Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 06:23:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nije teško biti srećan  (Pročitano 805 puta)
02. Mar 2008, 18:04:10
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
U svetu se 3. mart proslavlja kao Međunarodni dan sreće
Nije teško biti srećan

Za sreću je potrebno jako malo. Nekome treba da bude zaljubljen, nekome da bude zdrav, a nekome da ima para

Ako mislite da je teško biti srećan, da nemate dovoljno novca, da vas more brige koje drugi nemaju, samo pogledajte oko vas i videćete da vam samo malo treba pa da umesto tužnog izraza lica počnete da se osmehujete. Preporuka za sve čitaoce - svakog jutra pozdravite u ogledalu svoj lik, a onda kažite „dobro jutro“ komšiji. I to je sve.

Pripreme za Dan zaljubljenih su prošle sasvim zadovoljavajuće, lagano se spremate za Dan žena, a da li razmišljate da proslavite i 3. mart koji se u svetu slavi kao Međunarodni dan sreće?

Može se reći da je za sreću u potrebno jako malo. Nekome treba da bude zaljubljen, nekome da bude zdrav, a nekome da ima para. Bez obzira na to u kojoj grupi pripadate, da biste nekoga učinili srećnim, dovoljno je ponekad samo uputiti lepu reč, osmeh ili biti ljubazan. Inače kažu da takvi postupci spadaju u opštu kulturu. Neko je davno rekao da nemamo prava da uživamo u sreći ako je ne delimo sa drugima, upravo kao ni u bogatstvu ako ga i za druge ne proizvodimo. Ako hoćeš da budeš srećan, nauči da ugađaš. U našem narodu uvreženo je verovanje da je za sreću najpotrebnije zdravlje. Međutim, mi kao nacija imamo jednu negativnu osobinu - o sreći pričamo malo, a o nesreći - mnogo. Setite se samo koliko ste puta prepričavali svojim prijateljima ili najbližima kako vas je nekog dana „terao maler“ i kako je „to što se desilo - strašno, nezamislivo i teško za preboleti“. LJudi širom planete danima „ispiraju“ usta tračevima i tuđim tragedijama.... O lepim stvarima govori se kratko, nekako prazno i monotono!

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje, napisao je premudri Ivo Andrić.

Ako već mislite da niste srećni, pokušajte sami to da postanete. Preporučujemo vam da, i pored svih problema koji vas prate, svakog jutra kad ustanete pogledate u ogledalo i kažete - „ja sam srećan čovek“. Dame će već tu rečenicu preoblikovati prema sebi. I pronađite samo svoj mali razlog za sreću. Verujte da nije teško!   

Izvor: Glas javnosti
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
Nije mi teshko da ponovim...biti srecan je stvar izbora.

Jednog dana cu napisati knjigu na tu temu koja ce postati svetski bestseler i postacu bogat......i srecan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Što više želimo sreću, to smo tužniji
11.03.2008. - 23:29

Naiš kao primer navodi citat Džona Stjuarta Mila koji glasi: „Zapitaj se da li si srećan i prestaćeš to da budeš”...

DRUŠTVO Psiholog Džon Naiš u svojoj novoj knjizi „Breaking Free From The World Of More” kaže da je neprestana želja za srećom razlog zašto umesto zadovoljstva vladaju depresija, nezadovoljstvo i anksioznost. Potrošačka filozofija nas navodi da nikada ne budemo zadovoljni, već da stalno hoćemo još. Naiš kao primer navodi citat Džona Stjuarta Mila koji glasi: „Zapitaj se da li si srećan i prestaćeš to da budeš”.

Izvor: 24 sata
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
jos srecno zbog potrosacki kulturu da postoje takve vrednosti zbog cega vredi umreti
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 986
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel Idol 2
Mogu da kažem da sam se izuzetno retko osećao sretnim, i taj osećaj su činile male stvari, koje se uglavnom nenadano dese. Kad god sam želeo nešto i svojski se trudio do toga da dođem, prolazio sam kroz razne periode, sve do priličnog nerviranja. I kada bih ostvario cilj, najviše bih osećao zadovoljstvo što sam isterao stvar do kraja. Daleko od toga da sam bio srećan.
Trebalo mi je malo vremena da to shvatim, tako da sada uživam u stvarima koje imam i koje me okružuju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
ja sam ubedjen da tako unistavamo najvise srecu da stidimo zbog toga, a to je jos isto je prisutan, i sve vise Smile
secam na to kad sam imao jednu narkomanku ljubav kad sam imao 17 god. ona je onda zavrsila neki fax, i ona je kazala meni da budem oprezan kada ce ona fixati ispred druge ljude, svima to ce biti zao da ona uziva, ne to da ce crknuti.  Mislim sa narkomanstvom psihodinamika od drustvu bas to.
Nije potrebno velika iq da budemo svesni koga ili kojim institucijama profitabilno narkomanstvo, bas zbog ucenu i srama i stidu...
(ona nije crknula, postala je cista i ima jednu jaku lepu plavusan sin, i jos je jebozovna.. Smile)
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 06:23:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: srecan knjiga sre

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.