Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Apr 2024, 11:38:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 468 469 471 472 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 608837 puta)
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
I,kad ce prevremeni parlamanterni Izbori?
Poskupela struja,ljudi leze po zeleznickim sinama,blokiraju autoputeve,Beogradom se voze beli BMW-ovi X6(belo je sad u modi,prepoznatljiva boja mafije),zuti rts i dalje trabunja po dnevncicima
ono,,

Kad ce prevreemeni izbori?
Kad se Sheki vrati iz Haga,pa odma' sutradan...
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Nikolić: Tražiću vanredne izbore

13. decembar 2009. | 00:21 | Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je da će tražiti vanredne parlamentarne izbore.

"Ističe pravo vreme za DS da ih raspiše. Tražiću da budu održani sledeće godine. Skupština je nelegitimna, jer ne odražava odnos snaga na političkoj sceni", rekao je Nikolić za "Večernje novosti". Nikolić navodi da je ubeđen da mu trijumf na Voždovcu otvara vrata pobede u celoj Srbiji i smatra da je moguća vlada SNS-a sa DS-om kao slabijim partnerom.

Ipak, kako kaže, u svom pobedničkom bloku vidi DSS i NS, ali poručuje da od tog saveza nema ništa ako se lider DSS -a Vojislav Koštunica bude protivio članstvu Srbije u EU.

"U našem bloku vidim DSS i NS, bez LDP-a koji nije opozicija. Morao sam da isključim SRS. Previše toga sam im nudio i previše toga su upropastili", rekao je Nikolić.

On je kazao da već šest godina govori da mi hoćemo da Srbija postane članica EU.

"Ne pričam to odskora. Uostalom, zbog toga sam i izbačen iz SRS-a. Okruženi smo Unijom", naveo je on.

Nikolić je rekao da nekoliko dana čeka Koštuničin odgovor na pitanje da li je za ulazak u EU.

"Ne mogu da pravim koaliciju sa nekim ko neće da Srbija bude u EU. Vlada ne može da se sastavlja, a da počiva na različitim idejama", poručio je Nikolić.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
izvor hxxp:|| markomarkovic.  livejournal.  com/

УГРОЖЕНИ ИНТЕРЕСИ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ВОЈВОДИНИ


Криминално крило Српске радикалне странке на челу са Игором Мировићем, успело је да се инфилтрира у врхове Српске напредне странке у Војводини, са жељом да избегне кривичну одговорност због почињених финанцијских малверзација за време своје владавине у Новоме Саду.   Наиме, Игор Мировић је за време своје владавине у Заводу за изградњу града Новога Сада починио разне финанцијске малверзације (најпознатија је афера „Бехатон“) и тиме себи обезбедио у еврима милионску противправну финанцијску корист.  

Приликом поплочавања центра главног града покрајине посао увоза бехатон плочица вредан 600.  000 евра је поверен фирми „AIC projekt internacional“ која је у власништву Дарка Човића, иначе блиског пријатеља горе споменутог господина.   Човић је уједно и особа која је продала Мировићевом брату Предрагу стан у Новом Саду.   У суду под бројевима ОВ1-53130/04 и ОВ1-56703/04 крију се уговори о куповини станова.   У првом случају купац је Предраг Мировић, брат директора ЗИГ-а, а продавац ни мање ни више него Дарко Човић и извесна Олгица Лукић.   У другом случају купци су Мировићеви родитељи, Мило и Олга, а продавац је извесни Дејан Пабовић.   Уговори за оба стана потписани су у року од само неколико дана, 9.   и 27.   децембра .  

Поставља се питање, чиме је Мировић заслужио 2 стана? Па тиме што је квадрат уместо 11 плаћен 42 евра.   То је само једна од многих малверзација, а било их је пуно.   У међувремену, Мировић заслепљен великом количином новца,гради и луксузну вилу на падинама Фрушке Горе са својим „пријатељем“ из бивше странке Милорадом Мирчићем.  

