Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 23:49:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta Vas moze snaci u turistickoj agenciji - SHOCK!!!!  (Pročitano 2629 puta)
29. Okt 2009, 11:21:27
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Od jutros sam  Smile
Ima li bezobrazluku i osionosti kraja?
Sta moze da se desi u jednoj turistickoj agenciji u kojoj je covek uplatio aranzman i usled opravdanih  okolnosti morao da ga otkaze..

http://putnik.blog.rs/blog/putnik/putovanja/2009/10/29/osteceni-putnik

ps. autor bloga je preneo pismo u celosti pa pretpostavljam da je za to dobio saglasnost autora pisma tj.ostecene stranke
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ma hajde bre

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1730
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson C 905
Nadam se da je sa detetom sve u redu, to je najvaznije. Gospodin je MR pa verovatno ima dobar posao i dobru platu pa to nebi trebalo bitno da utice na budzet porodice. Nije lako to psihicki podneti, cele godine radimo za 10 dana odmora a onda nam propadne i odmor i ulozeni novac. Odmah da se razumemo - nisam na strani agencije, imao sam i ja losa iskustva ali na zalost to je tako i mi tu nista ne mozemo. Tuzba je po meni zadnja solucija jer nam nista ne garantuje da ce mo dobiti spor. Ako uzmemo na pr. da nas letovanje u Grckoj za 3 osobe  kosta 1.500 eura, Svako pisanje advokata (tuzba - zalba - podnesak itd.) kosta oko 100 eura (po komadu), svaki izlazak advokata na rociste kosta min. oko 100 eura, postupak moze da traje 2-3 godine, tako ispada da ce mo na taj spor potrositi jos jedno letovanje a mozda i vise ...
Kad uplacujemo letovanje potpisujemo ugovor u kome jasno stoje sve stavke oko putovanja i  pravila agencija koje je propisala YUTA, retko ko od nas to uopste  pogleda i procita ... izmedju ostalog pise i kako se postupa u slucaju otkaza putovanja, ja znam za taj jadac, agenciju ne interesuje dali je razlog opravdan ili ne, oni drze svoju stranu i to je to.
U ovom slucaju mislim da je moglo doci do kompromisa, da je agencija malo poslovnija tj fleksibilnija mogla je da odobri putovanje u nekom drugom terminu uz recimo neke kaznene poene, sto bi osteceni sigurno prihvatio, eto dali su i svoju ponudu, meni deluje solidno ideja da se pronadju neki drugi putnici za taj termin, imamo prijatelje mogli bi za 10 dana da nagovorimo nekog da krene umesto nas pa bi se kasnije raskusurali, naravno ostaje problem viza ali ni to nije neresivo, ja bih pre nekome poklonio putovanje nego da novac ostane agenciji, Uvek imamo nekog ko nije 2-3 godine isao na odmor, neki novopeceni bracni par koji nije imao novac za svadbeno putovanje ... ...

Navescu vam primer koji pamtim od pre 10-tak godina, moji sugradjani inace poznanici sa N.N. vlasnikom poznate i priznate agencije sa kojom godinama putuju, tog leta - par dana pre putovanje njihovo dete iznenada ode na operaciju slepog creva, ovi normalno pozovu agenciju da odloze putovanje ali ni u snu nisu ocekivali da ce to biti "nemoguca misija" jedva su ali napominjem jedva postigli dogovor  - tj da dobiju drugi termin za putovanje. Vise nisu prijatelji sa doticnim gospodinom niti putuju tom agencijom ...   
Znaci nista nije merilo, cak ni licno poznanstvo, sve je samo posao, ili opstajemo ili propadamo ...

Neznam dali poznajete sistem rada agencija kad su u pitanju strani aranzmani, tu se pored vodica i autobusa angazuju i lokalne agencije iz tih gradova u koje odlazimo jer niko ne dozvoljava monopol strancima (tj nama) mora da im se da deo kolaca... Agencija zakupi recimo od 15. Maja do 15. Oktobra npr. 25 soba u jednom, 30 soba u drugom hotelu, 2 privatne kuce, par vila ... Placa se unapred ili po dogovoru a i cena je stvar dogovora, dakle agenciji ima zadatak da na sve nacine popuni svoj  kapacitet. ako nesto ostane prazno to je cist gubitak, manje putnika - znaci losu sezonu, 2-3 lose sezone agencija se zatvara i to je kraj price...
Zato su strogi i nepopustljivi mada to ne opravdava "klanje" neduznih ljudi koje imaju i svoje muke. Da ne spominemo to sto se agencije sluze svim i svacim, podlostima da privuku klijente pa makar to bile lazne fotke, nepostojece usluge, i izmisljeni popusti...

Dragi moji, ovo je ludo vreme a borba za opstanak je jako teska...

Mogu samo da kazem da nam svima zelim puno srece u buducnosti
jer ce nam to zaista trebati i neka nam je dragi BOG u pomoci...
« Poslednja izmena: 31. Okt 2009, 00:30:55 od đemba »
IP sačuvana
social share
Crvenkapa posla kod babe pa je naletela na vuka,

Spasena je od Alibabe pa je zatim silovalo 40 hajduka ...

