Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Stranac tamo, stranac ovde: Gastarbeiteri "  (Pročitano 38035 puta)
20. Dec 2007, 16:06:51
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Beograd -- Život gastarbajtera iz Srbije tema je večerašnje emisije B92 istražuje.

B92 istražuje kakav je život gastarbajtera i da li su kasno postali svesni činjenice da se privremeni rad u inostranstvu pretvorio u stalni boravak u tuđini. Takođe, pitanje je kako njih prihvataju ostali stanovnici rodnih mesta, na primer kako ih doživljavaju meštani Kostolca.

Emisija "Stranac tamo, stranac ovde" emituje se večeras u 21 sat na TV B92.

Mali isjecak!
http://www.youtube.com/watch?v=_Q4nIOmABkQ
« Poslednja izmena: 20. Dec 2007, 16:27:22 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1826
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple k750i
Ziva istina ovo sto kazu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Pa eto da cujem kako ljudi ovdje na forumu to vide...

Ja za mene naprimjer mogu reci da nikada se nebih vratio u HR...ili bilo gdje na Balkan...ja sto ocekivam od jedne drzave to jeste sigurni radni odnos, bez ikakve korupcije u zdravstvu,stabilnu ekonomiju...i jos sto stvari! I naravno adekvantnu placu za ono sto radim... ja sa mojim poslom ovdje zaradim 2500€ a dole u HR mi najvise mozda 1000€ i to jedino u Zg i to maksimum... a 2500€ (neto) je u Njemackoj pocetna placa!

A evo jedan odlican komentar sa B92 na tu temu:

"Jedu konzerve... kučići..." Da li treba da se doda nešto na ovaj komentar? Pretpostavljam da taj meštanin Kostolca nikada nije bio kod tih koji "jedu konzerve". Ovo je takav stereotip ljubomore i primitivizma da u stvari nije vredan komentara. Da poručim nekima u Srbiji: odavno su prošla ta vremena sa konzervama, još pre 20-ak godina. Čini mi se da su takva vremena mnogo bliža Srbiji i da je način ponašanja i življenja u Srbiji daleko od bilo koje normale (za većinu stanovnika).

(goranm, 20. decembar 2007 14:20)
« Poslednja izmena: 20. Dec 2007, 16:24:08 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
I da li si im dao intervju? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
I da li si im dao intervju? Smiley

Hahahaha znao sam se da ces se ti javiti i mene prozvati ali zato mi i jesi simpaticna uvijek!

Nisam dao Anea, posto sam njemacki drzavljanin oni me netretiraju vise kao gastarbeitera nego kao Deutscher!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

i love wolf

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia n73
to je sve tako samo treba skontati jednu stvar vratit se mozes kada hoces a papire koje tamo dobijemo da mogu ici gdje hocu u Srbiji se nece moci zadugo dobiti nazalost  Smile
IP sačuvana
social share
nediraj vuka777 dok spava jer to rijetko radi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Za tebe kao sad vec nemackog drzavljanina je mozda dobro . Isto ne znam sta imas od skole , pretpostavljam da si fakultetski obrazovan , sto je sasvim drugacija igra . Ljudi iz Srbije koji gore odu sa fakultetskom diplomom , pogotovu oni sa visokim prosekom , zive dobro . Vecina ljudi koji iz Srbije odlaze tamo nemaju skolsku spremu vecu od cetiri razreda srednje skole , to je maksimum , mnogi nemaju ni to .

A znas dobro kako ti ljudi prolaze u Nemackoj . Mozda rade za dobru platu , ali rade teske fizicke poslove , ono sto Nemci ne zele da rade . Kad sam bio kod tetke tamo , Nemci su pricali da bi bez Srba i Turaka pocrkali u djubretu . Jos cesce je da rade i manje placene poslove , pa bracni par jedva isteruje kraj sa krajem . Mada i zavisi sta zele , ako su tamo samo da zarade neke sitne pare i da se vrate za dve do tri godine da bi probali da pocnu posao u Srbiji , onda i nije problem , odu rade , dodju kuci , spavaju i tako tri godine pa posle glume gazde ovde . Ako zele da tamo stvarno zive , da otkupe stan , skoluju decu , onda je sema jedan legalni posao , i jedan na crno , pa jedan otplacuje kredite , a od drugog se zivi . U principu , svede se sve na to da ti zivis kao kuce da bi ti deca sutra normalno zivela , a ti ako uspes da prozivis nesto kad odes u penziju , dobro je .

