Referal System je sjajna mogucnost vece zarade koju vam nude sve kompanije koje mozete naci na ovoj prezentaciji. Naime, vasim licnim koriscenjem ovih servisa mozete zaraditi novca da pokrijete troskove koriscenja Interneta i nesto vise. Ali, ako zelite da zaradite mnogo vecu kolicinu novca kompanije su uvele tzv. Referal System. Cilj je u uvodjenju vasih prijatelja u ovaj posao i njihovo koriscenje ovih servisa. Posle prijave na svaki od ovih servisa vi dobijate vas jedinstveni URL (link) koji treba da prosledite vasim prijateljima da bi se oni uclanili preko vas na odredjeni servis. Primer takvog linka je:
http://e-mailpaysu.com/members/index.cgi?kvisko08 , gde je kvisko08 moj username kod ove kompanije (E-MAIL PAY U). Tako ce kompanija znati da ste vi moj referal i da meni dodeli kredit od vase zarade.
Onde gde servisi ne daju URL-ove vasi prijatelji ce morati rucno da unesu vas username u polje referer. Ovako ce servis znati da vama dodeljuje kredit za surf vasih referala i za citanje e-mail poruka.
Vazno je shvatiti da kada se kaze da vi dobijate 10% zarade vasih referala, njima se nista ne oduzima. Vi dobijate tih 10% kao bonus.
Broj referala koji mozete imati na svakom servisu je neogranicen.
Ne smete SPAMOVATI da bi ste sebi povecali broj referala. Svaka od ovih kompanija vodi izuzetno ostru anti-spam politiku i bicete iskljuceni zbog spamovanja, a sav zaradjeni novac ce vam biti oduzet.