Гледајући све то, грађани одлучују да казне на изборима 2008.  године, лоповлук и бахато понашање! Листа "За европску Војводину" осваја 41 од 60 расположивих мандата у другом кругу покрајинских избора, док је пораженом СРС-у остало само пет.   После ових избора, Игор Мировић је изгубио сваки легитимитет да заступа интересе грађана у оквиру било које странке.   Једном изневерено поверење грађана никада више се не може повратити.   Никада више ни на једној листи Игор Мировић неће остварити добар изборни резултат.  

Лошу атмосферу коју је створио у Заводу за иградњу града Новог Сада успео је да пренесе и у градски одбор Српске напредне странке.   Вољу градског одбора покушава да промени грубим наметањем своје воље.   Тренутна кадровска решења му не одговарају и на све начине покушава да наметне своје кадрове, који су његова слика и прилика.   Не занимају га ни стручност, ни знање, ни морал, а ни случајно воља чланова.   Једина звезда водиља му је да наметне кадрове, њему лојалне, који ће му омогућити даље бахато понашање и данас-сутра опет противправно богаћење.  

Човек које је тренутно води градски одбор ће изгледа бити прва жртва ове погубне политике коју заговара Игор Мировић.   Човек који је доктор наука, професор на факултету физичке културе, човек беспрекорног морала и има само једну ману.   Нема ни једну мрљу у својој каријери.  Због огромне снаге његовог карактера и немогућности да буде контролисан од стране Игора Мировића, мора бити смењен.   Сплетке, интриге и закулисне игре су једино знање које Мировић поседује и које тренутно обилато користи да смени човека коме није ни до колена.  

Стручност, није битна.   Знање, није битно.   Једину врлину коју цени Игор Мировић је лојалност и зато пошто-пото његов кадар мора бити изабран за Председника Градског одбора СНС Новог Сада.   То што неко има криминални досије или гомилу склоњених кривичних пријава, то је чак врло пожељно, јер ће бити лакше контролисан и манипулисан од ДОН Игора Мировића.  

Подршка и поверење огромне већине чланова градско одбора, Мировићу није битна и не мора да се поштује.   Па боже мој, ко још пита чланство шта оно жели.  


Зашто Српска напредна странка није постигла добар изборни резултат у општини Врбас?

Зато што је једно крило ОО СНС Врбас вршило опструкцију кампање сопствене партије.  

Госпођица Дана би могла много тога да исприча.   Можете ли да погодите ко је контролисао то крило које је вршило опструкцију? Па наравно Игор Мировић!!!! Питате се зашто?

Бечић који није ништа бољи од Мировића, није смео да направио добар резултат јер би му постао директна конкуренција.  Апетити Мировића су изгледа превелики и пуца много високо.  

Дон Мировић свуда пушта своје пипке и ствара странку унутар странке.   

Појављује се ту и господин Пушара из Бача.   Многи знају да је овај господин „ВЕЛИКИ“ привредник у Бачу, а исто тако се зна да је на недрима других политичких странака, првенствено СПС-а, па онда ДС-а дошао до великог богатсва.   Обилато је користио услуге политичког система у општини Бач, а користи га и сада.   Он има само једну визију и то: не бољу Србију, него повећање свој банковног рачуна.  

Ово још једном показује да морални квалитети нису битни, а да је једино битна лојалност газда Мировићу.   Данас-сутра, шта мислите како ће проћи на изборима и да ли ће грађани казнити или наградити странку коју он представља?

Исти случај је и са Бачком Паланком.   Дон Мировић је опет поставио свог човека који нема подршку у народу и не може бити лидер који ће довести СНС до победе на изборима.  Семе криминала и неморала оставља свуда око себе и трује све општине које дотакне.  



Господине Мировићу, нисте Ви створили Српску напредну странку!!!

Нисте ВИ дали НИШТА Српској Напредној странци, већ је Српска напредна странка Вама дала.  

