Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je pristojno u internet komunikaciji?  (Pročitano 1326 puta)
04. Avg 2007, 17:55:18
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Često sam aktivna u internet komunikacijama, i to datira još od pre 15 godina. U međuvremenu smo od prastarog e-maila i i chi writera stigli do foruma, blogova, skype, MSN, My Space,... Pojavile su se opcije zauzet, nevidljiv, vraćam se uskoro,... I sve češće se nalazim u situaciji kad ne znam ni sama šta je pristojno u internet komunikaciji, pa bih jako volela da čujem vaša mišljenja o tome.

1. Ako je neko postavio znak vraćam se uskoro, a želim baš sa njim da razgovaram treba li mu se javiti kad se ulogujem ili se nadati da će me sam primetiti i možda kontaktirati kasnije?
2. Da li je pristojno biti sakriven korisnik, vrebati sagovornika i kojeg to smisla uopšte ima ako je i željeni sagovornik odabrao prikrivenu opciju?
3. Ima li smisla skrivati se na skype gde se tačno vidi ko je prisutan čak i kad je prikriven?
4. Kako izbeći da se sagovornik uvredi ako želimo da prekinemo razgovor sa njim i počnemo sa nekim drugim?
5. Treba li koristiti veb kameru tokom celog razgovora ili posle nekoliko  minuta ugasiti i tako sačuvati malo svog privatnog prostora (pravo na zevanje, ružne face, češkanje po glavi,...)?
6. Ako je sagovornik postavio svoju ličnu fotografiju da li je pristojno da zadržim avatar, ili bi bilo red postaviti svoju fotografiju?
7. Ako nam se neko obrati i pored istaknutog znaka zauzetosti da li je pristojnije odgovoriti i proveriti zašto ne poštuje znak ( možda postoji razlog) ili prosto ne odazvati se.

Iskreno me zanima mišljenje svih vas, potpuno sam zbunjena različitostima u rezonu šta treba uraditi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
To sve nekako zavisi od toga ko je taj sagovornik o kom govoris. Ako je neko koga si tek upoznala i sa kim se ne poznajes dovoljno a zelis da ostavis dobar utisak onda mozda ima smisla razmisljati o tome sta je pristojno a sta ne, ako je neko sa kim se dobro poznajes, ta pitanja su suvisna...

Uostalom, o kome god da se radi, ponasas se onako kako osecas da treba. Ako ti se stavlja fotografija, stavis je, ako ne, nista, kakve ima veze...isto i sa kamerom, sa njom narocito... taj sa kim razgovaras, ako bas ima zelju da te gleda verovatno ce ti zatraziti fotografiju, a ti sama odluci da li ces je dati...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
1.zavisi koliko ste bliski,u principu je ok javiti mu se da zna da zelish da prichash sa njime.
2.ne bih nazvao to nepristojnim,ali je ipak korerktnije ne sakrivati se
3.ne koristim skype,tako da...
4. opet-zavisi koliko ste bliski,isto kao i inache (uzivo ili preko telefona)  kada treba da prekinesh neki razgovor
5.ja sam protiv kamera i sl.
6.Njegova fotografija,njegov izbor.Ne treba da utiche na tvoj izbor.Mislim,shta ako stavi neku slobodniju ili eksplicitnu sliku da li to znachi da i ti trebash isto?
I opet,zavisi ko je u pitanju i u kakvim ste odnosima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Često sam aktivna u internet komunikacijama, i to datira još od pre 15 godina. U međuvremenu smo od prastarog e-maila i i chi writera stigli do foruma, blogova, skype, MSN, My Space...
Smile Ja sam samo na bureku i sa jos par ljudi preko MSN-a i ne zelim nista vise od toga...

1. Ako je neko postavio znak vraćam se uskoro, a želim baš sa njim da razgovaram treba li mu se javiti kad se ulogujem ili se nadati da će me sam primetiti i možda kontaktirati kasnije?
Tesko je osloniti se na to... Ja stalno drzim "AWAY" na msn-u jer me mrzi da stalno menjam status....pa ko hoce da prica sa mnom...
posalje mi porukicu a mu ja odgovorim kad je vidim...

