Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 28. Maj 2020, 06:26:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski tango  (Pročitano 2186 puta)
06. Maj 2005, 03:49:56
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
Osim Apela, "Price o zivim srpskim mitovima" Jelene Bojovic na http://freeserbs.org/info/2005-04-25
Zahtev za zabranu prodaje delova zemlje Srbije
Narodna skupshtina Republike Srbije,
Predsednik Narodne skupshtine Republike Srbije gospodin Predrag MARKOVIC',
Predsednik Republike Srbije gospodin Boris TADIC',
Vlada Republike Srbije,
Predsednik Vlade Republike Srbije gospodin dr Vojislav KOSHTUNICA.
Mi, ovde potpisani drzhavljani R. Srbije, na osnovu Ustava R. Srbije, Povelje UN, Rezolucije 1244 i istorijskog nepovredivog prava Srbskog naroda, a povodom delovanja stranih drzhavljana i institucija, i drzhavljanina R. Srbije Gorana Svilanovic'a podnosimo vam sledec'e

ZAHTEVE:
Da Narodna skupshtina R. Srbije bez odlaganja odrzhi vanrednu sednicu, uz ucheshc'e Predsednika Republike Borisa Tadic'a i cele Vlade, i da se tada donese OBJAVA:

da niko nije ovlashc'en da prihvata i / ili potpisuje da se bilo koji deo teritorije Republike Srbije izdvaja iz nje,
da je svaki takav akt drzhavaljanina Republike Srbije nishtavan i da predstavlja veleizdaju koja automatski povlachi otvaranje sudskog procesa,
da su Kosovo i Metohija, koji su sada pod stranom okupacijom, neotudjivi od ostalog dela Srbije,
da odgovarajuc'i drzhavni organi pokrenu sudski postupak protiv Gorana Svilanovic'a, drzhavljanina R. Srbije, zbog njegovog protivustavnog, veleizdajnichkog, delovanja protiv drzhave, protiv teritorijalne celine R. Srbije, protiv prava, imovine i nasledja Srbskog naroda, protiv mira stvarajuc'i haos medju drzhavljanima R. Srbije,
da se stavi u zadatak izvrshnim drzhavnim organima R. Srbije da se potpuno angazhuju da se vaspostavi drzhavni suverenitet R. Srbije nad celom njenom teritorijom, shto znachi i nad Kosovom i Metohijom, u roku od shest meseci,
da se stavi u zadatak izvrshnim drzhavnim organima R. Srbije da preduzmu i sprovode odgovarajuc'e zashtitne ustavne mere protiv svih vidova rushilachkog, ratnog, teroristichkog i / ili fashistichkog delovanja usmerenih protiv Srbskog naroda, protiv drzhavljana R. Srbije i nje same, kao shto su na primer delovanja Medjunarodne Krizne Grupe, Gorana Svilanovic'a i albanskih okupacijskih snaga,
da drzhavni organi R. Srbije trazhe od UN, posebno od Saveta Bezbednosti i Vlada njegovih stalnih chlanova, kao i od Vlada svih drzhava s kojima R. Srbija odrzhava diplomatske odnose (direktno, ili kroz Srbiju i Crnu Goru) da poshtuju suverenitet Republike Srbije, njenu drzhavnost i slobodu njenih drzhavljana, da u skladu s tim deluju u svojim drzhavama i u UN, i u EZ ako su njeni chlanovi,
da drzhavni organi R. Srbije trazhe od svih drzhavnih organa Srbije i Crne Gore da se potpuno angazhuju u istom smislu.
OBRAZLOZENJE
Ako nekome od vas nije jasno da je neophodno da se hitno usvoje ovi zahtevi i sprovedu bez odlaganja, onda ta lichnost treba odmah da podnese neopozivu ostavku na drzhavnu funkciju koju vrshi.