Српска напредна странка Вам је дала оно исто што и осталим грађанима ове напаћене земље Србије.   ШАНСУ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК, ШАНСУ ЗА БОЉИ ЖИВОТ, ВИЗИЈУ БОЉЕ И ЛЕПШЕ СРБИЈЕ, У КОЈОЈ ЋЕ ЉУДИ ДА ЖИВЕ ОД ПЛОДА СВОГ ЗНОЈА И РАДА (а не као Ви од финанцијских малверзација и закулисних игара).  

Господине Мировић не узимајте нам оно што је дуго година спавало дубоко у нама, а господин Томислав Николић и господин Александар Вучић су својом живом речју поново пробудили:

НАДУ КОЈА НАМ ДАЈЕ СНАГЕ ДА СЕ БОРИМО ЗА БОЉЕ СУТРА!!!




Са зебњом у срцу се на крају питамо, колико далеко је Игор Мировић спреман да иде у остваривању својих личних интереса?


ГРАЂАНИ НОВОГ САДА


КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ЖИВЕ У ПОШТЕНОЈ И НАПРЕДНОЈ ВОЈВОДИНИ, А У ОКВИРУ

ЈЕДНЕ ДРЖАВЕ –МАЈКЕ СРБИЈЕ!!!



Tu ne cede malis, sed contra audentior ito


IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 6230
I tako Tomu kurtona, eks vojvodu, napraviste agentom.
Ta agentura majke joj ga muslimanske. Smile Smile Smile
I sta ste od takvog ocekivali? Zar mu gazda nije lagao i varao srbe u dijsapori?
Imao je od koga nauciti. Ameri su uvek prakticni ljudi.
I od Hitlera bi napravili komunistu. Uzivaju u tome. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia N70
Citat
Kad se Sheki vrati iz Haga,pa odma' sutradan...

Eeee...To i ja kazem! Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Тома Трансформерс би сад мало да једе! Хоће да организује вечеру!
Ето народе ГЛАДУЈ док ја ВЕЧЕРАМ!
------------------
Празна чека Томина трпеза
SRIJEDA, 16 DECEMBAR 2009 22:56    НОВОСТИ   
Када би лидер СНС Томислав Николић данас заказао вечеру за лидере свих парламентарних странака, сто би био - полупразан. Есцајга би се прихватили шефови СВМ, ПУПС и ЈС, демократе су за други вид окупљања, док су остали за сада уздржани или би чак одбили трпезу.
Вођа напредњака у интервјуу ”Новостима” рекао је да ће предложити да се председници свих парламентарних партија окупљају месечно на вечери, и да то ништа не би значило у политичком, већ искључиво у људском смислу.

Демократе начелно прихватају ову замисао. Њихов функционер Нада Колунџија каже нам да различите политичке опције не смеју да буду разлог за дубоку поларизацију друштва:
- Не бисмо можда то конципирали као заједничку вечеру, али подржавамо побољшање сарадње између различитих политичких блокова.

Лидер Нове Србије Велимир Илић подсећа нас да он не воли клишее и да подржава дружење политичара, али да је још рано за вечеру са владајућим блоком:
- Да бисмо сели заједно, власт треба најпре да успостави са нама људску комуникацију у Скупштини и да престане да нас свакодневно понижава.

Председник СВМ Иштван Пастор радо би привукао столицу.
- Николићева идеја је прихватљива и помогла би у релаксацији политичких тензија. Сигурно бих се одазвао, ако би ме позвао на такав скуп - рекао је он за ”Новости”.

Драган Марковић Палма, шеф Јединствене Србије, каже нам да он воли опуштену атмосферу, али тражи чист рачун.
- Прихватам Томину идеју, али питам, одмах, ко би то плаћао? - пита се он. - Ред би био да домаћин плати, а не да се за такве скупове троше државне паре.

