Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 09:46:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Studentski Limbo  (Pročitano 5408 puta)
17. Jun 2014, 14:45:24
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Benq 
Evo ubih se zadnjih 20 dana razmisljajuci o ovome ,pa da vidim ima li jos neko da pruzi neki uvid iz druge perspektive Smiley

Trenutno studiram etf ,i recimo da nisam bas...dobar student Smiley U septembru bi trebalo da upisujem 4tu godinu , a ja imam samo 13 polozenih ispita do sad . Prve 2 godine sam bio poprilicno opusten , i pripisivao sam svoje lose rezultate tome sto zaista nisam bio posvecen fakultetu , tacnije nisam ga smatrao glavnom obavezom u zivotu . Onda sam ove godine prionuo , provodio dosta vremena u citaonici , bio relativno redovan ,tacnije  ulozio sam onoliko vremena koliko sam bio spreman da predam fakultetu i kad sam ga upisivao , i opet polozio svega 7 od 12 predmeta

.Tokom citave godine , izuzev mozda 2 predmeta , sve sam ucio samo u svrhu polaganja , ne u svrhu stvarnog sticanja znanja iz te oblasti , i to me ubijalo . Jednostavno ,ucim ,besciljno . Sama pomisao na to sta cu da ucim me nenormalno ubijala u pojam . Citava situacija je ,naravno , uveliko uticala na ostale sfere zivota .
-Osjecaj da zivim kao parazit mojim roditeljima

-Osjecaj krivice zbog svakog trena potencijalnog uzivanja(iako srecu u potpunom smislu rijeci odavno nisam osjetio Smiley Smiley ),jer imam ogromne kolicine materijala koje treba da predjem .

-I naravno , najbitnije , osjecaj potpune promasenosti u zivotu Smiley

Kad sam vidio svoje rezultate , poceo sam da smatram da zaista nisam sposoban ,ne samo da zavrsim fakultet , nego i da sjutra budem dobar u poslu koji budem radio sa tom diplomom(pucam na inzinjera automatike )

Ukazala se opcija prebacanja na laksi fakultet , vezan sa informacione tehnologije ,ali bi me to prebacanje kostalo jos jednu godinu . Tako da ,iz mog ugla ,ovo su opcije koje imam :

Jos 3 godine ovde gde sam ,od kojih ce naredne 2 biti relativno malo vezane za ono sto me interesuje , dok ne dodjem do 4te , i nastavice se ovakav pakao (u blazem smislu )

Ili jos 4 godine novog fakulteta , okoline ,koji  pored toga sto cu uciti nesto koliko toliko lakse i interesantnije(makar meni licno ) ,ostavice mi i vremena da se bavim dodatnim stvarima koje zelim da ucim (kursevi stranih jezika i sl )

Da li je neko bio u slicnoj situaciji ? Da li je trenutno olaksanje koje se sticalo promenom fakulteta prevagalo u odnosu na osjecaj odustajanja od nekih ranije zadatih ciljeva ,i osjecaj nesposobnosti postizanja istih ?

Izvinjavam se za duzinu , ne umijem kratko da se izrazim Smiley
IP sačuvana
social share
It's only once we have lost everything that we are free to do anything
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Evo napisacu ti sve od srca, najdobronamernije pa ako nadjes nesto korisno ekstra.

Prvo vidim, po onome sto pises, da ti ta materija ne lezi. Veliki problem je sto si je zapoceo, prosle godine a nisi postigao neki uspeh. Nema filozofije- imas dva puta- da nastavis ili da odustanes. Ako nastavis, budi prisutniji na faksu, upoznaj ljude, drzite se zajedno i razmenjujte informacije. Time cete "gurati" jedni druge i mozda tako ce ti biti lakse da zavrsavas.
Moj ti savet  da ne prelazis na visu, jer ako nemas afinitet prema toj oblasti i visa ce ti biti teska. Imaces tak entuzijazam na pocetku ali ce ubrzo splasnuti.

Sto se "promasenosti" tice, susreces se sa osnovnim pratiocem studiranja na drzavnom fakultetu. Upao si u to stanje da te posmatraju kao sredstvo od kojeg ce uzeti sredstva. Zato saplicu studente na svakom koraku. Nisi ti kriv.

Studiranje nije trka na 100 metara. Ono je maraton. I ono je borba uma. Rimljani su imali genijalan izraz- Ora et labora. A ti zapni i ne odustaj!!! Ovoj zemlji nikad dosta inzinjera!
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 35.0.1916.141
svi na etf- u su pre ili kasnije dosli u tvoju situaciju, neko sa vise i neko sa manje polozenih ispita.. taj fakultet coveka unisti i razori, ali ga i navede na razna preispitivanja, kao tebe sada..
moje misljenje je da treba, tacnije moras da nastavis sa studiranjem.