Zapad je raj na zemlji za samo dve vrste ljudi sa Balkana : visoko strucne odskolovane strucnjake i kriminalce . Za sve ostale isto je kao i ovde , mozda cak i gore . Njihova deca ce mozda biti u dobrom polozaju , ali oni sami nikako .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3X
Miodrag2
Misliš li da ti ljudi o kojima pričaš, ovde u Srbiji mogu da prežive od svoje plate. Po tebi ispade da je Srbija raj na zemlji u odnosu na Nemačku. Znaš li da je plata u delti 12 000 dinara, pa ti vidi koliko dana čovek može da živi sa tim, a radno vreme u delti je od jutra do mraka. Razumem da ti želiš biti patriote, ali nemoj terati druge da budu patrioti praznog stomaka.
IP sačuvana
social share
Misli svojom glavom.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Miodrag2
Misliš li da ti ljudi o kojima pričaš, ovde u Srbiji mogu da prežive od svoje plate. Po tebi ispade da je Srbija raj na zemlji u odnosu na Nemačku. Znaš li da je plata u delti 12 000 dinara, pa ti vidi koliko dana čovek može da živi sa tim, a radno vreme u delti je od jutra do mraka. Razumem da ti želiš biti patriote, ali nemoj terati druge da budu patrioti praznog stomaka.

Pod brojem jedan , ja nisam rekao da je zivot u Nemackoj gori od zivota u Srbiji , niti da je isti za sve . Ja sam jasno rekao da zivot za odskolovanog coveka , za strucnjaka u nekoj oblasti u Nemackoj moze biti med i melko . Na zalost , ne mogu svi u ovoj Srbiji da zavrse fakultete , niti mogu svi da zavrse sa prosekom vecim od 9 , pa da ih tamo ceka dobar posao i plata sa kojom mogu sebi da pruze sve i da ni u cemu ne oskudevaju . Takodje sam jasno rekao o kojoj strukturi ljudi govorim , a na zalost svih nas , ti ljudi su najbrojniji u svim zapadnim zemljama .

Medjutim , problem sa tobom i sa ostalim LDP-ovcima je sto vi u glavi imate unapred ugradjene programe i stereotipe o svemu , vi ne citate sta covek pise , ne razmisljate o tome , vec cim vidite nesto sto se u vas unapred ugradjeni program ne uklapa , napadate ga i to bez ikakvih argumenata .

Ja nisam rekao da ljudi mogu ovde bolje da zive sa tom platom koju imaju , ona je jedva dovoljna za prezivljavanje . Ono sto sam ja rekao je da kada neko odavde ode neobrazovan tamo , ili sa niskim nivoom obrazovanja , pa jos ako ne zna jezik , ili ima skolu cija se diploma ne priznaje tamo , pa mora da polaze ispite da bi mu je priznali , ne moze da bira kakve ce poslove raditi , niti moze da racuna na veliku platu . Ako jos taj covek ili zena zeli da ostane tamo i da tamo zivi , da otkupi stan , da odskoluje decu tamo , a ne da ih salje na cuvanje i skolovanje kod babe i dede , njemu ce se zivot svesti na rad od jutra do mraka . Njegova deca ce moci da zive , jer ce imati nemacki pasos i biti priznati kao ravnopravni gradjani , imace otkupljen stan , pa platu nece trositi na kredite za stan i ostalo , bice odskolovani i diploma ce im biti priznata i moci ce lako da nadju dobro placen posao . O tome sam ja govorio . Nece ti ljudi crkavati od gladi , imace veci standard zivota nego mi ovde , ali u njemu nece moci da uzivaju oni , vec tek njihova deca . Oni za to nece imati vremena .

A o kucama koje se grade ovde tako sto se napabirce krediti , pa se posle cele godine u Nemackoj jede klot pasulj da bi se ti krediti otplatili , o tome da i ne pricamo .

Za razliku od mnogih ovde na forumu , ja sam u Nemackoj bio u tri navrata po mesec i vise dana kod tetke , i na licu mesta mogao da vidim kako zive gastarbajteri tamo . Nije isto kad ti negde odes na ekskurziju , ili kada negde provedes mesec i po do dva meseca i gledas svakodnevni zivot tih nasih ljudi . Moja tetka se tamo udala za Nemca , pa je malo bolje prosla , ali kako pojedini ljudi tamo zive , sacuvaj boze . A da ima i onih koji zive dobro , i to je cinjenica , samo ih nema ni priblizno toliko koliko mi mislimo .
« Poslednja izmena: 21. Dec 2007, 08:24:46 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma emisija je cirkus,nekažem da nema ljubomore kod naših ljudi prema gastarbajterima ali brate i oni satraše kad dođu,te ovo kod švabe nema te drugu bi ti pesmu pevao da si u nemačkoj te ovo te ono...
kao da su tamo popili svu pamet ovoga sveta,a kad ti njima nešto kažeš oni se vređaju e jeb...

Citat
A evo jedan odlican komentar sa B92 na tu temu:

loš ti je izvor skroz,kako to da se hvatate samo za te pljuvače  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.