2. Da li je pristojno biti sakriven korisnik, vrebati sagovornika i kojeg to smisla uopšte ima ako je i željeni sagovornik odabrao prikrivenu opciju?
Ja sam licno protiv toga... nije u redu prema drugima...

3. Ima li smisla skrivati se na skype gde se tačno vidi ko je prisutan čak i kad je prikriven?
Uopste ne vidim poentu postojanja te opcije onda...

4. Kako izbeći da se sagovornik uvredi ako želimo da prekinemo razgovor sa njim i počnemo sa nekim drugim?
Isto kao kad pricas na fixni, a zazvoni ti mobilni...

5. Treba li koristiti veb kameru tokom celog razgovora ili posle nekoliko minuta ugasiti i tako sačuvati malo svog privatnog prostora
(pravo na zevanje, ružne face, češkanje po glavi,...)?
Meni je to totalno glupo... ukljucis kameru i ugazis je nakon minut....
Ili se gledajte sve vreme ili ne pali kameru uopste...

6. Ako je sagovornik postavio svoju ličnu fotografiju da li je pristojno da zadržim avatar, ili bi bilo red postaviti svoju fotografiju?
*see Arle's answer! Smile

7. Ako nam se neko obrati i pored istaknutog znaka zauzetosti da li je pristojnije odgovoriti i proveriti zašto ne poštuje znak ( možda postoji razlog) ili prosto ne odazvati se.
Ignorisati...

P.S - kod mene je redovna pojava da kad se probudim (posto ne gasim komp),
vidim nekoliko otvorenih "Conversation window-a" i svi su pritom napisali poruku i otisli u "offline"
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
meni je msn uvek ukljucen tako da ljudi misle da sam uvek prisutan  Smile
a moji odgovori su slicni kao i pakijevi tako da necu da se ponavljam Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Citat
Ja sam samo na bureku i sa jos par ljudi preko MSN-a i ne zelim nista vise od toga...
Smile
Ja sam samo na bureku i sa jos par ljudi preko msn-a i ne mogu da postignem vise od toga...

Ono sto ja mogu reci, na osnovu svog iskustva (ne bas narocitog), je da nije msn za svakoga....a pogotovo za mene.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
dobar je msn ali ne treba ga previse koristiti isto kao talefon!!!
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
E, jebiga....sad mi kazes   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
1. sto da ne, ostavis poruku da trebas pricati sa tim nekim i on/ona ce ti se valjda javiti kad to vidi.
2. meni je recimo pocetni status na msnu appear off, cisto jer volim da vidim ko je prisutan, a i jer se cesto desi da dodjem samo da proverim recimo mail, u medjuvremenu se neko javi, a ja recimo nemam vremena i onda je malo nezgodno skinuti nekog s dnevnog reda u sekundi, osim ako to nije osoba koju dobro poznajem ..
3.  Smile nisam znala da se na skypeu ne mozes sakriti  Smile . svejedno, ne koristim ga skoro nikako, ali cini mi se da je to idiotski, i samo osoba koja to uradi moze ispasti smesna  Smile ( satro se sakrila  Smile )
4. pa sad.. ja ne preferiram pricanje sa 10 osoba istovremeno jer mrzim kad moram trcati od prozora do prozor, kad msn pocne ispustati one zvukove, ne mogu slusati muziku ... ali u svakom slucaju, kazem kako jeste... a s obzirom na to da mi se rijetko javi osoba s kojom nisam bliska, onda nemam tih problema.
5. to je sad od osobe do osobe; a i zavisi s kim pricas. A i sto kaze Paki, ili je koristi ili nemoj Smiley
6.kakve to veze ima, u kvadratic mozes staviti sta hoces, nema potrebe da se ja unezgodim ako drzim avatar, a neko fotografiju. Stvar licnog izbora
7. Ja se ugl ne odazivam. Pa ubuduce ti ljudi skontaju da kad sam busy, onda sam busy, jer ugl tako i jeste.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.