odustajanje posle toliko godina studiranja, makar to bilo potpuno sarlatansko studiranje, je besmislenije od samog tvog nacina studiranja i osnosa prema tvom zivotu.. naravno da si upao u hiljadu bedaka i naravno da se osecas kao parazit i naravno da se ne secas kad si osetio pravu srecu.. to je sve sasvim normalno za periode u zivotu koji su potpuno drugaciji od onih kojima si se nadao

prelomi i stisni muda.. za svoju buducnost  Smile uhvati se u kostac sa tom svojom bednom svakodnevicom i nemoj da pustis uopste da te poljulja pomisao na jos nekoliko godina itd.. to je samo studiranje seti se.. ljudi nakon saobracajnih nesreca uce godinama da ponovo hodaju.. ili da drze noz i viljusku  Smile

nekoliko godina smaranja je nista u odnosu na to sto ces jednog dana imati u rukama diplomu sa kojom zapravo mozes da uradis nesto pametno (npr da se ukrcas na gate B na aerodromu nikola tesla i odletis u picku materinu negde gde ce neko zapravo da ti nadoknadi te godine kad si bio blizu da se izbodes od besmisla) ili da radis u svojoj zemljici nesto zbog cega ces biti zadovoljan.. kako god ti drago..

sve u svemu, nemoj biti tupson sad kad si vec uradio pola posla.. i to prebacivanje na drugi faks.. to je za pi*ke  Smile  razumela bih da hoces da putujes, da slikas prstima na Andima, da setas stazom hodocasnika u spaniji, da zivis sa aboridzinima, lovis losose.. bavis se humanitarnim radom..

ali da prekines faks na vise od pola, da bi se prebacio na deset puta gluplju i neperspektivniju stvar  .. molim te udari sebi jak samar i idi u citaonicu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Pa sta ga znam, moje dve koleginice su dogurale do 4-te godine Ekonomije pa promenile faks i zavrsile u roku Pedagogiju. Na moje pitanje zasto su promenile faks ako su vec dogurale tako daleko rekle su da im jednostavno "nije islo i nisu se videle u tome". Tako da, moras sebe da zapitas da li sebe vidis u tome sto ces da zavrsis. Ako vidis, onda "zagrej stolicu" i zavrsi ga kada si vec blizu kraja, ako ne vidis onda promeni faks pa se prekvalifikuj...
« Poslednja izmena: 17. Jun 2014, 17:42:20 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 35.0.1916.141
ekonomija i pedagogija  Smile ocigledno licnosti izgubljene u prostoru i vremenu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Benq 
Ekonomija je najcesce prirodan put za ljude koji nemaju neka duboka interesovanja za nesto... Smiley

A sto se tice toga dokle sam sa studiranjem , od ovih polozenih predmeta svega su 2 "teska" predmeta ...svi ukupno jedva izbace preko 60 ECTS kredita Smiley

Edit:Takodje , razlog koji je pokrenuo sve ovo komesanje kod mene je cinjenica da sam dosao do informacije da je to smjer sa kojim nije bas prelako doci do posla,dok studenti vise ,realno gledano , nalaze poslove fino Smiley
« Poslednja izmena: 17. Jun 2014, 18:39:32 od ElemenTalisT »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Nisu se nasle u tome i promenile nesto. Nije ni ispalo lose s'obzirom da su zavrsile sve u roku. Smiley

Tako da, ako te interesuje elektrotehnika nastavi to, ako ne onda menjaj neki drugi smer...

Inace, to sto ti osecas oseca i jedno 90% studenata sigurno. Tako da, nije to nista toliko katastrofa.  Smile
« Poslednja izmena: 17. Jun 2014, 18:55:05 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Benq 
Ja na sve strane slusam kako ljudi pricaju da su im studentski dani bili najljepsi , pa eto..zato se zapitah Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Sony 
Pa nisu im sigurno bili najlepši zbog višednevnog štrebanja jbg. Smile
Ima tu mnogo dobrih stvari, pogotovo ako se studira negde van svog mesta.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
SonyEricsson W800i
Ja na sve strane slusam kako ljudi pricaju da su im studentski dani bili najljepsi , pa eto..zato se zapitah Smiley
Mozda cu kasnije napisati nesto duze, ili mozda neki pp, posto sam se i sam susreo na istom fakultetu sa slicnim poteskocama.
Uglavnom su ljudima najlepsi zato sto ne zahtevaju svi fakulteti odricanja koliko zahteva recimo etf, sto zbog svoje tezine, sto zbog gomile predmeta na kojima se trazi stvarno jako znanje ( nekad to stvarno ide do umobolnosti gde umeju da ne priznaju neke krucijalne poene iz razloga tipa " kolega, ovo vam je visak " , za tacnu formulu koja koja se objasnjava u definiciji ... bukvalno izdrkavanje ) - a uglavnom nemaju veze sa buducim smerom ... Mada opet, moze i ovde da se uklopi fin zivot, samo je bitno biti organizovaniji, postovati plan, i ocistiti skroz prvu godinu ( a koliko vidim, izgleda ti je neka mata ostala, ili oet ... dok se to ne resi, tesko se dise  Smile ).
« Poslednja izmena: 21. Jun 2014, 03:21:26 od boki_grobar »
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 09:46:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Limbo Studentski

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.