Високи функционер ПУПС Момо Чолаковић сматра да је неопходан вид окупљања који предлаже Николић:
- У тим тренуцима људи се опусте и отварају се врата за њихово зближавање.
У Г 17 плус, ЛДП, и СПС нису хтели да се изјашњавају о замисли лидера СНС, јер још нема конкретних потеза несуђеног домаћина.

Тодоровић сит за времена
Потпредседник радикала Драган Тодоровић каже нам да се ни у сну не би састао са Николићем:
- Био сам већ са Томом на једној вечери која је позната у нашој традицији - алудира Тодоровић на ”кнежеву вечеру”. - Појео сам тада горак залогај. Сит сам за сва времена.

Преузето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
крај суживота... Smile
-----------------------
VLADIMIR TODORIĆ: DS ĆE MORATI DA KRENE U KAMPANJU PROTIV SNS
četvrtak, 17 decembar 2009 02:41

G17 i LDP neće sedeti mirno dok im rejtinzi padaju i moraće da artikulišu nezadovoljstvo, bilo iznošenjem afera iz fioka bilo konstruktivnom kritikom. Međutim, ipak je mnogo verovatnije da će time manje sebi, a više SNS-u pomoći

SNS i njeni osnivači uspeli su za veoma kratko vreme da bez ikakve originalne političke ideje distanciraju sebe od prethodnog političkog života i da bez adekvatnog prisustva u parlamentu postanu predvodnici opozicije i trenutno najjača politička stranka. Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić priznaje da su kopirali politiku DS-a koja predstavlja široki front prema svim aktuelnim pitanjima. On kaže u nedavnom intervjuu da je Tadićeva politika dobra, ali da se ne sprovodi. Time šalje poruku da je po njemu glavna razlika između DS-a i SNS-a integritet, odnosno da će oni da čine kao što i govore, za razliku od sadašnje vlasti.

Po svim merilima političkog integriteta kakvi oni postoje u pristojnom svetu, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić ne bi imali više šta da rade u politici. Kada se uporedi šta oni pričaju sada a šta su radili i govorili poslednjih petnaest godina, onda je to nešto što se samo može nazvati suprotnošću integriteta, a to je oportunizam. Formiranje SNS-a je blagosiljano od medija, bez kritike od vlasti, da bi se time nanela što veća šteta SRS-u. U tom „medenom mesecu”, sve iza čega je gorepomenuti dvojac stajao svojim „integritetom” je oprošteno. I upozorenje Đinđiću da je i Tita bolela noga pred smrt, i želja da Srbija bude ruska gubernija, i negiranje Srebrenice, i „sigurna kuća” za Ratka Mladića, i obećanje revizije presude Legiji i preseljenja iz Bulevara Zorana Đinđića. Sve je zaboravljeno i cenzurisano da se spomene, makar uzgred. Rođena je potpuno nova „evropska” stranka. Bilo šta dodati oko karaktera srpskih medija je suvišno.

Kakvi god da su, SNS je najbliže onome što bi nazvali opozicijom, iako ne rade ono što bi kao vodeća opoziciona partija morali: da traže odgovore na nezgodna pitanja – izveštaj DRI, pronevera u NIS-u, predstojeći petomesečni zastoj u pravosuđu, blokade puteva i pruga od strane prevarenih radnika. Njihova nereprezentativnost u parlamentu nije dobar odgovor na pitanje zašto to ne rade. Jednostavno im se isplati da čekaju da nezadovoljstvo narasta a takođe dijalog sa drugim strankama može i da naškodi; mogao bi neko da ih podseti na prethodna dostignuća. Trend njihovog rasta neće biti usporen ukidanjem viza jer imaju otvoren stav ka Evropi, a ni građani, bez obzira na „beli šengen”, neće prestati da žele vlast koja će se manje mastiti ćevapima i manje „štrpkati” novac koji građani sa mukom odvajaju za porez.

