Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Маја Гојковић у коалицији са ДСС- НС  (Pročitano 2438 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
„Narodnjaci" Vojislava Koštunice i Velje Ilića u narednih desetak dana potpisuju saradnju s novoosnovanom Narodnom partijom Maje Gojković

Narodnjačka koalicija Vojislava Koštunice i Velimira Ilića dobiće uskoro i trećeg člana - Narodnu partiju Maje Gojković, jednog od nekadašnjih lidera radikala. Kako saznaje Press, sporazum o saradnji DSS-a, NS-a i NP-a biće potpisan u narednih desetak dana i trebalo bi da rezultira zajedničkim opozicionim delovanjem, ali i zajedničkim izlaskom na naredne parlamentarne izbore!

Kako smo saznali, Maja Gojković se nije dogovorila s naprednjacima Tomislava Nikolića jer nije želela da „utopi" mandate svoje grupe građana u Novom Sadu u SNS, a nije joj bila ponuđena ni adekvatna pozicija u novoj stranci. Problem je bio što su dva potpredsednička mesta već bila rezervisana za Novosađane Igora Mirovića i Jorgovanku Tabaković, pa Nikolić i Vučić nisu želeli da im i treći potpredsednik bude iz glavnog grada Vojvodine.

Čim su propali pregovori sa SNS-om, bivša gradonačelnica Novog Sada stupila je u kontakt s Vojislavom Koštunicom, a za ime svoje nove stranke, Narodna partija, odlučila se tek kada je postignut dogovor s donedavnim premijerom. S druge strane, ovakav aranžman odgovara i DSS-u, kome je posle neuspeha na izborima i prilikom formiranja vlade, ali i naglog pada rejtinga, očajnički bio potreban potez koji će ga vratiti u život.

Mnogo smo iskusni

Lider NS-a Velimir Ilić kaže da će on, Gojkovićeva i Koštunica održati jedan ozbiljan sastanak na kome će postaviti osnove dalje saradnje.

- Mi smo se videli pre nekoliko dana, onako neformalno. A tek treba ozbiljno da razgovaramo. Mi smo ljudi s velikim iskustvom - Voja je bio premijer, Maja gradonačelnica, ja ministar i gradonačelnik... Sigurno da mnogo toga znamo i možemo građanima da ponudimo konkretna rešenja. Dosta je narodu priča, treba neko ko će nešto konkretno da uradi - kaže Ilić. On dodaje da je jedan od razloga saradnje slab rezultata DSS-a i NS-a u Vojvodini.

- Tačno je da smo najslabije rezultate ostvarili u Vojvodini i da očekujemo od Maje Gojković da narodnjačkoj koaliciji podigne rejting, baš kao što se od mene očekuje da donesem glasove u centralnoj i zapadnoj Srbiji - zaključuje Ilić.
Portparol DSS-a Andreja Mladenović rekao je da je toj stranci čast i zadovoljstvo što će jedna dama biti jedan od lidera narodnjačke koalicije.

- Onog trenutka kada je Maja Gojković odlučila da formira Narodnu partiju, za nas je bila najprirodnija i najbolja ideja da DSS, NS i NP naprave snažan savez. Naše tri stranke rukovodi ista ideja odbrane državnih i nacionalnih interesa demokratske Srbije - rekao je Mladenović.

Dogovor za dva minuta

Dogovor je potvrdila i Maja Gojković:

- Ja sam na lični poziv Vojislava Koštunice prisustvovala promociji njegove knjige „Odbrana Kosova" u Novom Sadu. On i ja se znamo 20 godina, a samo nam je nekoliko minuta bilo potrebno da se potpuno razumemo i da dogovorimo blisku saradnju u okviru narodnjačkog bloka - rekla je Gojkovićeva.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović nije iznenađen saradnjom Maje Gojković i Vojislava Koštunice.

- Bilo je više nego jasno da Maja ima rezerve prema naprednjacima iz ličnih i političkih razloga - od činjenice da su je Nikolić i Vučić pre nekih godinu dana pustili niz vodu, do toga da su se sada SNS-u priključili neki neki njeni politički rivali iz Novog Sada - Mirović i Jorgovanka Tabaković. Dakle, ostao joj je izbor: ili da bude sama u nekom slobodnolebdećem stanju u bezvazdušnom prostoru, ili da nađe utočište, utemeljenje i ide sa DSS-om i NS-om. Od ove saradnje svi će imati političke dobiti. Maja je dobila uhodanu stranačku mašineriju i logistiku, a DSS prepoznatljivu političku i medijsku ličnost sa ugledom - kaže Vukadinović.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Gojković: DSS, NS i Narodna partija - opozicija vlasti

Predsednica Narodne partije Maja Gojković izjavila je da su počeli pregovori Demokratske
stranke Srbije, Nove Srbije i Narodne partije o zajedničkom opozicionam delovanju.

