Poreski dug napravljen preko trgovine bakarnim cevima iz Grčke za Srbiju. Najveći srpski dužnik je u bankrotu, bez imovine, razveden i krije se
LESKOVAC - Prema nezvaničnim informacijama poreski dug Novica Jovanović, zvani Taba, napravio je baveći se uvozno-izvoznim poslovima, preko firme "Manci kompani", koju je osnovao u ime svog poznanika iz Leskovca da bi je kasnije prodao pravom vlasniku.
Ostaje nejasno kako je postao najtraženiji stanovnik Srbije zbog dugova državi za porez od čak 308 miliona dinara.
Jovanovićev biznis se neslavno završio, jer je odluku da firmu prepusti ortaku, doneo zbog lošeg poslovanja. Pored ostalog, on je uvozio bakarne cevi iz Grčke koje je potom izvozio u Bosnu i Hercegovinu. Zbog tog posla, kako nezvanično saznajemo, njegov imenjak i prezimenjak iz istog sela, imao je probleme sa policijom, jer su ga inspektori za privredni kriminal privodili zamenivši njihove identitete.
NEIZVESNO NIJEDNA zvanična institucija još nije potvrdila da je traženi Novica Sretena Jovanović zaista Taba, ali je, prema nezvaničnim informacijama, sve izvesnije da je reč baš o njemu. Država će, po svemu sudeći, ostati kratkih rukava, jer Tabine dugove, kako nezvanično saznajemo, neće imati od čega da naplati. Pre toga, predstoji i posao da se pronađe nova Tabina adresa.
Tabi niko ne uspeva da uđe u trag. Niko ne zna gde se sada nalazi. Upućeni kažu da je veoma siromašan, razveden je i nema nikakvu imovinu. Nezvanično saznajemo da je njegov otac, dvospratnu porodičnu kuću prepisao drugoj deci. Oni koji Novicu poznaju, opisuju ga kao veoma problematičnu osobu, i ne žele da govore za medije, jer se plaše posledica. Policiji je poznat više od 15 godina, kao švercer. Njegova majka Radmila (77), rekla je za "Novosti" da ne zna ništa o poslovima svoga sina i da on, od kada se razveo, ne živi u porodičnoj kući.
- Ne znam čime se bavi i od čega živi, ali znam da para nema - kaže Radmila.
- Novica je mnogo razočarao oca koji je morao da vraća njegove dugove. Jednom prilikom čak 70.000 maraka. Ona je potvrdila da je Novica ranije otvarao neke firme i pretpostavlja da su dugovi u tom periodu mogli i da nastanu.
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.