U ime svih potpisnika potpisac'e i poslac'e: Ljubomir T. Grujic'.
E-poshta: <lyubomir_gruyitch@yahoo.com>


Datum otvaranja peticije: 27. april 2005. g.
Krajnji rok za potpisivanje: 15. maj 2005. g.
Danas je: 2005-04-30 (ISO 8601: godina-mesec-dan)
Tekuc'i status: otvoreno za potpisivanje.


Potpisati zahtev:
<http://freeserbs.org//petitions/2005-04-27/potpisati>

--------------------------------------------------------------------------------

Dodatak
Apel Srbima, pravoslavcima i svim prijateljima Srba
Iz otvorenog pisma Jelene Bojovic'

Od 14. aprila 2005. potpisom koji je politichar Goran Svilanovic' u Briselu stavio na akt Komisije za Balkan, Kosovu i Metohiji se u geografskim granicama u kojima se sada nalazi dala NEZAVISNOST. Ovim je na mala vrata pochela ubrzana medijska priprema srpskog naroda da prihvati prodaju Kosmetske zemlje, koji je i jedan od uslova za ulazak Srbije i Crne Gore u Evropsku Uniju. Ochekivala sam da Srbi iz dijaspore dignu glas protiv ove izdaje. Ako nemate informacije dacu vam hronoloshki tok dogadjaja koji c'e vam dati chistu sliku stanja:

05. aprila Srbi iz Belog Polja (selo kod Pec'i) javljaju mi da neko otkopava srpske grobove i krade nashe mrtve. Pronashli su jednu srpsku glavu i ruku iskopane i neodneshene. Od oktobra proshle godnine pristizale su informacije da je mnogo srpskih grobalja pokradeno, pa sam pokushala da dobijem pratnju da odem i snimim taj nechuveni vandalizam koji je imao svakako svoj krajnji cilj. Zbog razloga mog odlaska u Metohiju pratnju nisam dobila. Iguman Djurdjevih Stupova, otac Petar Ulemek i gospodja Vera Krstic' iz Firnajma (predsednik udruzhenja dece zhrtava rata) prihvataju moj poziv i sami odlazimo u Metohiju.
08. aprila na prelazu ka Metohiji (Savine Vode) shiptari mi trazhe zeleni karton za vozilo.
10. aprila u mojoj emisiji na Art kanalu — otvoreno sam iznela da shiptari kradu srpske lesheve kako bi otvorili nove njihove masovne grobnice i proterali silom ono malo Srba koje se vratilo u Metohiju. Uspela sam da snimim dva sela: Sigu i Brestovik, u kojima su groblja totalno prazna, i srpsku glavu u Pec'i. Za svakog ko je gledao emisiju „Ni tu, ni tamo” to je bio shok.
13. aprila na velika zvona krec'e pricha o Studiji izvodljivosti. To je pochetak ispunjavanja uslova Srbije prema EU da bi nas u dogledno vreme (ne zna se kada) primili u Evropu. Dakle, pristajemo da damo i Kosmet.
14. aprila, Goran Svilanovic' stavlja srpski potpis na davanje nezavisnosti Kosovu i Metohiji. Istog dana u svim medijima UNMIK najavljuje da od 1. maja ove godine, svi oni koji lichnom kartom ne mogu da dokazhu da su zhitelji Kosova i Metohije mogu da udju na istu teritoriju ako imaju specijalne dozvole za ulazak, a koje c'e vazhiti 30 do 90 dana — VIZE.
UNMIK najavljuje da c'e svi vlasnici vozila na Kosovu i Metohiji morati da imaju kosovske tablice.
Poshto smo pristali na dobrovoljnu predaju Kosmeta, morale su se namiriti i porodice kidnapovanih i nestalih Srba. Zato se odjednom otvara pec'ina kod grada Kline, koju pronalazi „poshteni” shiptar, i u prvom izvestaju pronalazachi su znali da se u njoj nalazi tachno 500 nestalih Srba i preko dvesta nealbanaca. Ta brojka nestalih zvanichno stoji kod Medjunarodne zajednice. Dakle, porodicama kidnapovanih i nestalih dace srpske kosti koje su pokrali po srpskim grobljima. Time medjunarodna zajednica na brzinu zavrshava pitanje Kosova i Metohije.

Shiptari su u Prishtini napravili filmski grad. Danas se snima film „Epopeja UCHK”. Shiptarsko Ministarstvo trgovine i industrije izdalo je veoma skupo dizajniran turistichki vodich u kome se doslovce negira postojanje nashe nacije, te da je Balkanska Alijansa 1389. godine izgubila rat sa Turcima. Po ovom vodichu manastiri (od kojih pominju samo Grachanicu) tragovi su vizantijskog perioda kada su Srbi pod vodjstvom Cara Dushana uspeli da 1346. godine zauzmu albanske teritorije, i vladaju njima do 1389. Navela sam vam par stvari da sagledate brzinu kojom se odvija moralna, duhovna i teritorijalna veleizdaja. Sve zemlje koje ulaze u EU ulaze kao nacionalne drzhave u svom punom teritorijalnom sastavu. Ko mozhe da garantuje da c'e EU postojati i biti ovako orjentisana za deset godina? Zashto mi pristajemo da nam uzmu teritoriju? Svaka drzhava se bori za svaki pedalj svoje zemlje. A mi?

Ovo pismo je srpski krik. Obrac'am se svim srpskim glavama da zaboravimo na podele, na partije, na to ko je kriv. Dajte da ona chetiri S budu jednom jedno slovo — nemojte da damo Kosovo i Metohiju. Jedno je kad se da — drugo je kad nam otmu. Oteto uvek mozhe da se vrati. Dato je na zhalost — dato! Nemojte da potpadnete pod medijsku zavrzlamu oko Haga kojom nam se skrec'e pazhnja sa glavnog dogadjaja. Od 98-me sama snimam filmove, na Kosovu i Metohiji. Od bola sam stvorila umetnost koja se zove „Srpski Tango” da bih Svet i Srbe opomenula na propast i sramotu koja nam sledi — obnovila abadzijski zanat i dala starim prizrenkama da vezu srmom anterije, dushanke i jeleke — gospodsku noshnju koju su nosili Srbi stare Srbije, da bi shvatili ko smo; iskopala stare kosmetske pesme koje govore vishe od bilo kog proroka. Na zhalost, kako sam bila pristalica srpskog naroda a ne neke politichke opcije, malo vas je to videlo. Sada vas pozivam da svako od vas iz svog ugla (srca, morala, nacionalnog identiteta, profesije, autoriteta), pokusha da uchini neshto shto c'e sa ovog kursa skrenuti dogadjaje koji se mozhda mogu izbec'i. Vrata moje emisije „Ni tu, ni tamo” koja ide uzhivo svake nedelje u 20 ch., shirom su otvorena svima koji argumentima mogu dati doprinos teritorijalnom spasu Kosova i Metohije. Napominjem da „Ni tu, ni tamo” jedino mesto gde narod sa Kosova i Metohije dolazi i daje informacije iz prve ruke, ima fantastichnu gledanost i popularnost. Sama je finansiram. Sponzor prvih pet emisija bilo je Udruzhenje za pomoc' dece zhrtava rata iz Firnajma. Ovim putem se od srca zahvaljujem gospodji Veri Krstic'. Srbi, vreme je za budjenje.

Srdachan pozdrav ispred udruzhenja „Sorabi”

Jelena Bojovic, 26. aprila, 2005. g. {potpis}

[CSS iskljuchiti] [C'irilichko pismo] [Latinichko pismo]

--------------------------------------------------------------------------------

[freeserbs.org] [Peticije] [Porobljena postojbina] [Informacije] [Kontakt] [E-veze]

Koordinator projekta: Dragutin Mladich <c@freeserbs.org>
Stranica sazdana: 2005-04-27 & Poslednja modifikacija: 2005-04-28

© 2004 JJgDizajn™
Sva prava zashtic'ena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Maj 2020, 06:26:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.