Gojkovićeva je rekla da je na današnjem sastanku, kome su prisustvovali predsednici DSS i NS, Vojislav
Koštunica i Velimir Ilić, ragovarano o daljim konkretnim potezima, pravljenju teksta sporazuma i o zajedničkom opozicionom nastupu do narednih izbora.

"To su tri partije koje iskazuju volju da nastupe zajednički u predizbornim aktivnostima i na republičkom i na ostalim nivoima", rekla je ona.

Ona je navela da joj je bivši generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić ponudio da se učlani u Srpsku naprednu stranku (SNS), ali da je imala dva razloga zašto ga je dobila.

"Pored osnivanja svoje partije koja je u to vreme kad smo razgovarali već dobila jasne programske i organizacione oznake, kod mene je presudilo to što ne želim ni ja, ni članovi moje stranke da učestvujemo u razmiricama između dva krila SRS-a", kazala je Gojković.

Ona je navela da je tom trenutku znala "dobre ljude" u SNS, ali da se ništa nije znalo o programskim opredeljima zbog različitih političkih izjava njenih čelnika.

Gojković je kazala da nije imala nikakvih kontakata sa SRS-om, ali da u budućnosti ne isključuje razgovore i sa tom strankom.

Izvor: RTV
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.2.149.30
0,0+0,0+0,0=0,0

..rece 0 i postade 1...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy S9+
U svakom slucaju za DSS-NS je dobro da dobiju koalicionog partnera jer DSS-NS polako propadaju i uskoro ce biti ispod cenzusa.Tako da DSS-NS moraju da "osveze" snage.Meni licno nisu simpaticni ni mlitavi Voja sa buzdovanom iz Cacka ali svakako pozdravljam svako ujedinjenje opozicije koje ima za cilj rusenje crveno-zute trule koalicije  Smile Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ipak sam zvezda prelaznog roka

Kada su je mnogi već videli kao siguran treći stub Nikolićeve i Vučićeve Srpske napredne stranke, Maja Gojković je presekla drugačije - osnovala je Narodnu partiju i objavila sporazum o saradnji sa Vojislavom Koštunicom i Velimirom Ilićem. Iznenadila je mnoge, a naročito svog bivšeg šefa u SRS Tomislava Nikolića, koji joj je preko medija poručivao da požuri sa odlukom o prelasku u SNS “jer nije zvezda prelaznog roka”.
- Na kraju je ispalo da, ipak, jesam zvezda prelaznog roka, mada nigde nisam prešla. Ostala sam na svom putu. O prelasku u SNS razmišljala sam samo onoliko koliko je trajao moj nedavni razgovor sa Vučićem na tu temu. To je bilo sve. Sa Nikolićem se nisam ni čula ni videla već godinu dana, praktično od mog isključenja iz SRS - rekla je u utorak Gojkovićeva u intervjuu “Novostima”.
* Da li su vašoj odluci doprineli neraščišćeni odnosi sa Nikolićem u vreme vašeg napuštanja SRS?
- Bila bih neozbiljan političar da sam se, posle isključenja iz SRS, ponovo vratila u jedno krilo te stranke. A moje isključenje neminovno bi moralo da dođe ponovo na dnevni red, jer nisu me se tada odrekli članovi, već kompletno rukovodstvo radikala zajedno sa Nikolićem. Moj put, počevši od 2004, kada sam postala gradonačelnik, do danas, kada sam na čelu Narodne partije, bio bi potpuno obesmišljen.
* Znači li to da ste još pre isključenja iz SRS razmišljali o političkom osamostaljenju?
- Od kampanje za gradonačelnika Novog Sada sam shvatila da građani ne žele stranačkog vođu, već umerenog političara. Nisam smatrala da takvim stavom i ponašanjem ugrožavam stranku kojoj sam tada pripadala.
* Koliko je politički isplativo sklapati predizborne saveze
za naredne izbore, ako su prethodni bili pre pet meseci?
- Nije rano. Posle 18 godina, ponovo imamo jednopartijsku vladavinu na svim nivoima. Opozicija je potpuno nevidljiva, a to nikako nije dobro za jednu državu. Da bi opozicija postojala, mora da nađe način i model da zajednički reaguje i zajednički nastupa. Koštuničina, Ilićeva i moja stranka, pripadaju desnom umerenom centru i prirodno je da imaju zajednički stav u odnosu na aktuelnu vlast.
* Od koga je krenula inicijativa?
- Zanimljivo, ni od mene ni od gospodina Koštunice, već od članova naših partija u Novom Sadu. Dogovor je pao prošlog petka u Novom Sadu, kada smo se sastali posle promocije njegove knjige o Kosovu. Znamo se već 20 godina i bilo nam je lako da se sporazumemo. Reč je, dakle, o predizbornoj saradnji, ali i zajedničkom nastupu na prvim narednim parlamentarnim izborima, a ne o utapanju moje partije u DSS.
* Kada se, prema vašoj proceni, mogu očekivati vanredni izbori?
- Moja stranka se sprema kao da će izbori biti na proleće. Nijedna vlada od 2000. godine nije izdržala pun mandat, neće sigurno ni Cvetkovićeva, koja je najmanje od svih prethodnih pokazala u prvih 100 dana. Čak su i ministri, većina njih, nepoznati ljudi koji nemaju nikakvu komunikaciju sa parlamentom, što je takođe odraz nedemokratije.
* Još kao radikalka, označili ste 2012. kao godinu vaše kandidature za predsdenika Srbije. Slažu li se Koštunica i Ilić sa tim?
- Nismo još došli do te teme. Za to je, ipak, rano, ali nisam odustala od kandidature za predsednika Srbije. Biće to 2012, ili godinu dana kasnije, ali biće.