Pre će biti da taj trend može zaustaviti jedino oštar napad na rukovodstvo SNS-a zbog sramotne političke biografije koju su stekli ne samo time što su bili izvođači Šešeljeve ludačke ideologije, već pre svega zato što su bili posredni izvođači politike Miloševića. Međutim, kako to DS može da učini, a da ne okrzne partnera u vladi – SPS; a da to opet zvuči i izgleda onako marketinški pozitivno, poletno i smelo okrenuto ka budućnosti. Kako to upakovati, a da se svima svidi?

Odgovor će se dati u nekoliko predstojećih meseci. Naravno, ne zbog toga što će „udružena opozicija” tražiti izbore; to je smešna pomisao. To će biti zbog toga što će stranke koje se bore za cenzus početi da ljuljaju brod radi svog opstanka. Ni G 17 plus ni LDP neće biti na listi DS-a, jer bi time više odneli nego doneli glasova. Posle propasti besplatnih akcija, neisplaćenosti „Fijatove” investicije i sveopšteg animoziteta prema G 17 plus zbog ekonomske situacije, jasno je da Mlađan Dinkić mora da otpočne sa oprobanom taktikom „drž’te lopova”. Posle izbora na Voždovcu, napadnuti su Ivica Dačić preko Miše Omege i ministarka Diana Dragutinović. Miša Omega je, ispostavilo se, neki tamo „kralj šljunka” za koga se sve vreme znalo da ne plaća radnike, a implicira se da je finansijer SPS-a. Takođe, ministarka finansija po istome „kilavi” sa donošenjem zakona o povraćaju imovine lokalnoj samoupravi zbog koga su opštine u gubitku, dok se on eto već deset godina bori za njihov boljitak, samo što to niko ne zna da ceni. Zatim, LDP je posle Voždovca svestan da priča o tome da se „čista bela košulja” mora isprljati kada se nešto radi i ne može više da objasni promene njihove politike poput glasanja oko Luke Beograd u Skupštini grada ili zakona o informisanju. Barem ne osobama sa IQ preko 60. Zato je LDP i otpočeo „beskompromisno” ujedinjavanje opozicije oko rasprave o izveštaju DRI sve dok predsednica Skupštine to nije „legalistički” pomerila za mart.

Ovo su jasni signali da ove dve stranke neće sedeti mirno dok im rejtinzi padaju i da će morati nekako da artikulišu nezadovoljstvo, bilo iznošenjem afera iz fioka bilo konstruktivnom kritikom. Međutim, ipak je mnogo verovatnije da će time manje sebi, a više SNS-u pomoći. Zato je samo pitanje vremena kada će DS početi kampanju protiv SNS-a, što znači uvod u izbore i u poprilično riskantnu avanturu. Zbog toga i ne treba žuriti sa tom odlukom, ali i ne treba zakasniti sa njom. Kapetan mora da zna da će neki njegovi oficiri uskoro početi da buše rupe u brodu, a naredna godina će im po svoj (ekonomskoj ne)prilici dati dosta prilika za tako nešto.

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.266.0
mob
Nokia 300
Сусрет Томислава Николића и генералног секретара ОЕБС-а

   
Изјава, Томислав Николић, 16.12.2009
Томислав Николић: Даме и господо новинари, данас је у посети Српској напредној странци био генерални секретар ОЕБС-а господин Марк Перен де Бришамбо који је у дводневној посети Србији. Разговарало се о свим политичким факторима у Србији, како о онима који су на власти, тако и о онима који су у опозицији. СНС је једна од странака које потпуно признају Устав, обавезани на европске вредности, европске стандарде. СНС је спремна да преузимањем власти после избора и у потпуности испуни све стандарде које ОЕБС поставља као вредности без којих цивилизовано друштво не може да постоји.

