters.

"Pa i nije to tako strašno ako znaš da dobro plivaš. Kada je voda naglo počela da nailazi, srećom, već sam bio kod glisera i, pošto sam prethodne noći osetio zemljotres, nije mi trebalo mnogo da shvatim šta sledi... Zbog punog meseca bila je jako niska plima, pa je i to olakšavajuća okolnost.

Da se to dogodilo malo ranije, po visokoj plimi, čini mi se da bi bilo na hiljade mrtvih. Voda bi dostigla visinu plafona i ne smem ni da zamislim havariju i posledice. Izleteo sam van lagune da spasavam ronioce. Skoro sat i po je bilo čupavo do bola, jer se izlazi direktno u kanal između dve lagune i ostrva. Plime i oseke su bile ekstremne i kada se voda povuče između dva talasa, u kanalu nivo vode opadne na oko dva metra ispod dna u laguni i samo vidiš kao vodopadi i cela laguna za 20 sekundi presuše, a ribe, raže, ajkule se praćakaju na suvom...

Ne znam kojim rečima da ti opišem kojom brzinom je voda tekla u kanalu, čas u jednu stranu, čas u drugu. A sa obe strane kanala, formirao se prelomni talas, velik kao kuća. Tri ronioca posle sat vremena se pojavljuju na nekoliko metara od jednog takvog i vuče ih. Zaletim se u punoj brzini, zaokrenem oko njih i iza sebe bacim kanap za skijanje, oni se, srećom, zakačili i punom brzinom ih vučem protiv struje i od talasa.

I tako dugo, onda mi dođu u pomoć dva veća broda. I oni se jedva izvukli. A da ne bude dosadno, samo nekoliko minuta pre talasa pošaljem veliki katamaran sa četvoro turista na ekskurziju sa mojim pomoćnikom. Taman su ušli u tu susednu lagunu, kada je sve počelo. Pet duplih bungalova se otkinulo sa postolja i bukvalno jure za mojim katamaranom, a ovaj jadnik se prepao i pokušava da ih izbegne i nekako pobegne od njih.

A na njima još izbezumljeni ljudi vrište i zapomažu... Jeza... Četiri bungalova se zakačili na suprotnom rifu i tu i ostali, a jedan preko rifa i niko ga neće nikada naći u dubokoj vodi okeana. Ne tonu direktno nego ukoso i ko zna gde su.

Topli pozdravi sa južnih mora,
Vanja"
Priredila B. Bošnjak
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.