Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tehnologije koje će promeniti život ljudi do 2100.  (Pročitano 1675 puta)
02. Maj 2011, 05:39:19
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
MOSKVA

Profesor teorijske fizike Univerziteta Siti u Njujorku Mičio Kaku je ukazao da se do 2030. očekuje nekoliko značajnih naučnih otkrića, uključujući kontaktna sočiva s pristupom internetu.

Na prototipu takvog uređaja radi profesor Babak Parviz s Univerziteta Vašington, koji je za londonski dnevnik "Tajms" pojasnio da će taj uređaj moći da raspoznaje lica ili da automatski prevodi sa stranih jezika.

Očekuje se da će se do 2030. u slobodnoj prodaji pojaviti "rezervni delovi" za ljudski organizam.

Već i sada naučna dostignuća omogućavaju da se naprave hrskavica, kosti, koža, uši, nos, krvni sudovi, srčani zalisci, mokraćna bešika i traheje.

Do tada će čovek, možda ovladati i telepatijom.

Paralizovanima već i sada ugrađuju u mozak mikrosheme, uz pomoć kojih oni snagom svojih misli uče da pišu elektronska pisma, da igraju videoigrice i surfuju internetom.

Inženjeri kompanije "Honda korporejšen" su na tom principu stvorili robota.

"Postoji verovatnoća da će naučnici do 2070. uspeti da ožive izumrle životinje", kazao je profesor Kaku, prognozirajući kakva će se naučna dostignuća pojaviti do 2100. godine,

Do sada je već dešifrovan genom neandertalca, a u naučnim krugovima se govori o perspektivama ponovnog oživljavanja tog pretka čoveka.

"Mislim da će to biti moguće kada dobijemo instrumente za genetske manipulacije. Takvi instrumenti će se teoretski pojaviti pre ili kasnije. Pitanje je samo da li je to potrebno raditi", ukazao je Robert Lanza iz korporacije "Edvansd sel teknolodži".

Do 2070. se očekuje i pojava tehnologija koje će omogućiti da se uspori starenje čoveka, a do 2100. se mogu ostvariti maštanja naučnika o "materiji koja se može programirati", odnosno menjati oblik.

Početkom 22. veka pojaviće se kosmički brod koji bi mogao putovati ka zvezdama, smatraju naučnici.

Do tada će ljudska civilizacija odneti pobedu nad rakom, a očekuje se i "stapanje čoveka sa robotima".

"Do 2100. će u naš svakodnevni život ući razumni roboti, ali mi nećemo biti odvojeni od njih, već ćemo pre sami delimično postati roboti i biti povezani s robotima", prognozira naučnik Rodni Bruks s Tehnološkog instituta Masačusets.

Do tada će doći i do prodora u kosmičkom turizmu, što je povezano sa stvaranjem kosmičkog lifta.

Izvor: RTV
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Uvek su me uveseljavale futuristicke prognoze. Najinteresantnije ih je gledati posle 50 ili 100 godina. Resih da prvi put u zivotu pokusam da dam svoje misljenje o svakoj i tako i sebe upisem u listu onih koji ce ispasti smesni nakon 50 ili 100 godina, mozda i pre, a mozda i posle. Smile

"...uključujući kontaktna sočiva s pristupom internetu"  - jbt, pa i ovako se vise ljudi ne druze, jos mi samo fale da mi internet bljuhnu u oko. Potpuno ludilo. Na kraju cemo biti na internetu dok spavama Smile

"uređaj moći da raspoznaje lica  (zar nije poenta da ja raspoznajem a ne uredjaj)... ili da automatski prevodi sa stranih jezika"  - ovo mi je ok, ali sve ce manje ljudi znati neki jezik, a mozda ce i zaboraviti da govore bilo sta vremenom

"Očekuje se da će se do 2030. u slobodnoj prodaji pojaviti 'rezervni delovi' za ljudski organizam"  -   he, he, 'molim vas tri kile rezervne jetre, sinoc sam imao zescu pijanku sa druztvom', ili, ono, mali oglasi 'prodajem neotvoreno pakovanje penisa XXL najnoviji model sa jednogodisnjom erektivnom garancijom, placena ugradnja i servisiranje.' Smile Smile Smile

"Do tada će čovek, možda ovladati i telepatijom" - ovo sve nesto mislim da ce da bude kada bizonima narastu krila.