By Ljuba Moljac ... the legende died ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hold your colour

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1705
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG GT350
kaki kreteni!!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Strasno. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
LG 4X HD
Citat
10. ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti organizatora. Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
10 % ako se putovanje otkaže do 30,
20 % ako se otkaže 29 do 20 dana,
40 % ako se otkaže 19 do 15 dana,
80 % ako se otkaže 14 do 10 dana,
90 % ako se otkaže 9 do 6 dana,
100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.
Promena ugovorenog mesta i datuma putovanja, smeštajnog objekta, smeštajne jedinice, nedobijanje vize i sl., smatra se odustajanjem putnika od putovanja. Putnik je u obavezi organizatoru naknaditi samo stvarne, odnosno učinjene troškove, ukoliko je do otkaza došlo zbog: iznenadne bolesti ili smrti putnika, bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, odnosno poziva za vojnu vežbu putnika ili elementarne nepogode zvanično proglašene. Za navedene slučajeve putnik je obavezan dostaviti organizatoru dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja po osnovu privremene sprečenosti za rad ( potvrdu izabranog lekara iz oblasti opšte medicine, odnosno otpusnu listu stacionarne zdravstvene ustanove), odnosno umrlicu, odnosno poziv za vojnu vežbu. Ne mogu se smatrati opravdanim razlozima za otkaz ili prekid putovanja slučajevi lokalnih terorističkih napada, eksplozija, zaraze, epidenije i druge bolesti, elementarne nepogode, klimatski uslovi i sl., za koje nije proglašeno vanredno stanje od strane nadležnih državnih organa. Organizator, u slučaju da putnik koji je odustao, obezbedi odgovarajuću zamenu ili pak zamenu izvrši sam organizator, dužan je putniku izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava u ukupnom iznosu, po odbitku samo stvarnih i učinjenih troškova.
Iznenadna bolest podrazumeva od strane ovlašćenog lekara utvrđeno iznenadno i neočekivano oboljenje, odnosno infektivnu bolest ili organski poremećaj, koji nastane posle zaključenja ugovora o putovanju i nije u vezi sa, niti je posledica nekog prethodnog zdravstvenog stanja, a takve je prirode da zahteva lečenje, boravak u bolnici (hospitalizaciju) i onemogućava početak  ugovorenog putovanja.
U slučaju otkaza putovanja koje je pokriveno polisom osiguranja, putniku novac vraća osiguravajuća kompanija čiju polisu o otkazu putovanja putnik poseduje.
Kod otkaza ugovora, putniku se ne vraća iznos plaćen organizatoru za posredovanju u dobijanju viza.

yuta

Problematichno je to shto se prelom kosti kao i druge fizichke povrede ne navode kao opravdani razlozi za otkazivanje putovanja. Iako je vlasnik agencije postupio neposlovno ipak je u skladu sa zakonom.

10, 20, 30 % povracaja novca je neshto o chemu se moze diskutovati u smislu shta bi bilo realno ili fer, ali iz teksta "oshtecenog kupca" se ne moze zakljuchiti shta je on ochekivao.
 Pishe da je otkazivanje putovanja smatrao "običnom usputnom formalnošću" , ako je mislio da ce mu vratiti sav novac i na taj nachin sami snositi sve troshkove njegovog otkazivanja onda mu to "mr" u potpisu ne pristaje narochito. Iako je njegov razlog za otkazivanje putovanja opravdan nije ni agencija kriva shto je njegovo dete slomilo nogu, pa bi bilo i potpuno nelogichno da agencija bude u minusu zbog toga, jer smeshtaj koji si rezervisao u Grchkoj morash platiti, Grka josh manje interesuje da li su razlozi za nedolazak turista opravdani ili ne, njemu je verovatno smeshtaj placen unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Dragi putniče,
Pre uplate aranžmana dobro pročitaj program, raspitaj se ko je organizator i ko stoji iza celog programa, ko vodi a ako letuješ i zimuješ vidi gde si smešten. Bog je dao internet pa prošetaj malo po njemu da se raspitaš a ako neznaš da ga koristiš ti pozovi dete ili komšiju koji zna pa će te uputiti. za slučaje otkaza postoji tzv Osiguranje putovanja, ako ga agencija nema i ne nudi onda idi do nekog O.D. To je sitan iznos na vrednost koju gubiš u slučaju otkaza.YUTE, inspekcije i ostalo su najobičnija glupost u ovoj zemlji nažalost jer o zaštiti putnika znaju ko o lanjskom snegu i ko udje sa njima u vrzino kolo neverujem da će naći kraj. O sudu nemojmo ni diskutovati.
To je moj komentar ostalo je na vašu savest
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC 
svaki izlazak advokata min. oko 100 eura

50e provereno, krivicno i to solidan advokat  Smile
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Jako je rizično putovati preko malih turističkih agencija, jer je velika verovatnoća da ćete naići na neprofesionalizam.
Tužno je koiko ima agencija koje samo gledaju da opljačkaju svoje putnike i posleovne partnere.
Ipak, u skladu sa zakonom, ovaj čovek i nije mogao da povrati veću svotu novca.

Kod nas još uvek ne postoji odgovarajuća zaštita potrošača u turizmu i dok se to pitanje ne reši, ovakve situacije neće biti ništa neobično.
IP sačuvana
social share
Sreća prati hrabre!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 23:49:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.