Toma nema mandat naroda

* Niste obradovali Nikolića ni izjavom da nema pravo da zadrži mandat republičkog poslanika?
- Nema tu ništa lično. Tražim samo da se poštuje zakon i izborna volja građana. Vanparlamentarna stranka ne može da kaže da je parlamentarna sve dok ne učestvuje na izborima. Birači još nisu imali mogućnost da se opredele za SNS, glasajući za Nikolića, oni su podržali program SRS. Mada sam ja isključena iz SRS, pravo jeste na njihovoj strani.

Statut je protiv Ustava

* Da li je predlog Statuta APV u skladu sa Ustavom Srbije?
- Nije, a to se vidi već u prvom članu, kojim je izbrisana državotvornost srpskog naroda u Vojvodini. Nedopustivo! U Ustavu piše da je Srbija država Srba i svih građana, a Statut na jednom delu državne teritorije to briše uz neubedljivo objašnjenje pokrajinske administracije kako u Vojvodini žive brojne nacionalne zajednice. Manjine žive u celoj Srbiji.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Rističević i Paroški...
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
Rističević i Paroški...
Dvije munje nebeske Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Rističević i Paroški...
Dvije munje nebeske Smile

A Maja kao treća munja.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Trojni potpis u utorak

Vojislav Koštunica, Velimir Ilić i Maja Gojković potpisaće u utorak u Beogradu deklaraciju o budućem zajedničkom delovanju Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Narodne partije - saznaju „Novosti“ u vrhu „narodnjačke“ koalicije.
Predsednik NP Maja Gojković potvrdila je u subotu za naš list da će od utorka i formalno da postoji novi predizborni politički savez. Prvi zadatak koalicije biće borba za što skorije raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, posle kojih će, prema njenim rečima, „biti formirana nova Vlada sa odgovornom nacionalnom i državnom politikom“:
- Potpuno smo u petak usaglasili tekst političe Deklaracije o zajedničkom delovanju tri stranke. Naš zajednički stav je, da od uvođenja višepartizma u Srbiji, nijedna vlada nije imala slabije i „nevidljivije“ učinke u prvih sto dana. Zbog toga očekujemo hitne izbore i povratak Srbije na put istinskih vrednosti parlamentarne demokratije u kojoj se poštuje politička volja građana - rekla je za „Novosti“ Maja
Gojković.
Ona nam otkriva i da tekst Deklaracije ima 13 članova i predstavlja sažetak buduće državne politike koja će se, kako kaže, voditi pod stožerskom ulogom „narodnjaka“:
- Naši ciljevi su: integracija Srbije u međunarodni poredak u skladu sa državnim i nacionalnim interesima, očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije, borba protiv kriminala i korupcije, privredni razvoj zemlje, borba protiv siromaštva i afirmacija demokratskih vrednosti o podeli vlasti u zemlji i jačanje institucija - nabrojala nam je Gojkovićeva osnovne ideje vodilje novog opozicionog bloka.
Gojkovićeva dodaje da je u zajedničkom dokumentu naglašeno i pokretanje velikih domaćih i inostranih investicija, a važan zadatak „narodnjaka“ je borba protiv kriminala i korupcije, posebno unutar državnih organa i u privredi.
Deklaracija će biti potpisana u prostorijama DSS, posle čega će, kako najavljuju u vrhu saveza, početi i svakodnevne zajedničke i koordinirane političke akcije tri stranke.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2238
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Koji je smisao postojanja bezbroj malih partija sličnog programskog opredeljenja? Zašto ne naprave jednu stranku? Ovako samo pave konfuziju...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.