"Paralizovanima već i sada ugrađuju u mozak mikrosheme, uz pomoć kojih oni snagom svojih misli uče da pišu elektronska pisma, da igraju videoigrice i surfuju internetom" - ovo je ok

"Postoji verovatnoća da će naučnici do 2070. uspeti da ožive izumrle životinje", pa dobro, majku mu, nije im dosta sto su ih istrebili, sada oce ponovo da ih stvore, pa ce posle opet morati da ih istrebljuju; uostalom gde ce da ih smeste, kad ni ove sto su zive vise nemaju sanse... potpuni besmisao. Samo mi fali da me nocu negde u parkicu prekolje sabljasti tigar, jbt! Smile

"Do sada je već dešifrovan genom neandertalca, a u naučnim krugovima se govori o perspektivama ponovnog oživljavanja tog pretka čoveka"  - e, najeba i neandertalac.

"Mislim da će to biti moguće kada dobijemo instrumente za genetske manipulacije. Takvi instrumenti će se teoretski pojaviti pre ili kasnije. Pitanje je samo da li je to potrebno raditi" - ajde! Ovaj Robert Lanza je stvarno mudo kada se ovo upitao. Ne mogu da verujem, koja inteligencija!

"Do 2070. se očekuje i pojava tehnologija koje će omogućiti da se uspori starenje čoveka, a do 2100. se mogu ostvariti maštanja naučnika o "materiji koja se može programirati", odnosno menjati oblik" - taj vecni san o besmrtnosti je vec izandjao, zelja za mladoscu je isto tako bolesna. Najgore je sto moze da se desi da se zemlajsko drustvo podvoji, ne samo na bogate i siromasne kao sada, nego i na dugo mlade i one koji stare i umiru. Neminovno ce to dovesti do sukoba - ljudskoj pokvarenosti i halapljivosti nikad kraja; uostalom citajte strip "Dzeramaja" u njemu ima bas takva epizoda. Sto se tice materije koja menja oblik to je ok, samo prvo da se izbegne pojava "sivog mulja" koji bi mogao unistiti planetu. Ko ne zna, "sivi mulj" nastaje tako sto se hipoteticke nano strukture (velicine molekula) koje se samostalno umnozavaju, koristeci pri tome materiju (atome i molekule) na koju nailaze. Ukoliko se takve strukture stvore a ne mogu da se kontrolisu, ode sve u vrazju mater - nece nam ni trebati asteroid za smak sveta!

"Početkom 22. veka pojaviće se kosmički brod koji bi mogao putovati ka zvezdama, smatraju naučnici" - dobro, a ko ce da ga plati?

"Do tada će ljudska civilizacija odneti pobedu nad rakom, a očekuje se i 'stapanje čoveka sa robotima'." - za rak, to je ok, bilo bi vec vreme, a za ovo stapanje... znaci bice Sajlonci. Jbg.

"Do 2100. će u naš svakodnevni život ući razumni roboti, ali mi nećemo biti odvojeni od njih, već ćemo pre sami delimično postati roboti i biti povezani s robotima" - dobro, ali prvo da taj koji hoce da se poveze sa robotima prodje zestoke psiho testove - pa ne moze svaka budala ni da vozi auto a kamoli ovo. Ima da bude zloupotrebeeee... ti naucnici nisu po nekad uopste cisti, majke mi.

"Do tada će doći i do prodora u kosmičkom turizmu, što je povezano sa stvaranjem kosmičkog lifta" - turiste nikada nisam voleo, ali do tada cu ja biti vec na vecnim lovistima, tako da.... Ovo i ono prethodno, obecava pravi pravcati haos na zemlji i u svemiru. Ne samo da ce ljudi da se tiskaju i guraju svuda vec jos i njihovi roboti i roboti njihove dece, rodbine, ujaka, strine, zaovine pastorchadi...

Neka hvala, bolje biti i pijan i star, nego robot, i to jos u gomili!
Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Maj 2011, 01:18:21 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
pa dobro ovo je iz njegove knjige fizika buducnosti,malo se micio bacio u mastarije a posto je evolucionista nije mu jasno da je za par decenija gotovo sa ljudskom vrstom
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Eh, sad! Gde bre gotovo sa ljudskom vrstom, pa mi smo bre najgora gamad koja ce zagaditi vasionu. Ne samo da ce da izumru svi na planetama  u sistemu vec i svi vanzemaljci redom u galaksiji - samo je pitanje vremena. Sve cemo mi njih da sjebemo, videces! (tj. videce vec neko jednom tamo nekada itd Smile ) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S10
Ko kaže da se Jurasic Park neće obistiniti? Smiley
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.