IN < - Šta znači biti Srbin? - >LO
(1/61) > >> :: Odgovori!
Autor: Arijada :
Kako je biti Srbin?


Kako je danas biti Srbin, kako se osećate u svojoj koži? Ponosno, ojadjeno, sramno ili ne razmišljate o tome?
Da li je biti Srbin ili osećati se Srbinom dar od Boga ili kazna? Sve o tome....evo i sličice  :[115]: :DObavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora cg_ac (Vreme: 17. Feb 2012, 18:12:29)

Autor: cg_ac :
Bila je vec slikica tamo gde jeste...
Ali da ne bi opet iskukala za odlock ide na nacionalisticki forum!
Autor: Arijada :
Nije poenta u sličici nego u naslovu teme.. I nije poenta u kukanju nego medjuljudsko-normalnim odnosima i logično-realnom shvatanju teme.

Evo nađoh nešto vrlo poučno, nije loše pogledati (ne traje dugo). Priča za  koji žive na ovom tlu a zaboravili su na osnovne vrednosti ljudskosti, pre svega,  a i o tome šta znači biti Srbin. Dobar podsetnik za mnoge "smele" istoričare, novinare, reditelje, režisere, političare i razne pametnjakoviće koji u poslednje vreme sebi daju za pravo da pune medije neistinama i malicioznim bljuvotinama po Srpski narod. Ovo je priča jednog hrabrog čoveka, samo rodjenog u Švajcarskoj a opredeljenog, kako je sam isticao, Srbina - Rodolf Arčibald Rajs!
Autor: dabisha :
nije mi bitno to sto sam srbin dok god nemam posla sa nekim koji smatra da jeste bitno sto sam srbin.
taj me smara, mrzi, voli ili hoce da me zakolje

da nema tih ljudi, stvarno bi me bolelo uvo
Autor: Arijada :
To sve nije dobro za tvoj sopstveni identitet. Nesreća koja prati ovo podneblje jeste u tome da su se izgubile neke tradicionalne vrednosti. Dok god one ne postoje i identitet je na slabašnim nožicama i ličnost je nesigurna. Svi pričamo kako je Švajcarcima super ili ne znam Amerima, Nemcima itd. Ono što oni u biti nose to je svoj jasan i čvrst identitet i tada su sposobni da druge vole i ne vole. Ali ni jednog momenta nemaju nedumicu ko su i gde pripadaju. To nije nacionalno pitanje, kako su mnogi pokušali da ga nazovu, ne bi li smo se stideli sopstvenih korena, to je nešto što smo mi, bili dobri ili loši. Važno je da toga budemo svesni. E onda može dalje ka Univerzumu... :D
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana