Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski kuvar stekao svetsku slavu jelima od - testisa  (Pročitano 5695 puta)
03. Okt 2008, 05:38:19
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Prvu ponudu da napiše kuvar jela koja se pripremaju od „belih bubrega“ Erović je dobio pre dve godine od jednog američkog izdavača, ali, kako kaže, tada nije imao vremena i energije za tako nešto. Kada je pre dva meseca dobio ponudu od engleskog izdavača, Erović se bacio na posao i postao hit u svetskim gastronomskim krugovima.
Ova knjiga recepata (koja se prodaje za šest funti - 7,62 evra) zasad se može kupiti na internet adresi http://beta.yudu.com, a Erović kaže da se za mesec-dva može očekivati i u štampanom izdanju i na srpskom jeziku.
- Stranci su oduševljeni mojim receptom za picu, zovu je „Italijanska pica sa srpskim mudima”, ali najbolje jelo je „Erovićev gulaš”, jelo koje se priprema s testisima od ždrepca. Nije naučno dokazano da ima svojstva afrodizijaka, ali svi moji prijatelji će vam potvrditi da je tako - kaže Erović.
Uz opasku da se testisi u svetu veoma retko koriste za pripremanje hrane, Erović kaže da se testisi 15 životinja mogu koristiti za pripremanje specijaliteta.
Svoje interesovanje za ovu granu gastronomije Erović je pokušao da omasovi još 2004, kada je organizovao prvu „Mud(r)ijadu“, festival pripremanja jela od testisa, u svom Gornjem Milanovcu.
- Nailazio sam samo na prepreke. Molio sam tri godine u Turističkoj organizaciji grada da pomognu, objašnjavao im potencijal svega toga, ali nisam naišao na odobravanje. Odbili su me i u opštini. A na „Mud(r)ijadu“ dolaze gosti iz Norveške, Slovenije, čak i iz Australije i svi su prezadovoljni. Moj sajt je bio jedno vreme u 500 najposećenijih na svetu. Tek sam ove godine naišao na razumevanje - kaže Erović.

Dobrom hranom do dobrog seksa
„Kuvanjem sam počeo da se bavim usput, tamo negde 1985/86, zajedno s majkom. Kad sam prvi put probao gulaš s testisima od ždrepca, bio sam oduševljen, a prijatelji su me slagali da jedem gulaš sa zečetinom. Tada sam primetio da to jelo ima dejstvo afrodizijaka, tako da sam to uzeo za svoju parolu - Dobrom hranom do dobrog seksa”, kaže za „24 sata” Ljubomir Erović.

Erovićev gulaš s testisima od ždrepca
Testise od ždrepca, kilogram po osobi, ostaviti u marinadi (2/3 vode, 1/3 sirće, malo belog vina) da odstoje celu noć. Pre pripreme iseći testise na kolutiće i na masti krčkati, na tihoj vatri, da otpuste vodu. Dodati belo vino, papriku, mnogo belog i crnog luka i ostaviti da se kuva. Dodati mirođiju i hajdučku travu, biber, so i, posle sat i po kuvanja, dodati kašiku meda ili nekoliko kockica čokolade za kuvanje. Po želji, u toku kuvanja dodati pečurke i ljute paprike. Jelo se služi bez garnirunga, a uz njega najbolje ide suvo belo vino, po želji špricer. Erović kaže da se testisi mogu naći u kasapnicama i da je cena oko 200-250 dinara po kilogramu.

Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Alcatel One Touch
Covek prodaje muda za bubrege... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
HTC 
Kad Srbin kuva s mudima!
Petak, 3. oktobar 2008. 13:02     

Jedan Srbin zaludeo je svet objavljivanjem knjige recepata jela sa testistima raznih životinja!

Ljubomir Erović iz Gornjeg Milanovca objavio je knjigu "The Testicle Cookbook: Cooking With Balls" (Kuvanje s mudima), koja se u elektronskom izdanju pojavila na svetskom tržištu i koja je uzdrmala gastronomske krugove širom planete.

Erović kaže da su najukusniji testisi bikova i nojeva, ali da su najveći afrodizijaci od ovnova i ždrebaca. "Svi testisi mogu da se jedu. osim, ljudskih, naravno", kaže Erović.

Izvor: MTS-Mondo

Naslov  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 193
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Samsung 
O Boze  Smile Da li je moguce ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

My job is my family. It's fuckin' job, Sonny boy!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6409
Zastava Kada saznam, javicu...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Touch
Smile Smile
Mada, ko se malo bolje seca, beli bubrezi su stari srpski recept. A da li je to moguce jesti, pa naravno da jeste, buduci da su npr. mongoli jeli ovce bez ciscenja (bukvalno). E, za to treba imati stomak... Smile
IP sačuvana
social share
- 420 miles to Chicago, full tank of gas, half box of cigarettes, it's night and we are wearing sunglasses.
- Let's go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Alcatel One Touch
Smile Smile
Mada, ko se malo bolje seca, beli bubrezi su stari srpski recept. A da li je to moguce jesti, pa naravno da jeste, buduci da su npr. mongoli jeli ovce bez ciscenja (bukvalno). E, za to treba imati stomak... Smile
    Cek,cek,nisu je cistili iznutra ili...spolja? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

My job is my family. It's fuckin' job, Sonny boy!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6409
Zastava Kada saznam, javicu...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Touch
Smile Smile
ne, kako su je ulovili, samo bi je ubili i ubacili u kazan... Posle par sati kuvanja (ali ne samo ovcetinu, oni su mesali mesa...), ono sto nisu mogli da pojedu su vracali na kuvanje. Pa ti gledaj  Smile Smile
IP sačuvana
social share
- 420 miles to Chicago, full tank of gas, half box of cigarettes, it's night and we are wearing sunglasses.
- Let's go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Alcatel One Touch
Smile Smile
ne, kako su je ulovili, samo bi je ubili i ubacili u kazan... Posle par sati kuvanja (ali ne samo ovcetinu, oni su mesali mesa...), ono sto nisu mogli da pojedu su vracali na kuvanje. Pa ti gledaj  Smile Smile
    Smiley 1 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ako si mi prijatelj ne razgovaraj sa mnom!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 9793
Zastava Mallevila
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Alcatel Mikajlo Pupin
Smile Smile
malo im zapadalo za zube, al macekanja zamenjuje cackalice Smile
IP sačuvana
social share

Ko je nasadjivao ovu sikiru oca mu jebem?!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.