Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je srpski nacionalni interes?  (Pročitano 5055 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Proterivanje svih obaveštajnih koski koje su ubačene da prave zabunu medju poštenim narodom.
koliko imamo jos postenog naroda da je preostao? a da ne pricamo o onima koji su ispranih mozgova i zele Evropu i Americku nekulturu, ja bih rekao da je to jos veci problem, jer nasha deca, pa i vecina nas samih zelimo da sedimo na 3 stolice, a to ne moze, na kraju ce da sve ode dodjavola.

Tarabic je sve prorekao, a ljudi nek se smeju, jer ti Srpski "ne-Srbi" ce nas unistiti iznutra bez icije pomoci

Dark, moram da ti postavim jedno pitanje koje vec duze vremena imam u glavi, ali da se ne uvredis i slicno vec da shvatis pitanje kako je napisano, a nadam se da ce ti biti jasno zasto te pitam.

Evo i sada si pisao o tome koliko to ima postenih Srba, a pogotovu onih koji zele izmedju ostalog i americke vrednosti. Vidjao sam i ranije na nekim temama tvoje komentare o Americi.

Predpostavljam da vec sada znas sta zelim da te pitam - kako to da je sve americko toliko lose i pogresno, a ti tamo zivis, stvaras i sve sto ide uz to? To mi je uvek bilo zanimljivo kod tebe.
Nema frke brate, ti su uvek prema meni bio fer pa cu ja i prema tebi  Smile

Pa ovako, Srbi ko su Srbi su samounistiteljski raspolozeni (dobra je stvar sto nam bar nesto ne polazi za rukom u vecoj razmeri koliko bi mogla biti) jer nismo srecni sami sa sobom pa mrzimo jedni druge zbog gluposti ne kontajuci koliko je ovaj zivot kratak.  E sad jedna od mojih dilema je to sto sam ja rodoljub, pored sveg sranja koje mi se izdeshavalo u Srbiji od sopstvene porodice, od mojih dragih Pravoslavnih komsija i drugih Veliko Srba itd. ja i dalje volim svoju zemlju i zeleo sam uvek, pa zelim i sada da pomognem na nacin na koji mogu, jer da mogu vise uradio bih.
Ne znam koliko si upoznat sa jednim delom moje zivotne price (par puta sam govorio o tome na par tema, i samo par ljudi zna vise o meni od ostalih) ali ja sam morao da odem iz Srbije inace ja i ti ne bi vodili ovaj razgovor sada (ako te zanima nesto vise slobodno na inbox posalji poruku).

Zbog toga sto sam otisao iz Srbije i zbog toga sto zivim u USA vec 8 godina, ja imam tu jedinstvenu perspektivu da uvidim stvari koje mnogi ljudi ne vide niti ne zele da vide, dakle vidim stvari koje stete naciji bilo da je to USA ili Srbija.  Putem net-a pokusavam da probudim uspavane Srbe da vide stvari kakve jesu, a ne onakve kakve su ucene da jesu, to jest da razbijem tu fazu programiranja u njima i da im sto bi se reklo rebutujem sistem ili makar ubacim pozitivan worm koji ce ih mozda jednog dana osloboditi predrasuda koje ih drze zakovanim za tlo.  Ovde u USA istu pricu pricam Amerima iako mi nisu nista, iako nisu moji, iako me vecina ni ovde nije prihvatila, jer sam suvise "outspoken" kako to oni kazu za njihov ukus.  Ali to ne znaci da necu da nastavim da pokusavam.

I kada se sve sabere i oduzme, Srpske vrednosti ili ono sto je od njih ostalo, Srpska kultura, tradicija, obicaju i nacin ponasanja, govora itd. uveliko su bolje od Americkih, bez obzira na to sto je Srbija u fazi unutrasnjeg pomora kako kulturnih, intelektualnih i spiritualnih proporcija, tako i gasenju sopstvenog identiteta.  Ja asociram identitet sa onim dobrim stvarima, i na onim ljudima koji pored toliko sranja ostaju da budu dobri i pokusavaju da unaprede sebe i zivot drugih oko njih.  U Americi nisam nashao nista slicno.  Imaju mozda vise "razumevanja" u nekim reonima koje Srbi nemaju, ali to je to.  Mozda je to zavisno od mesta gde ja zivim i mesta gde sam bio, ali kulturno oni su u velikom zakasnjenju, jer se ponasaju i razmisljaju kao deca.  Zive od danas do sutra, ne poznaju sopstvenu istorju, ne poznaju sebe, sve je fabrikovano i vestacki, zato ja to i ne zelim niti podrzavam, jer bih radije ziveo u jednoj sekundi stvarnosti neko u godinama lazi.

Izvinjavam se na poduzem odgovoru, ali se nadam da je odgovor odogovarajuci, i ako treba pojasnicu  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Nije odgovor opsiran, odgovor je onakav kakav si smatrao da treba.  Smile

Nisam naleteo nigde do sada na temu o kojoj si pisao o razlozima, kada budes imao vremena a ako znas gde su ti linkovi baci mi ih na pp, pa iscitam.

Nisam znao ni da je bilo moranje da se ode, to menja stvar. Vise sam mislio da je to bila stvar izbora, a u tom slucaju mi ne bi bilo jasno da neko ode tamo da radi i zivi jer mu je materijalno bolje a ujedno govori kako nista ne valja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Nije odgovor opsiran, odgovor je onakav kakav si smatrao da treba. Smile
Nisam naleteo nigde do sada na temu o kojoj si pisao o razlozima, kada budes imao vremena a ako znas gde su ti linkovi baci mi ih na pp, pa iscitam.
Nisam znao ni da je bilo moranje da se ode, to menja stvar. Vise sam mislio da je to bila stvar izbora, a u tom slucaju mi ne bi bilo jasno da neko ode tamo da radi i zivi jer mu je materijalno bolje a ujedno govori kako nista ne valja. Smile
Ako ih nadjem poslacu ti, ako ne, slobodno pitaj pa cu da ti saljem na pp.
Znas kako brate, imas pare nemas jare, imas jare nemas pare, tako je to sa Srbijom i USA.  Sto jedno ima, drugo nema i obrnuto. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.