Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Štabna ratna vežba VS prvi put po NATO procedurama  (Pročitano 1908 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
uj, mozda se Nato (Otan) i razmontira dok mi udjemo u njega. Onda sve je opet bila zajebancija.
Ко зна шта ће бити са ЕУ, можда то замени НАТО.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Niko ne zna, ali moze se pretpostavljati. Jasno mi je sta Hasbiba misli - uvek mora biti neke ravnoteze. Ali ovi delovi Balkana su na zajebatom mestu - uvek na granici istoka i zapada. Pa cak da se ta granica pomeri ka istoku, opet u slucaju nekog raspada mi ostajemo najistocnija evropa.
Pazite, Turci iako su u Nato-u ipak su blizi istoku nego Evropi, pa ako dodje do poremecaja (raspad Nato-a, promene itd), postoje sanse (sve zavisi od politike) da se ona prikljuci radikalnije islamskom bloku. U tom slucaju opet mogu potencijalno stradati isti: Grci, Makedonci, Srbi.

Mada nisu bezbedni ni u UK (veliki broj muslimana - pakistanci uglavnom), Francuska (da  ne pricamo), Nemacka (Turci, i ostali).

Sada je samo pitanje sta ce se desavati u muslimanskim zemljama, da li ce preovladati fundamentalni ekstremi ili ne. Evropa ima kod kuce ispravan zvanican stav -jednakost prema zakonu, bez diskriminacije, (samo je pitanje kako i koliko ga primenjuju), ali van kuce dozvoljava sebi (kao i USA) da drugima kroji sudbinu izvlaceci po starom receptu, materijalnu korist za sebe. Licemjerje, dupli standardi itd.
Muslimani polako naseljavaju Evropu, ali mislim da mali broj prihvata novi nacin zivota - pre ce biti da zadrzavaju svoj i da se drze nekako odvojeno (cast izuzecima). Naravno nisu svi muslimani teroristi, kao sto bilo koji narod nemoze biti generalno okarakterisan kao los ili zao. Ima samo losih pojedinaca ili grupa, koje cine zlo i naopako. Muslimani moraju zauzdati svoje ekstreme (kao i svi drugi).

E sad, tu stvar covecanstvo nije uspelo da resi hiljadama godina (pogledajte samo sviju nas iz bivse SFRJ), nego se lepo povremeno na raznim stranama sveta, u razno ili nekad isto doba, pobiju (jace ili slabije).
Tako...sta da kazem? Sve jemoguce i nikad se ne zna sta moze biti.

Uhh! Preterao sam Smile - spava mi se!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Papalu
U pravu si ali verovao ili ne tamo nekada davno postojala je jedna drzava koja se zvala Jugoslavija koja je silom prilike izucavala obe strategije i napravila svoju koja moze da se suprotstavi i tadasnjem SSSR i NATO,e vidis to jeste najbolji prilaz,ali mozes da zamislis da kada nasa vojska napravi dve ili tri ogromne baze i kada sve snage budu u te dve/tri baze u slucaju sukoba svi znamo sta ce prvo da se poravna sa zemljom a posto nemamo vazduhoplovstvo verovatno bi izgubili 90% vojske u prvih nekoliko sati tog nekog rata,pogledaj prvi zalivski rat,iracani su koristili taktiku koju su pokupili od amera i u prvih nekoliko sati izgubili su malte ne celu vojsku a samo su komunikacije ostale na sovjetskom sistemu i samo su one i radile tako da se ogroman deo Irackih jedinica povukao i pored brzog napredovanja amera.
A 99' je pokazala koliko su Titovi generali bili genijalni,ceo NATO savez je uspeo da unisti 5 tenkova (5 UCK,1 ostecen),573 vojnika,5 aviona bez radara,i pobije 5000 civila svaka cast,da znaju da gadjaju skole znaju da im ide protiv bolnica i porodilista ide im,da su nasli 3 armiju jesu kurac,sa sve satelitima,avaksima i deda mrazom na njihovoj strani ( o UCK da nepricamo),to sto se mi pravimo kako necemo ratovati sa NATO paktom sve je to super,ali to ce desiti pre ili kasnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
" ... i deda mrazom na njihovoj strani"  : Smile Smile Smile
Ok, eizo, shvatam. Znaci imamo mi dosta dobru skolu sto smo i pokazali obzirom da su nas napali mnogo jaci sa mnogo savremenijim oruzjima. Moze da se kaze da nam nisu rasturili voojsku, sta vise nisu uopste koliko bi se ocekivalo. Znaci, mi znamo poso. Al izgleda da je sada vreme politike, i to takve koja zahteva uvlacenje u b....u, pa prema tome sve sto je domace a dobro ima da nije dobro, vec da se zameni evropskim, jer ono je dobro, kad tako oni kazu. Oni imaju standarde, zamisli. Imaju procedure, bre. E sad, neznamo mi sta su procedure dok nam to oni ne objasne. Ma mi neznamo ni sta je topla voda dok nam to ne objasne na specijalnom kursu koju organizuje demokratska Evropa i organizacija neznam ti koja, tandara mandara.
A kad bi rekli ne (napr. hvala vam ali mi necemo u evropu, mislim valjda se mi pitamo ocemol' u Evropu..., ma ne pitamo se -u tome je stos) udarili bi nam gomilu sankcija, podmetanja i na kraju poceli opet da tuku po nama.

Pa Evropa se nasisala i napljackala Azije, Afrike i Juzne Amerike, a sada to isto nastavlja svuda, samo u prikrivenom obliku. Nasi politicari su bili toliko glupi da su mislili da oni samo mogu pljackati. Ovi su bre stariji, rade to stolecima, i trebalo je biti mudar pa odmah u prijateljstvu podeliti s njima. To mu doce kao neki medjunarodni reket. Neces reket, evo ti sankcije, rat, bombe.  Smile
Ne mozes jaci su. Kad ojacas onda se k...i.

Al, sad je kasno, sada mora da trpis i da izduras, da stanes na noge polako, pa da ojacas, pa opet pametno, pa ko zna kada tamo negde, ako u medjuvremenu ne bude ratova, budes neki parametar. Huh!

Pravi ratnik zadaje udarac u pravo vreme - veoma vazna stvar. Smile

Dans sam cuo vest -ovaj nas ministar Sutanovac, da ce skoro stici 5 MiG-ova 29 sa remonta, te jos nesto o modernizaciji vojske i resavanju mnogih pitanja u vezi vojske. Mozda se nesto polako mrda. Zivi bili videcemo. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pa tu si u pravu ja uopste ne sumnjam u nesposobnost nasih politicara,i kamen bi pokvarili i ima stvari koje treba uzeti iz NATO sistema (nemci izmislili btw) ali treba ga dobro pogledati uporediti sa Ruskim i onda izvuci najbolje iz oba a ne uzimati sve i kopirati bez razmisljanja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma, pokupi i skupljaj sve sto je ok, svoje cuvaj. To ti je Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ratna NATO put

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.331 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.