Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Želite da znate sve o Kult.centru u Pančevu, a ne smete da pitate!  (Pročitano 2544 puta)
11. Avg 2012, 19:17:44
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
Browser
Safari 534.52.7
Slučaj Kulturnog centra Pančevo, slučaj koji zapravo još nije slučaj jer nije ni otvoren (na žalost!) zaslužuje da se o njemu kažu bar nekolike reči. Pravde radi. Ako je još ima. A ja verujem da je ima.
Elem, bila Skupstina. Imamo novo rukovodstvo. I mada su i ovi obecavali (i to gromoglasnije od prethodne garnitue) da nece uzeti pod svoje sva rukovodeca mesta i sve direktorske fotelje - dogodilo se upravo tako. Hajde da kazem: sve sto je ljudsko nije mi strano. Ali samo dokle god nije beskrajno glupoooooooo. Je l zasto smeniše i sposobne i nestranačke ljude. Sem toga, nije da se nešto feminizišem kroz ove postove, ali za razliku od prethodne garniture koja je ispoštovala preporuku EU po pitanju rodne ravnopravnosti i procenat žena na vladajućim tj. rukovodećim mestima, ovi novi sada metnuli samo jednu ženu. Na, čini mi se 11 mesta.
Ostaju nejasne neke smene. Najpre, JAsmina Vecanski, direktorka (doskorašnja) Kulturnog centra. Je l da ponovo nabrajam šta je žena sve uradila najpre za ovu ustanovu, a samim tim i za svoje sugrađane na polju kulture. Ko ne zna, objavicu u sledecem mejlu sta je sve ucinila za vreme svog mandata. Sem toga, toliko je DOBRO radila da su njene koprodukcijske predstave sa drugim pozorištima poosvajale sve vredne nagrae i pobrale aplauze diljem Srbije i ex Yu. Sama je pri tom dobila najveća nacionalna priznanja. Sve to nije bilo dovoljno da ostane direktorka jer je dokazala da to ume da radi.  Osim jedne hrabre i časne žene koja je tokom trajanja sednice na kojoj su imenovani novi rukovodioci u Pančevu - koja je, dakle, ustala i tražila objašnjenje i argumentaciju za smenu direktorke Kulturnog centra, niko drugi nije ništa rekao. Ni dojučerašnji prijatelji. Ni neprijatelji. Mada ih bivša direktorka, bar je tako msilila, nije ni imala, s obzirom da je vanstranačka ličnost. Ali, baš njena fotelja zapala je za oko gospodinu Nebitnokojem iz Nebitnokoje pobedničko koalicione stranke koji je u preambuli svog izlaganja, odmah nakon nominovanja, rekao da je odrastao u toj zgradi. Lepo je što je odao čast i počast svom ocu, ali od Programa za naredni period nije se moglo čut mnogo. I ja sam odrasla na njivama, pa ne znam da orem. Ah, da, planira da obeleži jubilej postojanja ove ustanove naredne godine i da Pančevo dobije pozorište. Ono što svakoga ko se iole razume u pozorište, a pod takve osobe ubrajam sve koji su odgledali više od tri pozorišne predstave za proteklih deset godina, dakle, ono što svako tolickog pozorišnog iskustva razume je da se obećanje o osnivanju pozorišta nikako OLAKO ne daje, jer je to krvav "kolač". Ne radi se ovde o proizvodnji malina, pa uzećemo kredit, pa zemlju od donatora i dedova, pa kad zasadimo, pa kad oberemo, pa kad izvezemo... pa vratimo kredit koji je subvencionisan, Pa za dve godine trljamo brade. Ovde nema malina. Ni dedovine. Za osnivanje pozorišta treba BIZNIS PLAN. A niko od novoizabranih nije izašao sa obećanjem da će napraviti nekakav biznis plan, svi su odmah avione, kamione, pozorišta...
Zbog ex direktorke Kulturnog centra sam se nekoliko puta naježavala ; ) i uvek od radosnog ushićenja: kad je napravila velelepno otvaranje reinkarnirane Letnje bašte sa sve Viva vx horom, pa kada je dobila prvu nagradu na "Steriji" sa "Čekaonicom" Borisa Liješevića, pa kada je otvorila predivnu Galeriju savremene umetnosti u centru grada itd. Prošle nedelje sam plakala od iskrene žalosti. Ne zato što nije ona i dalje direktor. Već zato što NIKO nije rekao, naveo... zašto je smenjuju i zato što na njeno mesto nije došao bolji. Ubila me nepravda! Čak joj ni do pasa nije. Tako da, ne samo da neće nastaviti rad gospođe Večanski ili ga čak i unaprediti, već će - sunovratiti.
Imala bih još dva pitanja:
- Pitaju li se nešto zaposleni u Kulturnom centru? Gde su njihova radnička prava? Zašto ne vrate svoju direktorku (pod uslovom da ona to želi, jer to ovde nije tema).
- I šta nam se to desilo pa smo tako pasivni. Ni jedno pismo čitalaca. Bilo - prošlo. Da li to većinu naših ljudi boli briga za kulturu ili to većinu naših ljudi boli briga za - ljude.
Ima li toga i po ostalim kulturnim institucijama? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.52.7
Naježe mi je kad nema komentara. Ućutala se Srbijaaaa...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.11
Можда зато што тема не спада у кафански део Форума?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.