Ми смо имали веома озбиљну размену мишљења о укупној ситуацији у Србији, о ономе што је добро, о ономе што је лоше, о ономе што би СНС и сама спроводила да је на власти, о ономе против чега се залаже. Ми смо упозорили да ово друштво има одређене реформе, да је брзина којима се реформе спроводе веома мала, да је деветогодишња владавина људи довела до експанзије мита, корупције и криминала, да приватизација спроведена на тлу Србије није дала резултате које економска наука тражи од приватизације, а то је веће запошљавање, социјална сигурност, буџет напуњен производњом. Ми смо се сложили око тога да нема једноставног решење за Косово и Метохију и да Косови и Метохија не може да буде призната држава у УН, а кад већ не може да буде призната треба онда тражити нова решења у дирекним разговорима између Срба и Албанаца уз посредство УН.

Мислим да је овај наш први сусрет са високим званичницима могао да код њих створи слику о томе шта СНС жели да постигне својим политичким деловањем, шта је већ постигла, са колико више сигурности данас Србија наступа у свету кад брани свој суверенитет и интегритет захваљујући томе што СНС као најозбиљнији конкурент ове власти чврсто стоји на позицијама одбране суверенитета и интегритета подршке свим грађанима Србије да се у Србији боље живи. Дакле, ОЕБС је организација за коју нисте могли да кажете да је испуњавање услова или сагласности или њихов извештај битан за чланство у ЕУ, али без таквог извештаја даље не можете. Дакле, ОЕБС има замерки на циљно друштво у Србији, али је очигледно да заједничким радом, озбиљнијим деловањем, чешћом променом власти, избегавањем да бирамо судије и тужиоце само по избору једне странке, да Србија може да оствари много већи, много бољи напредак, ми кажемо да је услов свих услова одржавање парламентарних избора у Србији, а видећемо докле ће ова власт издржати да онемогући грађанима Србије да коначно изаберу оне који су јој по вољи у овом периоду. Изволите ако имате неко питање!

Новинар: Шта они мисле о актуелној политичкој ситуацији? Знам да нисте његов потпарол,али...

Томислав Николић: Дакле, ја нисам од њих тражио да ми кажу шта они мисле о актуелној ситуацији у Србији, ја знам боље од њих, они су само говорили о вредностима, о томе шта Србија треба да испуни, о томе да Србија заиста може много да очекује у наредном периоду. Заиста нисам искористио овај разговор да неког оптужим у Србији нити сам од ОЕБС-а тражио на који начин ми можемо да остваримо што бољи успех у Србији. То је наша унутрашња политичка борба, а ОЕБС је нешто где ми тежимо, његови стандарди су оно чему тежимо.Изволите!

Новинар: Ви кад сте рекли да Косово не може бити у УН да ли је то ваше или њихово мишљење?

Томислав Николић: То је наше мишљење, мишљење СНС, мислим да је то и став Србије који ће подржати и сталне чланице УН, без тога нема Косова или под било којим именом данашње територије КиМ. Ово не може да буде тако просто као што се мислило - отцепи се део територије и добије независност. Сад када су видели да је то немогуће, треба тражити решење које сигурно неће бити довољно прихватљиво и за Србе и Албанце када је после толико година присуства међународне организације на КиМ, удаљавање Србије од КиМ, експанзије оптимизма код Албанаца да могу да имају државу, данас је заиста тешко пронаћи решење које би било искључиво на једној страни. Најбоља решења су она којима ниједна страна није потпуно задовољна или којима ниједна није потпуно незадовољна. Ја мислим да је пут Србије у ЕУ заједно са Косовом и Метохијом, а да Косово и Метохија после може као европски регион да се развија, можда много брже, много боље уколико за то буду способни.

Новинар: Да ли су они имали неки став у вези КиМ?

Томислав Николић: Не. Они су само рекли да имају апсолутну неутралност у погледу статуса КиМ и да је њихова мисија апсолутно статусно неутрална.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Tома завршио у кеси.... Smile Smile Smile


Ало-новине
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
I u kesi mu je lice nadrndano. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 468 469 471 472 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Apr 2024, 11:38:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.